TCL 65C855 vs LG OLED65C31

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod solfan 19. 9. 2024 12:02

jakoze b46 ma jiny procesor nez b42, to si nemyslim...nebo?
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod Kynio 19. 9. 2024 12:14

no tady byla odpověď od LG rozdíl 42 a 46
https://www.reddit.com/r/LGOLED/comment ... t/lcchxx5/
Kynio
Junior

Odeslat příspěvekod solfan 19. 9. 2024 14:35

tak to je husty, ja kdyz vybiral, tak jsem prave nasel jen, ze je to stejne.
takhle to vypada na celkem dost rozdilu...a bylo divne, ze ty ceny jsou hodne odlisny, na to aby to bylo stejne.
kazdopadne jak jsem psal, v ramci dnu alza ji meli za 32k :-)
levneji nez b42
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 19. 9. 2024 15:42

Tady je srovnání přímo ze stránek LG (snad se to zobrazí korektně) a já našel dva rozdíly, což ovšem může být jen nepřesnost v popisu.
https://www.lg.com/sk/compare?bizType=B2C
Podle mého názoru a dřívějších zkušeností se jedná o stejné modely, které se liší maximálně odstínem plastu na zadní části a tím, pro jaký distribuční kanál jsou primárně určeny.
Je známo, že obchodníci nakupují po celé Evropě a tak se k nám lehce dostanou modely určené třeba pro evropský Amazon, nebo jiného velkého prodejce.
Bylo to stejné v případě C3, ale třeba i Samsungu S90(92)C apod.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod solfan 19. 9. 2024 21:43

ano, to same jsem nasel i ja, kazdopadne ten ceonovy rozdil je porad velky, na to aby to bylo jen z duvodu rozdilnych plastu...ale nevim no, kazdopadne ja mam 46 :-)
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod Peter Kamenský 19. 9. 2024 23:01

Čítam, študujem to tu všetko :-) a ostali dvaja kandidáti 65" LG OLED65B46 1280€ a SONY XR-65A80L (2023) 1615€. Podľa recenzií je to cca obrazovo rovnaké, LG má miere na vrch ale predpokladám že to Sony bude lepší kus hardweru, myslím tým životnosť a kvalitu spracovania.
Peter Kamenský
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod majkom 20. 9. 2024 07:20

Na to bych nespolehal. A to vlastnim sony:) u sony ake kze dokouout 5 let zaruku za relativne malo oenez, a mate na to rok od koupe, neco kolem 3200 to stalo na prechudce toho Vami vybraneho modelu. LG jak to ma netusim. Tam jsem zase mel zkusenost s jenich onsite sevisem (co myslim sony nenabizi) a bylo to super, tedy po tom jak jsem po x hovoroch uspel na LG support lince, to bylo peklo.

Ovrazovo to bude hodne podobne, os rozdil e - mozna je nekdo videl obje (riddle?) a umi rict vice. Ja, i kdyz mam sony rad a vlastnim, nevim jestli to za ten priplatek stoji. Mozna pokud nemate vyreseny zvum, tak sony byde mit mnohem lepsi, postacujici na mensi mistnost, lg asi spis ne:)
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod solfan 20. 9. 2024 08:50

k tomu zvuku, ta lgb46 neni zvukove vubec spatna, pro normalniho cloveka samozrejme :-)
ano, externi zvuk bude super, ale toto pouzitelne je...
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod Peter Kamenský 20. 9. 2024 09:41

Ktovie o koľko zlacnie rada LG 65G. Teraz stojí 2000€.
Peter Kamenský
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod majkom 20. 9. 2024 10:59

solfan píše:k tomu zvuku, ta lgb46 neni zvukove vubec spatna, pro normalniho cloveka samozrejme :-)
ano, externi zvuk bude super, ale toto pouzitelne je...

Ta sony ma acustiq surface nebo jak to nazyvaj, reprakem je cela obrazovka, proti tomu to lg bude bida. Ja mel lg 65c9 a tam byl zvuk tragicke ze jsem musel dokouoit soundbar, to se sony nemusim, staci to co jde pres obrazovku
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 20. 9. 2024 11:42

LG, ale třeba i Samsung S90C jsou lepší volba než SONY XR-65A80L. Ta TV není lepší ani než loňská LG C3, má nižší jas v SDR i HDR, Samsung má vyšší jas i širší barevný gamut než Sony, Sony má starší WOLED panel od LG, který je možná na úrovni loňské B3.
Samozřejmě není to špatná OLED, má typicky výborné zpracování obrazu, lépe přehraje obraz v nižším rozlišení a s pohybem si taky poradí o trochu líp, ale jestli stojí za vyšší cenu než konkurence? To je otázka.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Peter Kamenský 20. 9. 2024 14:05

Môj winner :D LG OLED65C45 (2024). Som zvedavý aká bude zmena prejsť s plazmy Panasonic cca 12rokov starej 50pacov na 65 LG. Ďakujem za rady a spoločnosť :tleskani
Peter Kamenský
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 20. 9. 2024 14:37

Bude to obrovský posun, sám jsem to před pár roky absolvoval z plazmy Panasonic 42 palců na LG 65 B9 a jak by mě přechod na LED technologii vůbec neuspokojil, tak tady by se to dalo nazvat šokem a úžasem. Samozřejmě ve prospěch OLED.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 20. 9. 2024 16:31

Pokud bude vše v pořádku, jednoznačně to bude posun. Zvláště pak při kvalitnějším žrádle.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Kynio 20. 9. 2024 17:06

Tak u mne se hitparáda nekoná, protože místo objednané 65", přišla 55. To ať si nechaj �
Kynio
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka