levná 75" - 85"

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod koenzym.q10 2. 10. 2024 23:56

Se omlouvám, že se vtírám do diskuze o nastaveních, ale už je na čestném místě v obýváku. Stěhovat, rozbalovat, překlápět kvůli montáži nohy, znovu stavět a vysazovat tak nekompaktní a těžkou věc jen ve dvou s mou milou, no nebyla to *****. Tu 85" už bychom snad upustili. :D
Žádnej velkej fine tuning neproběhl, akorát jsem zapnul filmmaker mode a stáhnul jas a pustili jsme první film.
Přes wifi to frčí zatím ok, síla signálu asi není úplně ideální, nevím, zda to budu řešit, ale sousedova wifi na TV ukazuje víc čárek, než moje. :D
A teď se mi vysmějte, ale jak na tom naladím nějaké televizní vysílání? :D
Jsem se bláhově domníval, že tam je nějaká interní anténa, přes kterou se naladí nějaké ty základní ČT apod., ale asi ne...? Na střeše mám jen nějakou historickou anténu a v obýváku zásuvku na takový ten koaxiální kabel, ale to už je dnes leda do muzea, nebo? Sorry, no, ten umí to a ten zas tohle, a já neumím pracovat s televizorem. :D
koenzym.q10
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gustoh 3. 10. 2024 05:48

Treba k TV priviest ethernet kabel ...wifi pouzivat len ako nudzove riesenie.
Pises ze susedova TV ukazuje viac ciarok. Takze Ty si mal susedovu TV polozenu presne na tom istom mieste u Teba v byte kde mas tu Tvoju novu?
Nepoznam TV ktora by mala nejaku internu antenu. Taka snad ani neexistovala nikdy.
Zaklad je mat dobru antenu na streche.
Ale urcie existuju v Tvojom okoli nejake firmy, znami ktori sa tomu rozumia a vsetko spravia podla Tvojich predstav.
gustoh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 3. 10. 2024 06:14

Tak jestli chceš sledovat tv přes klasickou anténu na takové velké úhlopříčce tak to potěš košte, to bude hnus. Koupíš koaxiální kabel v potřebné délce( stojí pár kaček) a prostě to propojíš. Tv programy přes anténu běží v nízkém rozlišení takže to opravdu nijak pěkně vypadat nebude
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 3. 10. 2024 06:24

Taky záleží na tom, jestli máš na střeše anténu pro DVB-T2 příjem. Existují i malé pokojové antény za pár stovek, ale to v naprosté většině případů moc dobře nefunguje a kvalita obrazu je na 75" TV nepoužitelná.
Nejschůdnějším řešením je nějaká základní nabídka IPTV přes internet za pár stovek měsíčně, většinou každý poskytovatel internetu má nějakou IPTV, zkus se podívat ke svému poskytovateli.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 3. 10. 2024 07:33

Nemáš v ceně TV v rámci akce nějakou IPTV zdarma? Pokud ano, stačí stáhnout příslušnou aplikaci, zaregistrovat se/udělat účet a máš televizní vysílání.

Na prehistorickou anténu, pokud byla ještě pro analogové stanice, nikoliv pro digitální, nemusíš nic, či skoro nic, chytit. Jestli bydlíš v nějaké bytovce, pak by správce měl vědět, zda údržba antény probíhá a tato funguje. Pak stačí pouze kus koaxiálního kabelu s koncovkami.

A jestli si TV necháš, a byla k ní prodloužená záruka, bude zřejmě nutná registrace, aby Ti tato platila.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod koenzym.q10 3. 10. 2024 08:16

gustoh: Ne, neměl jsem sousedovu TV na istom mieste, ani jsem nic takového nepsal. Kdybych měl ve svém okolí známé, kteří tomu rozumí, myslíš, že bych se na takový hovadiny ptal na internetu?

MICHAL S TVRDÝM: No to jsem si právě říkal, že i když to bude s tou stávající anténou náhodou fungovat, asi to bude otřes. Ok.

tombas: Předpokládám, že je to, vzhledem ke stáří, asi pouze analog anténa, tedy to asi nemá cenu dál řešit. Mrknu na ty IPTV, ale asi bych raději jednorázově zainvestoval do antény, než platil měsíčně do konce života poplatek za nějaký balíček, který ani nevyužiju...

MgX: IPTV k tomu nebyla, jen ta prodloužená záruka, že se musím registrovat, vím, ale díky za upozornění.
Anténa viz výše, asi už k ničemu. Správce se nemůžu zeptat, správce jsem já. :D (Není to bytovka.)
koenzym.q10
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 3. 10. 2024 08:36

Mrkni sem.

https://cz.hisense.com/antik-tv

Podívej se na seznam prodejen a seznam TV, u kterých akce platí. Planeo je tam myslím taky. Takže bys to měl mít na rok v ceně zdarma. Jen Lojza to nevyužije, zvláště když nemá jinou rychle dostupnou volbu.

