Názor na TV od Xiaomi

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod DFENS 11. 11. 2024 10:51

Ahoj, náhodou na mě vykoukla reklama na televize od Xiaomi, o kterých jsem do této chvíle ani nevěděl. Zaujala mě nabídka této konkrétní novinky: https://www.mi.com/cz/product/xiaomi-tv ... d-65-2025/

Nebudeme si nic nalhávat, mají velmi zajímavou cenovou nabídku, na to, že se jedná o miniLED a 65". I parametry vypadají velmi slušně. Za necelých 20K to je lákavé. Jen bych byl nerad v roli testovacího "jezdce".

Má tady někdo prosím zkušenosti s touto značkou? Případně, jestli se jedná o vlastní panely nebo je berou od jiného výrobce? Budu rád za jakýkoliv postřeh/informaci k této značce. Díky :-)
DFENS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 11. 11. 2024 11:10

Informace se dají jen velmi těžko nebo vůbec ověřit, ale Xiaomi si některé modely vyrábí samo (pravděpodobně ty nejlevnější, případně branduje čínské OEM výrobky), u jiných využívá panely jiných výrobců, např. TCL, což bych tipoval u této mini LED.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 11. 11. 2024 18:46

1200 nitov v HDR a 144Hz je pekné číslo,nemám skúsenosť s Google tv ale nie je 3GB RAM a 32GB ROM trochu málo na model 2025?
repro 2x12,5W je tiež slabota,môj starý LG 55" má raz toľko, samozrejme kým to nepočuješ sú to len nejaké papierové hodnoty
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 11. 11. 2024 20:38

Ta RAM je pro Google TV takové minimum a je třeba důsledně zavírat aplikace. Těch 1200 nit není samozřejmě celá plocha ani dlouhodobý stav, například blesk na tmavém nebi (viz poznámky dole na mi.com).
S ohledem na to, že Xiaomi vlastní podíl v TCL a danou řadu představili loni spolu, řekl bych, že panel vyrábí TCL. Ale je to jen odhad, protože na internetu je podivně minimum informací :)
Osobně bych se Xiaomi nebál.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 11. 11. 2024 21:35

3GB RAM je naprostý standard u většiny i drahých TV. Pokud je dobře odladěný FW, může Xiaomi paradoxně fungovat i lépe než TCL, ale mám obavu, že díky Google TV to bude mít stejné problémy se signálem na 25 sn/s, jako má právě třeba TCL.
tombas
Pokročilý