55-65” TV do 20K

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jtomes123 8. 10. 2024 19:36

Zdravím, hledáme s přítelkyní nějakou tv do ložnice s rozpočtem do 20 tis (15 tis by bylo komfortní). Primární určení je sledování filmů a občasné hraní na xboxu a youtube. Máme prostor na 55” až 65” s tím že 65 už je docela na těsno. Dívat se na ní budeme z cca 2,25m.

Co jsem koukal a četl tak by se mi líbil buď mini led nebo nějaký hodně dobrý local dimming, aby to mělo podobný obraz jako oled bez starostí o vypalování (+ je oled stejně mimo rozpočet). Z modelů jsem koukal na TCL c745, ale radši si nechám poradit. Naživo jsme viděli v datartu i hisense 65u6kq a to vypadalo děsivě, ale líbila se nám tam vystavená Philips pml9008, tam jsem se ale dočetl na redditu, že je nevýhoda to ips.

Předem díky za rady.
jtomes123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod veesa1 8. 10. 2024 21:11

Do ložnice opravdu IPS nemusí být dobrá volba. Tam je lepší VA a právě něco s pokročilým typem podsvícení (ne Edge LED nebo Direct LED, ale právě FALD nebo MiniLED - takže přesně tak, jak sám píšeš)

https://youtu.be/WqanfmzZdhQ?si=yR1goW-aYtPJq5KY

Na tu vzdálenost je 65" cajk. Filmy jsou v naprosté většině s menším obrazem než je samotná plocha obrazovky (mají černé pruhy nad a pod obrazem).

Výhodou toho Googlu může být i KODI, případně SmartTubeNext.
veesa1
Junior

Odeslat příspěvekod solfan 9. 10. 2024 08:21

myslim si ze v nejake akci bude i oled v 55 sehnatelny kolem 20 000. ted je B42 na alze za 24k...
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 9. 10. 2024 10:28

Taky bych si pockal na akci a poridil 55 oled, kir kdyz ta tv pobezi najme vecer/v noci…
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jtomes123 9. 10. 2024 17:50

Na ty oledky jsme koukali, ale je to tak na horní hranici rozpočtu. Je pravda, že obraz měli super, ale do okna nám jde skoro celej den slunce a tak se toho taky trochu bojim.

Jak je na tom ta Hisense, koukal jsem že na fóru byly ty u7k a u8k docela doporučovaný. Naživo jsme viděli u6k, ale vypadalo to opravdu tragicky.
jtomes123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 9. 10. 2024 22:20

U6KQ je horší hlavně zpracováním obrazu a použitým levnějším panelem, přestože je to deklarováno jako mini LED. U7K a U8K v pohodě, pečlivé nastavení obrazu je nutností, tj. vybrat vhodný obrazový režim a doladit teplotu barev a další parametry. Pak je ten obraz vynikající.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod solfan 10. 10. 2024 09:27

jtomes123 píše:Na ty oledky jsme koukali, ale je to tak na horní hranici rozpočtu. Je pravda, že obraz měli super, ale do okna nám jde skoro celej den slunce a tak se toho taky trochu bojim.

Jak je na tom ta Hisense, koukal jsem že na fóru byly ty u7k a u8k docela doporučovaný. Naživo jsme viděli u6k, ale vypadalo to opravdu tragicky.

ceho konkretne se bojis u okna se sluncem? mam B46 od LG, hned vedle okno a neni problem koukat i pres den. vypada to uplne ok :-)
a to tam mam nejaky rezim tmava mistnost, takze jas lze jeste vytahnout nahoru :-)
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod psopalo 13. 10. 2024 08:27

Dobrý deň. Zvažujem kúpu novej TV cenový strop 850€. uhlopriečka 55" až 65" vzdialenosť od TV. je 2,5 až 2,7m.Primárne na filmy z NAS a SAT Skylink Zvažoval som tie to TV.Hisense 65U7KQ ,Hisense 55U8KQ ,Hisense 65E7NQ Pro ,TCL 55C845. Budem rád za každý názor. Ďakujem.
psopalo
Kolemjdoucí