Četl jsem v rychlosti, tak jestli se pletu… Sorry.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod koenzym.q10 3. 10. 2024 08:39

Moc dík za tip, mrknu na to. Když jsem objednával, tak na stránkách Planea byla zmínka jen o té prodloužené záruce, tak jsem dál nebádal... Nečekal jsem, že by dnes dal někdo něco zadarmo a ani se tím nepochlubil. :)
koenzym.q10
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 3. 10. 2024 08:45

A nevím, pokud pojedeš na anténu nebo IPTV, zda zrovna Filmmaker mód bude to správné při Tvůj zážitek. Nutno vyzkoušet.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod koenzym.q10 3. 10. 2024 08:48

Jo, to nastavení není definitivní, ještě si s tím můžu hrát, jen jsem tam včera večer něco nabouchal a šli jsme testovat... :)
koenzym.q10
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod koenzym.q10 3. 10. 2024 08:57

Ano, já jsem zahlédl, že tam tu akci mají, ale u té mojí konkrétní TV to uvedené nebylo. Možná jen chyba v Matrixu. Až bude čas, tak to vyzkouším.
koenzym.q10
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 3. 10. 2024 09:08

Je to, samozřejmě Tvoje rozhodnutí. Nicméně, když potřebuješ řešit TV vysílání, tak tady bysto mohl mít zdarma a na rok vyřešeno. Vím, že někdo z okolí taky kupoval Hisense, nižší typ, a normálně IPTV má v ceně. Myslím, ale že nekupoval v Planeo. Avšak i Planeo je, jak plyne z výše uvedeného, v seznamu obchodů pro tuto akci.

Celý postup, včetně krizového řešení, kdyby něco selhalo, máš v prvním odkazu... instrukce přímo od Hisense.

Až budeš mít čas a chuť, tak nám napiš dojmy. I ty negativní.

Vybalování takto velkých beden je trochu problematičtější. Nicméně někdy je lepší klidná manželka, než klepající se ruce kamaráda.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Kutil71 3. 10. 2024 11:35

Dobrý den, rád bych uvedl některé zkušenosti s antik tv. Zhruba před 2 roky jsem koupil android tv box a k němu jsem dostal na půl roku na zkoušku antik tv. Obraz přímého vysílání byl v pořádku, žádný zázrak, ale šlo to. Ovšem obraz z archívu, což je funkce, kterou u IPTV nejvíc používám, byl pro mě nesledovatelný, velmi nízký datový tok - artefakty. Samozřejmě v současnosti může být situace úplně jiná. Jinak používám O2 TV, Skylink, Televize Zdarma, iVysílání ČT a seznam tv a potom archívy německých a rakouských stanic ARD, ZDF, ORF. Často sleduji sport a proto můžu srovnávat. Třeba ČT sport .Nejkvalitnější příjem přes satelitní přístroj Technisat, o něco horší DVB-T2, kvalita u IPTV už bývá kolísavá ( asi dle datového toku), ale u mě horší než DVB-T2. Doporučuji vyzkoušet kvalitní pořady z archívu iVysílání ČT, např. novější FHD přírodopisné dokumenty, cestopisy a také něco z youtube... Kvalita signálu je pro kvalitní obrazu to nejdůležitější.
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 3. 10. 2024 16:57

koenzym.q10 kdybys do budoucna potřeboval řešit příjem TV, nezapomeň, že telka by měla mít všechny typy tunerů. Tedy tuner pro pozemní digitální vysílání, pro kabelový příjem, ale také pro příjem ze satelitu. Samozřejmě u kabelu a satelitu musíš řešit nákup dekódovací karty a následně platíš. U satelitu si musíš taky pořídit parabolu s LNB.

Jak píše Kutil71, většinou satelitní příjem, z možností příjmu TV stanic, bývá nejkvalitnější, ač byly časy, kdy to bylo ještě lepší. Nejde jen o rozlišení... tedy SD, HD, UHD, ale taky o datový tok, kterým se šetří.

U IPTV, pokud se nepletu, minimálně některé společnosti využívají proměnlivý datový tok pro jednotlivé stanice. Takže se to mění, dle stanice a typu vysílání, které právě běží. Jednoduše napsáno, když bude nějaký sportovní přenos z velké akce a očekává se velká sledovanost, nahodí tam vyšší datový tok. Ale na okrajové stanici, kde běží mexická telenovela se tok zase sníží. Pakliže by bylo možno nyní zdarma dořešit příjem přes Antik TV, viděl bych to jako vhodný krok zdarma a hned. Jak se říká... darovanému koni na zuby nehleď. Nicméně ano, pokud budeš telku krmit horším žrádlem, nekvalitu uvidíš. Některé neduhy lze určitým způsobem v nastavení minimálně mírně potlačit, ale ne vše. Pak, když si tam pustíš nějaké UHD HDR demo s dramatickým datovým tokem, ověříš si kvalitu, kterou Ti telka může poskytnout.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka