levná 75" - 85"

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kutil71 16. 9. 2024 14:42

No a ten Philips, co doporučuje tombas, je špatný? Velikost obrazu, cena ( 28000 Kč) je dobrá. Sám mám doma 6 let Phillips s ambilightem a pokud tv a ambilight dobře nastavíte, tak je obraz krásný. Pro mě zážitek, na který se každý den těším. Ambilight hodně zamaskuje řadu nedostatků méně kvalitního obrazu a pokud sledujete běžný obraz a jste průměrně náročný divák, tak budete spokojený. Byť jsou lidé, kteří ambientní osvětlení vypínají, ale to není můj případ.
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 16. 9. 2024 15:21

75PUS8079 ? Nevim, neporadim. Je to 60Hz, nevim jestli va nebo ips (tipol bych ips), bude to hruza… ale tazatelovi je vlastne jedno jak velka hruza to bude, jen at je to velke, tak asi dobry:)
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod koenzym.q10 16. 9. 2024 16:41

Kutil71: Díky za zájem, ale nechme to už být. Tu LG, která je v akci do dneška, už nechci, a jinak mě nic k nákupu netlačí, tak budu vybírat a časem něco koupím.

majkom: Ve tvých příspěvcích jsem zatím nenašel ani jednu užitečnou informaci, jen tu dokola bleješ, jaký jsem retard, co chce obří televizi a víc neřeší. A ne, Kutil71 nemluví o té, kterou jsem linkoval já, ale o té, kterou linkoval tombas. Kdybys četl dříve, než reaguješ, pravděpodobně by sis všiml. Uvedu zde už jen jeden citát a tím bych s dovolením celou diskuzi uzavřel: „Chceš-li být rozumný, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat, a když nemáš co říci, přestaň hovořit.“
koenzym.q10
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S4nt4 16. 9. 2024 17:02

TCL 75C845 za 34k je naprosto pohodova cena. Tady neni co resit. Je pouzitelna? Ano. Umi vse, co bude potreba? Umi. 75" nebude nikdy levna. U8K s IPS rozhodne ne. IPS zavrhnout uplne.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 16. 9. 2024 18:53

Musím se omluvit. U Hisense 75U8KQ, jsem si nevšiml IPS panelu, což může být problém. Nicméně tuto telku jsem v provozu neviděl, abych soudil. Přeci jen se jedná o Mini LED, tudíž tam něco může vypadat krapet jinak.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 17. 9. 2024 07:59

Já se Hisense 75U8KQ musím zastat. I přes IPS panel (nebo právě proto) je ten obraz vynikající. Bez přímého porovnání prakticky nikdo nepozná, že to není VA. Měl jsem možnost tu TV vidět a byl jsem nadšený. Neměl bych nejmenší problém mít tuto TV doma. Opravdu už bych zahodil předsudky vůči IPS/ADS panelům, oni výrobci nejsou úplně hloupí, aby nevěděli co dělají a do špičkových modelů dávali podřadné panely.

Mimochodem aktuálně je v Planeo v akci TCL 85C805 za krásných 34 989,- (po přihlášení 34.639,-) i s pětiletou zárukou.
https://www.planeo.cz/tcl-85c805
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 17. 9. 2024 10:22

Ano, právě kombinace Mini LED a IPS může vypadat jinak, než IPS s LED podsvicenim.

Nicméně asi ta černá pořád bude šedší než u VA, ne?
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 17. 9. 2024 11:03

Černá se limitně blíží černé u VA panelu, do OLED ještě fous chybí, ale to nebude nikdy. Předností je skvělé a hladké zobrazení bez jakékoliv posterizace, plynulé přechody, bezvadný pohyb a hlavně ostrost zobrazení lepší než u VA. Navíc práce mini LED je zvládnuta výborně prakticky bez prosvítání kolem světlých objektů na černém pozadí.

Samozřejmě to nelze srovnávat s levnými IPS panely u budgetových modelů, to je nebe a dudy.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 17. 9. 2024 18:36

Za nepopularitu IPS panelů u TV mohou výrobci. Bohužel. A problémy nebyly/nejsou jen u levných modelů.

Třeba u monitorů k PC podobné věci nikdo neřeší a IPS je oblíbený typ panelu, poskytující velice dobré výsledky.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 17. 9. 2024 20:19

Samozřejmě a stále platí, že se kvalita může lišit i kus od kusu, s tím bohužel nic nenaděláme a díky bohu za možnost vrácení do 14 dnů, i když je to u větších úhlopříček pěkná otrava.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod koenzym.q10 27. 9. 2024 14:26

