Philips v 50 až 55"

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tombas 26. 11. 2024 12:04

Doporučuji objednat přes e-shop a doma důkladně vyzkoušet vše, co od TV požadujete, vč. funkčnosti a dostupnosti aplikací, fungování IPTV přes prohlížeč, plynulost obrazu s nižší snímkovou frekvencí, kvalitu upscalingu obrazu v nízkém rozlišení, funkce nastavení obrazu v SDR i HDR atd.
Pokud tam bude něco, co nevyhovuje záměru použití nebo nějaká funkční nebo obrazová vada, ihned vrátit.
To platí obecně pro každou novou TV.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Renoi 3. 12. 2024 13:39

Nakonec jsem vybral Hisense 55U8K, vyšla na 15,5. Zatím spokojenost, hlavně se zvukem. Jo a Skylink live už v nabídce na hlavní obrazovce po prvním zapnutí TV.
Renoi
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 4. 12. 2024 07:44

To je dobrá volba, určitě budeš spokojený.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Renoi 4. 12. 2024 19:22

Jsem trochu překvapený co se týče módů obrazu. Na Netflix jsem si vybral Kino noc s mírnou úpravou. Při zapnutí Youtube toto nastavení bez problému zůstane, ale na Prime Video se ty módy úplně ztratí a nabízí to úplně jiné. Podobná situace je na Disney, tam to nabízí jen zase jiné módy než na Netflix nebo Prime. Nebudu přece ladit pro každý kanál zvlášť, poradíte?
Renoi
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 5. 12. 2024 07:33

To je tím, že každá streamovací služby používá jiný obrazový formát. Netflix nejčastěji Dolby Vision, jiné mohou mít třeba HDR10, mělo by se to zobrazit v rohu obrazovky. Pak samozřejmě TV nabízí módy příslušné danému formátu obrazu.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Renoi 5. 12. 2024 08:58

Ahoj, u zmíněného Hisense 55U8K se mi mimo "problému" výše nedaří nastavit vhodnou světlost. Jelikož jsem amatér, tak to taky tak popíšu :-). Při tmavých scénách je vše ok, ale jakmile se vyskytne světlá scéna, tak to prostě svítí hodně, je to viditelné hodně i při sledování Youtube. Jakmile uberu jas nebo podsvícení, tak je to potom hodně tmavé až škaredé při tmavých scénách. Seděli jsme u toho 3 a všichni jsme měli stejné pocity. Až nepříjemné světlo u světlých scén. Hledal jsem na webu a lidi, kteří to mají podobně je více. Nějaká rada kromě výměny? Je to prostě moc světlá televize pro lidi ve středním věku :-)?
Renoi
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 5. 12. 2024 11:37

To je těžko takhle na dálku něco radit. Může to být kombinace jasu a podsvícení, nebo zapnutá nějaká AI pro řízení kvality obrazu, automatický senzor pro nastavení jasu obrazovky, tone mapping, eko režim a kdo ví co ještě.
Doporučuji povypínat ty automatické režimy úpravy jasu a obrazu.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Renoi 5. 12. 2024 12:02

Ok, díky. Zkusím si s tím dneska zase pohrát. Těch automatických věci tam je dost.
Renoi
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 5. 12. 2024 12:22

Jinak si najdi nějaký zkušební obrazec, podle kterého si správně nastavíš jas a kontrast a pak reguluj jen podsvícení, ale auto funkce vypni.
V prohlížeči si spusť třeba tuhle stránku a projdi jednotlivé obrazce:
http://www.lagom.nl/lcd-test/
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 5. 12. 2024 19:31

Vypni umělou inteligenci a světelné čidlo. Pak nastav jas/svitivost. Mrkni na kontrast a gamu. A nezapomeň, že každý vstup/tuner může mít svůj profil/své nastavení. Tím pádem nastavíš něco pro jeden a na druhém to máš jinak.

Mrkni na redukci šumu a mpeg artefaktů, uprav ostrost a funkce kolem agresivity řízení podsvícení.

Který profil máš u obrazu aktivní? Který používáš?
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Renoi 6. 12. 2024 21:53

Používám kino noc, ale ta TV je pro mě katastrofa. Zkoušel jsem všechno možné, ale v noci se na to nedá dívat. Buď to vypaluje oči nebo to je nekoukatelné. Budu jí vracet a koupím nějakou obyčejnou. Nechápu komu se takový svit může líbit.
Renoi
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 7. 12. 2024 07:50

Taky nemám rad vysokou svítivost, ale třeba u TCL jsem ji zkrotil a obraz horších videí se tim ještě vylepšil.

Můžeš ještě napsat na jaké hodnoty máš jas, kontrast atp.? Díky

Kup si normální OLED s původním panelem.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Renoi 7. 12. 2024 09:09

No těch nastavení jsem zkoušel hodně a pro různé profily, ale šlo to i pod 10. Jde o to, že jasná scéna pořád svítí a v tmavé nejde pomalu nic vidět.
Ještě jsem TV nevracel. Tu nalepenou fólii z obrazovky jsem vyhodil, celá se pokroutila. Vadí to?
Až se trochu zotavím a naberu sílu, tak to ještě zkusím. Přes den se to dá, ale ve tmě to prostě vadí.
Oled B4 by šel nastavit do "tmava"?
Vypnout reklamy na úvodní obrazovce (asi 1/4 plochy) asi nejdou že?
Jinak chlapi díky moc za rady, které tu dáváte.
Položku Místní ztmavení je lépe mít jak?
Naposledy upravil Renoi dne 7. 12. 2024 11:19, celkově upraveno 2
Renoi
Junior

Odeslat příspěvekod Kutil71 7. 12. 2024 10:59

Dobrý den, napíši zde své zkušenosti. Také se nemohu dívat v temné místnosti, tahá mi to oči. Mám 2 televizory, Philips s ambiligtem - na pojízdném stojanu, v případě potřeby můžu měnit sledovací vzdálenost, normálně mám tv umístěnou zhruba 30 cm od stěny a s ambientním osvětlením žádný problém. Intenzitu a barvu ambilightu lze nastavit, takže bych neviděl problém i při větší vzdálenosti od stěny. Druhou TV používám v mírně osvětlené místnosti, stropní osvětlení. Pro mě není nejdůležitější jen kvalita obrazu, ale tzv. oční pohoda, kdy ani při mnohahodinovém sledování necítím žádné problémy s očima.
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 7. 12. 2024 13:53

MgX píše:
Můžeš ještě napsat na jaké hodnoty máš jas, kontrast atp.? Díky

Vyhozená fólie by vadit neměla. Dělám to tak, že ji rovnou nalepím na tu krycí hmotu, ve které je zabalená celá telka. Tím se nepokroutí... resp. ne úplně a zároveň se nedošpiní.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka