LG TV 55" do 20tis.

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sedli02 26. 9. 2024 22:33

Ahoj,

chtěl jsem pomoct s výběrem TV. Chtěl bych jít do LG, jelikož jsme si doma zvykli na jejich systém + ovladač.

Chtěl jsem se vejít do nějakých 18-20tis. OLED začínají na 24tis., takže bych asi šel do levnější varianty QNED a asi ideálně se 120Hz.

Co jsem pohledal, tak je aktuálně pro mě asi nejlepší varianta:

55QNED85T6C
55QNED87T6B

Chtěl jsem poprosit o názory na tyto model a v čem se vlastně liší. Případně třeba i doporučení do jaké jiné alternativy jít. Nebo co je na tomto modelu třeba špatného.

Předem děkuju za zprávy :)
sedli02
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 26. 9. 2024 22:45

Myslím si, že ten příplatek za OLED by stál za to. Je to jiný svět a lepší volně dostupná technologie zatím není. Zkrátka a dobře musí svítit jednotlivé zobrazovací body, už jen skrz kontrast, aby byla černá opravdu černou. Což splňuje technologie OLED, u QNED je jako u ostatních LED technologií prosvěcován displej zezadu.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 27. 9. 2024 07:27

Vybrané LG 55QNED mají jednu zásadní nevýhodu a tou je EDGE LED podsvícení.
Za podobnou cenu lze koupit i mini LED TV (TCL, Hisense), což je obrazově úplně někde jinde, hlavně v tmavých scénách.
Jinak souhlasím s @martas38, že ten příplatek za OLED už není tak vysoký a kvalita obrazu je s vybranými modely nesrovnatelná.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sedli02 27. 9. 2024 10:13

díky za zprávy a dává tedy největší logiku jít do 55B4, nebo je prakticky totožná s minulým rokem 55B3 ?

Také jaké jsou vlastně rozdíly v panelech u označení
OLED55B4ELA vs OLED55B46LA , při porovnání parametrů jsou vlastně totožné na LG stránkách a cena je u 46LA o 4tis. vyšší (po nějaké 25% slevě)... Tak jen jestli mi to dokážete osvětlit, v čem je ta dražší televize jiná.

Koukám, že má i LG na stránkách minulý rok model C3, ale pořád ještě dost drahý...
Ten je s a9 procesorem, ale zas 100 proti 120 Hz, což je pořád dostačující.

Možná teď v říjnu budou zase nějaké memberdays slevy na LG, ale bůhví jak to půjde či nepůjde kombinovat.

Každopádně nejvýhodněji aktuálně lze na datartu přes vip účet koupit OLED55B3 za 22 741 nebo dokonce zánovní - asi vrácená B3 za 21 377,-
55B42LA pak 23 929 a 55B46LA za 24 267,- (zase nechápu rozdíl)

Ještě se jen také zeptám na životnost OLED panelů vs starších technologií. Koukal jsem, že si pak v pohotovstním módu TV sama dělá čištění, což mi nijak nevadí a ze zásuvky ji vypínat nehodlám. Ale spíš jestli není třeba poruchovost/životnost u OLED panelů nižší.

díky za vysvětlení a trpělivost
sedli02
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 27. 9. 2024 12:24

V Planeo maji teď -20% na splatky tam by vyšla LG OLED55B42 na 20 791 Kč.
Připadně sehnat 5% slevu k VIP učtu na Datart což by neměl byt problem.
Podle mě cenově budou nejen TV vyhodnějši až na BF, ale to je ještě poměrně daleko.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 27. 9. 2024 14:08

Kdybys už vlastnil B3, tak se nevyplatí kupovat B4, ale pokud vybíráš novou TV, má B4 pár vylepšení:
- novější procesor 7. generace
- 4x HDMI 2.1 místo 2x
- nový WebOS 2024
- trochu vyšší plošný jas
- nějaké novější verze BT apod.

Jinak životnost ti nikdo nezaručí, závady se občas vyskytují napříč značkami a modely, takže prodloužená záruka na 5 let potěší vždy.
Vypalování za běžných podmínek moc nehrozí, ale statický obraz nebo např. zpravodajské kanály mohou časem znamenat problém, pokud poběží několik hodin denně bez změny obrazu.
Prostě OLED je pořád OLED a to znamená vynikající obraz a trochu zodpovědného přístupu majitele.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod miromen4 27. 9. 2024 14:33

Ja měl při pořizovani Oled TV taky menši obavy z vypalovani, ale po cca 4,5 letech již vubec obavy nemam.
Mam Oled od LG a chovam se k ni vyloženě nezopovědně. Zhruba prvni rok jsem měl pozapinane veškere ochrany proti vypaleni pote jsem je všechny deaktivoval takže cca 3,5 roku jede bez ochran proti vypaleni. Navic TV ma odehrano to co většina uživatelu ani ne za dvojnasobny čas a k tomu na TV někdy běži nepřetržitě jeden program i dlouhe hodiny. Jako dukaz je spotřeba, kterou jsem nedavno měřil a vyšla mi v pruměru přes 2kWh/den a vypaleni se doposud nekona.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sedli02 27. 9. 2024 14:53

miromen4 - díky za nápad, akorát ty splátky mají 25% RPSN, takže viz jejich příklad při produktu za 12500 sice je cena 10, ale zaplatí se 11 300. Ještě koukám, že ta akce byla do 22.9. tak netuším, jestli prodloužili a jestli tam není nějaká klička jako třeba doplatit ten úvěr hned, až tak jsem to nezkoumal.

tombas- Na statický stejný obraz bych si dával bacha a naučil to snad i ženu :D a netušíš ten rozdíl mezi OLED55B4ELA vs OLED55B46LA , nebo je nejdůležitejší, že je to B4 a jít prostě do té levnější varianty z těch dvou ?
sedli02
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 27. 9. 2024 15:08

Když doplatiš uvěr do 14 dnu tak nepřeplatiš ani korunu. A nebo těch 5% k VIP, ale i tak bude cena nad 22t kč přesně 22 733 Kč.

Jinak k těm LG tak ja to mam stejně či velmi podobně. Hlavně ten magic DO je super a hlavně u něj oceňuji to, že je univerzalni což tušim u jinych značek neni. Takže DO mužu ovladat nejen TV, ale i STB či zesilovač.
Jedine co mi u LG chyby je to, že neuměji spouštět TV s posledni použitou aplikaci což např Samsung umožňuje.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 27. 9. 2024 15:18

Já jsem přesvědčený, že jsou to totožné TV, které se liší maximálně odstínem plastu nebo barvou nožek. Případně může jít o TV určenou pro konkrétní prodejní kanál nebo velkého prodejce, např. Amazon apod.
Pokud ji prodejce nabízí na oficiálním českém trhu, měla by splňovat všechny specifikace a parametry pro evropský trh, jako jsou tunery, kodeky...
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sedli02 27. 9. 2024 15:57

já právě koukal na stránky LG a nevidím v parametrech rozdíl a ano nejspíš pro jiný trh, jen teda nechápu ten ústřel ceny. Viz:

https://www.lg.com/cz/tv-a-soundbars/ol ... ode=ACTIVE

stoji na LG stránkách

OLED55B46LA před slevou 39 990 s 25% teď 29 991
OLED55B4ELA před slevou 25 991 s 10% teď 23 392

Takže ten obří rozdíl mezi cenami nechápu, proto jsem se ptal, jestli je tam nějaký velký rozdíl...
sedli02
Junior

Odeslat příspěvekod sedli02 4. 10. 2024 08:44

Tak nakonec dokonce s nějakou další slevou u planeo (šrotovné) Vyšla B4 55 na 19 992,- přes úvěr, který samožejmě do 14 dní splatím. Jen nyní čekám, kdy budou mít naskladněný nový kus, jelikož ten, co mají jako jediný v prodejně nejblíže u mě je pouze vystavený. A i když mi paní říka, že na TV běží nějaká jejich reklamní smyčka a není stálý obraz, tak si asi raději počkám na nevystavený kus.

EDIT: tak nakonec budu muset vzít vystavený kus, žádná prodejna nemá jiný, než vystavený kus a je to doprodej. Prý ji nahradil OLED 5546LA, rozdíl v nich není, jeden pán z prodejny mi říkal, že to takhle LG dělá, co se týká těch označení. Že například B42LA uvede na trh pro Alzu,Planeo, CZC a pár dalších obchodů a B46LA pro Datart a jiné, aby si nekonkurovali v cenách i když jde vlastně o stejnou TV... Následně když doprodají veškeré vyrobené kusy, tak začnou dodávat i ostatním B46LA a různě tyhle kódy mění během roku, zajímavá taktika. Takže budu mít vystavený kus, ale prý je 14 dní vystavený a nemá žádný škrábanec, tak uvidím ještě sám na prodejně...

Tak díky moc s pomocí a výběrem, už teď se těším a jsem zvědavý na svůj první OLED u TV.
sedli02
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 4. 10. 2024 14:27

By mě zajímalo, jak opravdu dlouho tam jede. A taky jak ho vypínají.

Vystavený OLED se vždy nemusí vyplatit.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod majkom 4. 10. 2024 17:53

Vystaveny oled bych nebral ani omylem
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sedli02 4. 10. 2024 19:20

TV byla vystavena 14 dní. Koukal jsem, než jsem jí přebíral, co tam na TV pouštějí a jede jim tam x druhů reklam za sebou, žádný stálý obraz. TV před odchodem z prodejen vypínají a nechávají je v zásuvkách podle sdělení vedoucí prodejny. Každopádně mám 14 dní na otestování, nemá na sobě jediný šrám a dostal jsem jí pak i s origo krabicí a příslušenstvím.
sedli02
Junior

Další stránka