TCL 65C855 vs LG OLED65C31

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Maricek 22. 9. 2024 08:09

Vypalování oledu už bych se fakt nebál. Mají různé figle, třeba posouvání pixelů a hlavně už to tolik netopí. Ale pokud volis mezi 65 OLED a 75 mini led na 3,6m, tak rozhodně 75.
Maricek
Junior

Odeslat příspěvekod jito 22. 9. 2024 08:57

Kynio- Libreelec má svůj spořič-musí se aktivovat a můj Oled Sony má také defaultní spořič.
Tedy vypalování z statického obrazu nehrozí.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Kynio 22. 9. 2024 10:22

Uvidím co ta c845... Teď mi zase vyskočila nabídka na c805 a přijde mi naprosto stejná. Já už se v tom ztrácím. Lepší neřešit. Tu lg co mám jsem taky neřešil a vzal první 65" a jak stačila. Nanocell má pěkně barvy, ale to podsvícení a celkově slabý jas je na prd.
Kynio
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 22. 9. 2024 10:49

Nevím. Ještě, pokud se nepletu, nemáš dořešen jeden nákup a řešíš další.

OLED je obrazově výš než MiniLED. Nicméně MiniLED mnohým lidem poskytne skvělý zážitek. Konkrétně C845 lze dobře nastavit tak, aby se pocit ze sledování přiblížil OLEDu. Ne, stejné to nebude, ale kdo nemá přímé porovnání, úplně plakat nebude.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Kynio 22. 9. 2024 11:12

Ano řeším další, tento dopadne vrácením peněz, tak jsem objednal už jinou. Na co zbytečně čekat :-)
Chápu rozdíl oledu. Znám jeho výhody i nevýhody. Ale necítím z toho žádné wow. Třeba se dostaví za pár let...
Kynio
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 22. 9. 2024 14:16

Oni už psali, že Ti vrátí peníze?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Kynio 22. 9. 2024 14:27

Jo. U nich výměna zboží není možná. Pouze vratka. Někdo udelal chybu, ale je jim to celkem jedno. Prý 65 nedají, protože stojí o 10tis víc.
Kynio
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 22. 9. 2024 14:40

Je to Tvůj boj.

Oni Tě neinformovali o změně/úpravě/chybě v ceně. Pokud správně chápu, Tebou napsané, prachsprostě Ti poslali jiný televizor. To není korektní chování. U podobně se chovajících obchodníků zásadně nic nekupuji.

Jak jsem psal. Kdyby Ti dopředu napsali, že došlo k omylu v ceně u výrobku, že se omlouvají, zda chceš za tuto cenu 55" velikost, nebo něco jiného, nebo rušíš objednávku, OK. Frajer by dodal i tak TV a vzal by to na sebe. Nicméně by takto alespoň ukázal logiku a slušnost při komunikaci se zákazníkem. Nebo Ti dopředu přišel e-mail, že Ti posílají jiný typ TV?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Kynio 22. 9. 2024 15:10

Jo ale je to mall.cz nemají potřebu si držet zákazníka. Jeden odejde, přijde další. Na ně je poslední dobou dost špatných recenzí. Možná to jeden z důvodů, třeba se snaží nalákat a doufají, že si to zákazník nechá líbit. Ať si ji vezmou, mně vrátí peníze a byla to poslední věc, kterou jsem od mall, czc, allegro koupil...
Kynio
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 22. 9. 2024 15:40

Prostě polské Allegro, já se mu vyhýbám jak můžu a beru z českých e-shopů, pokud je to možné, i za cenu trochu vyšší ceny.
Dobrou zkušenost mám s Datartem, s VIP účtem a v akci se dá občas trefit na slušnou cenu, Planeo jak kdy, akce mívají dobré, zboží většinou po jednom kuse z prodejny, kde může být vystavené, ale mívají i skladem k odeslání. Mám ale pocit, že na Planeu je větší počet výrobků s nějakou drobnou výrobní nebo kosmetickou vadou, která není nikde uvedena, stalo se mi to už několikrát a pouze na Planeu. Ten obchod beru jako takový diskont.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kynio 24. 9. 2024 17:13

Zatím mám čerstvě rozbalené TCL. Co mne překvapilo, je to verze X2. Četl jsem, že má mít matný panel a to tedy určitě nemá. Jak zrcadlo. No asi nevadí...
Mohu poprosit o link kde je návod na nastavení obrazu? Děkuju :-)
Kynio
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 24. 9. 2024 17:29

Zkusil bych vypnout AI obrazu a AI zvuku, vypnout i světelné čidlo. Následně přehodil profil na KINO a začal s tím, že si ho upravím pro tmavší místnost, nebo večerní sledování.

Jas 9-15, kontrast 85-93, černá úroveň 50, sytost barev 50.

Barevnou škálu bych posunul na posuvníku až do leva, tj. na TEPLÉ. Pokud se i tak obraz zdá s dominantnější modrou, jen pro zajímavost bych aktivoval filtr modrého světla, jaký bude výsledek.

Co se týká pohybu, tak horní posuvník bych dal 3-7, dolní pak 1-3. MPEG redukce šumu nízká, či auto. Redukce digitálního šumu AUTO. Ostrost pohrát si někde od 5-13.

Dynamický jas vyzkoušej AUTO a pak dle libosti. Lokální tlumení bych začal s VYSOKÝ, následně případně dořešil snížení. Micro Dimming bych vypnul. Gamma +3, vyzkoušet.

Je to z hlavy, na dálku, bez viditelné telky, co dělá. Tudíž se omlouvám, ale vyzkoušet určitě jde, maximálně nastavíš jinak. Nezapomeň, že profil může mít svá nastavení pro různé zdroje signálu a tunerů, takže, co nastavíš pro satelitní TV, nemusí už být nastaveno pro IPTV atp.

Když bys u pohybu pozoroval moc artefaktů, zkus změnit nastavení MPEG redukce šumu a Redukci digitálního šumu, k tomu mírně snížit Ostrost. Určitá kombinace s konkrétním FW může dělat alotria, ale cesta je k nalezení.

EDIT

Panel nevím, jaký je v X2, ale X1 měla pololesk. Nebyl dráždivě lesklý.

Předpokládám, že jsi sundal krycí fólii panelu. Tu vždy lepím na měkký obal, abych v případě mohl ještě použít a přitom nebyla fólie urousaná od prachu.

Samozřejmě lze TV nechat profesionálně kalibrovat.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Kynio 30. 9. 2024 18:24

Díky, nastavil jsem přibližně dle tebe a obraz se dost změnil k lepšímu. Vidím to ale na tu profi kalibraci, když už to ta TV umožňuje.
V každém případě jsem z c845 nadšený a určitě jsem udělal dobře s koupí. AndroidTV běží naprosto plynule, kodi také, Dolby vision také plné funkční. Takže rpi4 s libreelec už je vypnuté. Televize umožňuje průchod audia z kodi do AVR ve všech formátech bez komprese.
Souhla AVR a TV na jedničku. S původní lg byl problém, kdy se neustále zvuk přepínal na TV i přes to, že běželo libreelec (opravdu neřešitelný problém). Ps5 na TV luxusní, HDR je teď opravdové :-)
Spuštění TV za 2 vteřiny s tím, že si pamatuje spuštěnou app (kodi nebo YouTube) je taky skvělá věc. Spotřebu neřeším.
Na ovladači mi vadí zvuk tlačítek, asi zkusím sehnat ten druhý ovladač, stříbrný. Snad je tišší.
Hlasové ovládání prozatím nijak nevyužiji, nenapadá mne na co. S Google home to sice funguje, ale televize třeba nejde vypnout pokynem přes asistenta. Lze pouze zapnout. Nenašel jsem nikde proč tomu tak je. Snad se někdy podaří vyřešit.
To, že Google assistant není v menu je proto, že nepodporuje češtinu. To sice ano, ale u TV stick s Android TV běžně bývá. No třeba v příštím update bude.
Zvykáme si na velikost, je to fakt obří televize, alespoň pro nás :-)
Kynio
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 30. 9. 2024 20:31

Google hlasové ovládání funguje stejně divoce u všech Android/Google TV, který jsem řešil. Netvrdím, že u všech na světě, ale u dost. Část věci se aktivuje, když TV je přepnuta do jinojazyčného prostředí… typicky angličtina.

Spotřeba, když se nejede na HDR, ale v SDR a máš to nastaveno rozumně, výrazně klesá. U 65” velikosti se dalo v klidu fungovat v rámci SDR i pod 75 W.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod veesa1 1. 10. 2024 07:09

Měla by jít vypnout pokynem "hey google, ...power off".

Tady ke Google Assistantu: https://youtu.be/NhcS-hASSR0?si=AJ_VrkTLvA_rdjFb
veesa1
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka