Philips v 50 až 55"

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tombas 7. 12. 2024 20:00

Koupil jsem dnes v Planeo akci Philips 55PML9008 doslova za pár šupů (na splátky 1/10 s Home Credit za 9500,- + jsem si připlatil 5 let záruku), což je mini LED s nepříliš dobrými parametry, IPS panelem, ale skvělým obrazem a systémem na <|>. Ovšem nastavení je porod. Po asi dvou hodinách jsem s nastavením jen průměrně spokojen, ale to se poddá.
Co jsem ale chtěl napsat je, že snížení jasu ve tmě výrazně pomáhá zapnutí světelného senzoru, který kupodivu dokáže jas snížit mnohem víc a lépe, než se mi to daří ručním posuvníkem intenzity podsvícení. Zatím jsem to nezkoušel u Netflixu a obrazu HDR, ale zkusím.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Renoi 7. 12. 2024 20:18

Chlapi tady radili ten senzor vypnout, je třeba vyzkoušet no. Jsem si docela podle svých představ seridil obraz pro YouTube (upravil mód Kino noc). Ten samý upravený mód na Netlixu vypadá úplně jinak :-), úplně tmavá scéna. Si říkám, jak to mám jednoduché na svém Samsungu. Jeden upravený mód na den a jeden na noc a na všem ten obraz vypadá úplně stejně (Youtube, Netflix, Disney, Prime....).

-- 7. 12. 2024 20:22 --

Jinak jsem to psal do Datartu ohledně vratky a chybějící folie. Odepsali, že to pošlou značce a ta posoudí případnou srážku z vrácené ceny.
Renoi
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 7. 12. 2024 20:28

Tak s tím Philipsem by sis moc nepomohl, to je úplně to samé, každý zdroj, ale i formát se musí nastavovat separátně, je rozdíl mezi HDR 10+, HDR, DV, SDR... prostě cokoli pustíš, i na Netflixu nebo Amazonu Prime, vše musíš nastavit podle formátu, v jakém je streamovaný nebo vysílaný. Je to opruz, ale předpokládám, že až to za pár týdnu zvládnu vše nastavit, tak to bude OK a budu spokojený.
Já vlastně nevím, jestli si vůbec s nějakou moderní chytrou TV pomůžeš, podle mě to bude všude stejné nebo velmi podobné.
Naposledy upravil tombas dne 8. 12. 2024 08:44, celkově upraveno 1
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 8. 12. 2024 08:40

Renoi píše:Chlapi tady radili ten senzor vypnout, je třeba vyzkoušet no. Jsem si docela podle svých představ seridil obraz pro YouTube (upravil mód Kino noc). Ten samý upravený mód na Netlixu vypadá úplně jinak :-), úplně tmavá scéna. Si říkám, jak to mám jednoduché na svém Samsungu. Jeden upravený mód na den a jeden na noc a na všem ten obraz vypadá úplně stejně (Youtube, Netflix, Disney, Prime....).

-- 7. 12. 2024 20:22 --

Jinak jsem to psal do Datartu ohledně vratky a chybějící folie. Odepsali, že to pošlou značce a ta posoudí případnou srážku z vrácené ceny.

https://www.pruvodcepodnikanim.cz/clane ... ni-duvodu/

Ano primárně u nastavení jasu se senzor může musí vypnout. Jinak Ti do toho bude kecat. U některých značek je to tak, že následným jeho zapnutím mu ukážeš, kam až má jít při automatické práci s jasem, respektive u jiných, v jaké oblasti obecně se má pohybovat.

U TCL TV dříve mnou zkoušených jsem rozhodně neměl podobné problémy, které popisuješ. Šlo fungovat na nízký jas, při výborné kvalitě obrazu. Zvláště pak u SDR. U HDR nebylo vhodné jas až tak dramaticky snižovat, funguje to trochu odlišně.

-- 8. 12. 2024 08:41 --

Při nízkém jasu si zkus pohrát s gama nastavením a prácí s podsvícením.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Spacer 26. 12. 2024 09:27

Tak neviem ako vy, ale ja väčšinou všetky tie moderné vymoženosti v nastavení vypínam. Je to ako s autami - ESP, ABS, EBV, MSR, ASR, EDS, HBA a DSR a potom to auto nemáte plne pod kontrolou.
Spacer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 26. 12. 2024 11:10

To není vždycky rozumné, protože vzhledem k určitým technologickým omezením každého typu panelu, mohou některé funkce obraz i citelně vylepšit.
Je potřeba vědět, které nastavení má na co přesně vliv a taky to, že se jednotlivá nastavení vzájemně dost ovlivňují a úpravou jedné hodnoty se posune nebo změní účinek jiného nastavení. Typicky např. Gama a úroveň černé, jas, intenzita podsvícení a funkce světelného senzoru...
Samostatnou kapitolou jsou různé možnosti barevného prostoru, vyvážení teploty, dynamické barvy atd.
Je docela snadné si kvalitu obrazu úplně zkazit nevhodným nastavením, pokud opravdu nevím, co dělám, nebo to dělám neuváženě a ve velkém rozsahu.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 26. 12. 2024 11:51

Spacer píše:Tak neviem ako vy, ale ja väčšinou všetky tie moderné vymoženosti v nastavení vypínam. Je to ako s autami - ESP, ABS, EBV, MSR, ASR, EDS, HBA a DSR a potom to auto nemáte plne pod kontrolou.

Já ne. Řeším to individuálně dle požadavků, konkrétního typu televizoru a přehrávaného obsahu. Je naprosto hloupé, řídit se radami ultimativních konzervativců, kteří vypnou všechno a pak si lebedí, jak je to super. Přitom přirozený obraz často vypadá jinak.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránka