Nová TV mřížka na světlých plochách

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mecri 5. 9. 2024 13:08

Zdravím všechny,

Právě jsem koupil novou TV a všiml jsem si, že hlavně během hraní na světlých plochách při pohybu se zobrazjí jakési tmavé pruhy od horní hrany dolů.
Ta mřížka Tv je vidět na bílých plochách a při pohybu ve hrách celkem výrazně, posílám i screen.

Jinak je TV pěkná, obraz fajn, jen jsem zaznamenal jak kdyby pokles grafiky u RDR2 na PS5, což mě překvapilo - předtím jsem měl TCL P638.

Je toto normální u větších panelů, nebo bych měl uvažovaz o změně?
Přílohy
IMG_0415.jpeg
Naposledy upravil mecri dne 6. 9. 2024 11:10, celkově upraveno 1
mecri
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 5. 9. 2024 17:52

Na fotce to vidět je. Ano, bývá to, ale. Jakmile si toho všimneš a je to fakt viditelnější, tak už mozek a oči budou stále hledat.

Tudíž, pokud je to fakt vidět a běžně to zaznamenáváš, TV vrať, pokud ještě můžeš.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 5. 9. 2024 22:03

Mě to dělá právě ta TCL P638 - řekl bych, ale jen hádám, že se jedná o podsvětlení, respektive stmívatelné zóny. A dost možná to bude dělat jen při určitém nastavení jasu, případně při nějakém EKO režimu.
Sám mám TV nastavenou na nízký jas (dívám se většinou večer za tmy).
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 6. 9. 2024 07:42

PUS8558 není mini LED a nemá lokální stmívání, je to prostě vlastnost panelu s direct LED podsvícením. Podobné to máme na starší LG.
Zkus si pohrát s nastavením jasu, trochu ho snížit, ale třeba pro HDR to není řešení. Pokud jsi na to citlivý, TV vrať a hledej mini LED nebo OLED, které podobný problém nemají.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mecri 6. 9. 2024 14:28

Ok, a jaké jsou alternativy? Koukal jsem po TCL C745. Chtěl bych se vejít maximálně do 15 tisíc.
mecri
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 6. 9. 2024 14:36

Píše ti mini LED a OLED. Ale to nejsou alternativy za 15 tisíc.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Baf13 8. 9. 2024 12:51

mecri píše:Ok, a jaké jsou alternativy? Koukal jsem po TCL C745. Chtěl bych se vejít maximálně do 15 tisíc.

https://cz.hisense.com/produkty/tv/uled ... 0020012051
Momentálně jde koupit s VIP účtem za 13,2k.
https://www.datart.cz/televize-hisense-55u7kq.html
Baf13
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 8. 9. 2024 18:09

Předně nevím, proč jsi smazal z úvodního dotazu model TV, které se dotaz týká.
A za druhé, mini led nebo OLED jsem doporučil proto, že technologie podsvícení, resp. zobrazení u OLED uvedený problém minimalizují, případně zcela vylučují. Výše doporučená Hisense U7kq je ve své kategorii výborná TV za mimořádně nízkou cenu, proti Philipsu však nemá android systém a samozřejmě ambilight.
tombas
Pokročilý