Buďte zdrávi, mám teda vzít tu Hisensku, kterou dával tombas vedle do nákupních tipů, nebo ještě vyčkat?
"Omezení" v podobě vlastního systému jsem si vědom a nemělo by mě limitovat, chtěl bych appku na Netflix, Youtube, Disney+ a Spotify, ty to zřejmě všechny má, kdyžtak se to nechá místo externího set top boxu řešit připojením notebooku, nebo?
Resp. ještě jeden dotaz k tomu, na stránkách Planea nějak nevidím, že by měla Miracast, ale na Alze to u ní je uvedené. Připojím ji tedy nějak jednoduše (nejlépe bezdrátově) k notebooku/mobilu pro zrcadlení obrazovky, nebo?
A ještě úplně hloupý dotaz, mám router pod střechou a protože je to starší dům, není tu příprava na internetový kabel do obýváku. Bude mi to vlastně vůbec celé fungovat bez internetového kabelu do TV jen přes wifi? Notebook má ve stejné místnosti dobrý signál přes wifi, ale co ta TV? Díky za případné rady a podněty. :-)
koenzym.q10
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 27. 9. 2024 15:17

1) aplikace, které nejsou nativně v OS TV se většinou dají spustit přes vestavěný internetový prohlížeč
2) Hisense podporuje Miracast i Apple AirPlay
3) Wifi je bez problémů, podporuje 2,4 i 5 Ghz, pokud je signál dostatečně silný a internet dost rychlý, neměl by být žádný problém
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 27. 9. 2024 16:09

koenzym.q10 píše:Buďte zdrávi, mám teda vzít tu Hisensku, kterou dával tombas vedle do nákupních tipů, nebo ještě vyčkat?
"Omezení" v podobě vlastního systému jsem si vědom a nemělo by mě limitovat, chtěl bych appku na Netflix, Youtube, Disney+ a Spotify, ty to zřejmě všechny má, kdyžtak se to nechá místo externího set top boxu řešit připojením notebooku, nebo?
Resp. ještě jeden dotaz k tomu, na stránkách Planea nějak nevidím, že by měla Miracast, ale na Alze to u ní je uvedené. Připojím ji tedy nějak jednoduše (nejlépe bezdrátově) k notebooku/mobilu pro zrcadlení obrazovky, nebo?
A ještě úplně hloupý dotaz, mám router pod střechou a protože je to starší dům, není tu příprava na internetový kabel do obýváku. Bude mi to vlastně vůbec celé fungovat bez internetového kabelu do TV jen přes wifi? Notebook má ve stejné místnosti dobrý signál přes wifi, ale co ta TV? Díky za případné rady a podněty. :-)

1) základní aplikace jsou jistě součástí TV. Myslím, že jsem Ti posílal link na OS a jeho základní obsah. Hisense se v ČR snaží vylepšovat nabídku. Takže, což jsem Ti taky posílal, se objevují nové apky pro našince.
2) Miracast je dobrá věc, ale ne vždy u všech jednotlivých věcí při spojení konkrétních zařízení musí fungovat nekonfliktně. Už jsem se s tím setkal. Nicméně vždy máš možnost vyzkoušet a vrátit. Stejně tak propojit telku s NTB kabelem.
3) Wi-Fi je momentálně výrobci televizorů „upřednostňována“. Takže pokud máš router i pro 5GHz pásmo, určitě by neměl být zádrhel, pakliže je v prostoru umístění TV dostatečná kvalita a síla signálu. Jen... netuším, kde bydlíš a nevím, jak je to s případným rušením. U zařízení jako je TV primárně doporučuji, pokud je to možné, propojení kabelem. Nicméně... hodně lidí dnes kabel neřeší a Wi-Fi jede a problémy nemají.

A předpokládám, že chceš tuto?

https://www.planeo.cz/hisense-75u8kq?ut ... 4bEALw_wcB
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod koenzym.q10 27. 9. 2024 16:18

Jj, tuhle. Ty odkazy na garáži jsem zkoumal a právě na jejich základě jsem došel k tomu, že to, co jsem vyjmenoval, podporuje. Ale kdyžtak můžu použít na spuštění něčeho jiného notebook a TV jen jako druhou obrazovku, to je ok.
Router je na půdě a kabely jsou jen v pokojích v 1. patře, obývák je v přízemí a musel bych se nějak provrtat stropem a to se mi nechce, tak snad pofrčí přes wifi, případně zkusím dokoupit nějaký ten zesilovač signálu...
koenzym.q10
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 27. 9. 2024 16:20

Kdybys musel řešit problémy s Wi-Fi, tak bych neřešil zesilovač, ale systémově volil adekvátní zařízení, které spolu kecají a umí signál prodloužit.

Nicméně někdy to provrtání a následné osazení switche je řešením levný a k nezaplacení. Nicméně chápu Tě. Mám tako jeden prostor, kam se z nějaký zásadnějších důvodů nemůžu jednoduše kabelem dostat, což mě točí.

-- 27. 9. 2024 16:21 --

Jinak samozřejmě po případném nákupu a vyzkoušení očekáváme, že nám předáš informace o zjištěných kladech a záporech :-)

-- 27. 9. 2024 16:23 --

Kdybys měl s Wi-Fi problém, tak sem napiš. Zvláště, kdyby se to tvářilo nějak nestandardně. Lze učinit pár jednoduchých kroků, které hodně záležitostí umravní a pak to chodí korektně. Nicméně si nemyslím, že by zrovna Hisense měl na Wi-Fi mít problémy (pokud není v místě nějaký zdroj rušení, nebo soused idiot).
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka