Jak nastavit počet kanálů v Kodi pro soundbar

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavel.n. 21. 11. 2024 16:23

Předem se omlouvám jestli to vkládám do špatného vlákna a měl jsem použít to na reproduktory. Používám pro přehrávání filmů Kodi, ať už z doplňků nebo třeba i z disku atd. Jak mám správně nastavit soundbar, který je pouze 2.1? Zkoušel jsem různé ukázky, hrát si s tím, ale nic konzistentního jsem nevymyslel. Jde hlavně o počet kanálů, mám nastavit 2.1 nebo něco jiného? Na různých webech se občas i skoro hádají, jeden že musí nastavit 7.1 ikdyž má jen 2.1, druhý zase radí 2.0 ikdyž má 2.1... Osobně jsem se na to ještě nikde neptal, jste první na koho se obracím, tak snad to tady nedopadne taky tak. Zkoušel jsem všechny možnosti a u 7.1 nevím jestli byl ten zvuk tak zprzněný nebo jestli to byl placebo efekt, ale zdálo se mi že to bylo nejlepší. V nějaké diskuzi se taky neshodli na tom, jestli povolit průchod v Kodi nebo ne u 2.1 soundbaru. Snažím se do toho vstoupit ale zatím tomu rozumím jak koza petrželi. Logicky bych měl nastavit 2.1, ale protože v tom vlastně moc filmy nejsou, nevím jestli něco jiného nebude lepší.
pavel.n.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eviljack 22. 11. 2024 08:06

Měl bys v Kodi povolit průchod pro všechno, co umí soundbar dekódovat, ať si s tím poradí sám. Nenapsal jsi model, takže nevíme, co všechno zvládne.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý