náhrada za Panasonic TX-40HX800E

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod osram 27. 12. 2024 17:31

Dobrý den, doposud jsem vlastnil Panasonic TX-40HX800E.
Potřeboval bych podobnou náhradu.
Úhlopříčku 43“, víc ne.
Dolby Atmos.
Obrazovka - ne obyčejná LED.
Rozlišení 4K
Cena cca do 10 000 Kč.
Nemůžu se rozhodnout mezi TCL a Hisense. Prostě, který model by byl nejlepší.
Děkuji
osram
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 27. 12. 2024 21:13

Vem tu s prodlouženou zárukou. Dolby Atmos jako formát přehraje každá moderní TV, akorát že to bude pořád znít, v lepším případě, jako stereo. Pokud nemáš externí zvukový systém, bude to i tak bída.
TCL používá systém Google TV, který má nejvíc dostupných aplikací, Hisense má vlastní uzavřený systém VIDAA, kde některé aplikace chybí, ověř si, že tam je vše, co potřebuješ.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod osram 28. 12. 2024 07:02

Budou obě tv lepší než ten Panasonic, když mají panel miniled?
osram
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 28. 12. 2024 10:24

V úhlopříčce 43" se s technologií mini LED nabízí prakticky jediná TV a to Samsung 43" Neo QLED 4K QE43QN90D, která ovšem stojí přes 20 tis.
Možná jsi myslel QLED, což je technologie vylepšení barevného podání pomocí vrstvy kvantových teček.
Neznám ten starý Panasonic a nevím, jak kvalitní obraz nabízel, ale dnešní TV umí nabídnout opravdu dobrý obraz, jen je potřeba si pohrát s nastavením obrazu, aby byl co nejpřirozenější. Většina TV je standardně nastavena hodně do modra. Přesnější bývají režimy kino nebo Filmmaker, ale na běžné sledování TV obsahu mohou být moc teplé a méně kontrastní.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod osram 29. 12. 2024 19:02

V té miniled jsem se prehlidl. Jaký je rozdíl v Hisense 43A7NQ a 43E7NQ? Dekuji

-- 29. 12. 2024 19:02 --

V té miniled jsem se prehlidl. Jaký je rozdíl v Hisense 43A7NQ a 43E7NQ? Dekuji
osram
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 29. 12. 2024 20:01

Tady je srovnání parametrů, přidal jsem i TCL 43C655 (T7B), které podle mě vychází lépe než obě Hisense.
https://www.displayspecifications.com/e ... 6de82e0f13
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod osram 29. 12. 2024 20:13

Moc děkuji za tu práci .Kdyz od myslím u TCL android a že v téhle úhlopříčce nemá Onkyo zvuk.Tak obrazové Hisense jsem si myslel, že to bude stejné? Jsem běžný uživatel nevyznám se tolik v těch parametrech.
osram
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 29. 12. 2024 20:15

Nevejde se větší úhlopříčka? 55"? Rozdíl v ceně nebývá dramatický, ale jsou to obrazově i zvukově dospělejší modely.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod osram 29. 12. 2024 20:49

Je zajímavé že v každém fóru se vždy někdo potřebuje odklonít od požadovaného tématu na co se člověk ptal.Neverim že většina z vás tady má gigantickou ložnici, kde místo spaní se dívá na velkou úhlopříčku.Co bych potom měl v obývacím pokoji.Na začátku tématu bylo napsáno uhlopricka 43 víc NE.Uz takhle budu mít problémy dostat televizi do vestavěné skříně, kterou budu muset upravit.Neberte to jako útok, ale fóra jsou od toho aby se pomohlo lidem kteří nesleduji denně novinky v oblasti televizi,mobilu,aut... Každý něco umí a kdo umí rád poradí.
osram
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 29. 12. 2024 21:58

osram píše:Moc děkuji za tu práci .Kdyz od myslím u TCL android a že v téhle úhlopříčce nemá Onkyo zvuk.Tak obrazové Hisense jsem si myslel, že to bude stejné? Jsem běžný uživatel nevyznám se tolik v těch parametrech.

Vzhledem k výše uvedenému je pro mě TCL lepší volbou, jak z hlediska parametrů (lepší kontrast, vyšší jas, procesor, Google TV...), tak z hlediska prodloužené záruky na 5 let zdarma a nějaké další bonusy.
Hisense není špatný, v přímém porovnání jsem je neviděl, ale TCL máme v rodině a velká spokojenost.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 29. 12. 2024 22:12

osram píše:Je zajímavé že v každém fóru se vždy někdo potřebuje odklonít od požadovaného tématu na co se člověk ptal.Neverim že většina z vás tady má gigantickou ložnici, kde místo spaní se dívá na velkou úhlopříčku.Co bych potom měl v obývacím pokoji.Na začátku tématu bylo napsáno uhlopricka 43 víc NE.Uz takhle budu mít problémy dostat televizi do vestavěné skříně, kterou budu muset upravit.Neberte to jako útok, ale fóra jsou od toho aby se pomohlo lidem kteří nesleduji denně novinky v oblasti televizi,mobilu,aut... Každý něco umí a kdo umí rád poradí.

Nevšiml jsem si, že je to do ložnice, respektive nikde to nevidím. Velikost úhlopříčky Ti neberu, byl to jen dotaz z mé strany. V okolí mám hned několik lidí, co volili malou telku a za pár týdnů už by šli do větší. Ano, jestli to máš do ložnice, ok, chápu.

Náhrada za HX800 by pro mě nebyla úplně jednoduchá.

A dvě věci na závěr. Rozhodně to nebyl odklon od tématu. A druhá věc… extrémista by Ti napsal, že telka do ložnice nepatří vůbec ;-)
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod osram 30. 12. 2024 11:04

Děkuji všem,problém je že mi praskla obrazovka u Panasonicu dost mi to mrzí protože zvuk byl opravdu dobrý a obraz také výborný.Nebo by se dal sehnat nějaký Panasonic.Jak jsem se díval tak Panasonicu velmi jdou dolů z prodejem . např.Panasonic TB-43W60AEZ
https://youtu.be/DafoFyS-meo?si=qritEiz1HRuP2heI
osram
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 30. 12. 2024 12:39

Panasonic nevím, zda bude zvukově podobný jako starší modely, dneska je to obecně slabší, pokud tedy TV nemá alespoň zabudovaný subwoofer. Jinak si Panasonic drží dobrou kvalitu obrazu, byť tebou vybraný model není QLED.
Nejlepší poměr cena/výkon/technologie mají právě čínské značky, ale mají taky své chyby v kolísavé kvalitě sestavení.
Alternativou by mohl být Sharp, který používá zvukový systém Harman Kardon, ale opět je to v rámci plochých TV jen mírný nadprůměr.
https://www.planeo.cz/sharp-43gp6265e?u ... EAQAvD_BwE
V této třídě je spousta podobných modelů a značek, které se vzájemně prakticky neliší.
Pokud požaduješ opravdu kvalitní zvuk, který by se dal použít i pro přehrávaní hudby třeba z mobilu přes BT, doporučil bych dokoupit soundbar. I levnější model bude mít lepší zvuk než samotná TV.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod osram 30. 12. 2024 14:34

Tehdá mi zde někdo doporuřil Panasonic TX-40HX800E a byl jsem velmi spokojen s obrazem při takovéhle malé úhlopříčce, k tomu jěště pěkný zvuk.Myslím, že je i 100 Hz. Dále žádné zasekávání systému ani nějaké přihlašování a zadávání údajů o sobě. Proto se mi libil Hisense, že má obyčejný systém a ne android, který je takový zvláštný.
U televize nejvíce preferuji obraz.Pokud možno černou barvu, aby nebylo videt mapy led podsvícení.
Se zvukem se nějak poperu.
osram
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 30. 12. 2024 15:58

Jak už psal MgX, tato úhlopříčka je výrobci dost zanedbávaná a to se odráží i na kvalitě použitých panelů. I vzhledem k nižší ceně bývají panely průměrné kvality a pocházení téměř bezvýhradně od OEM čínských výrobců a tady je jedno, jestli je to Samsung nebo Sony.
Tlak na snižování nákladů se nevyhnul ani tomuto segmentu. Částečně to kompenzují novější technologie podsvícení, ale třeba homogenita černé, nastavení barev apod. bývá horší.
Samozřejmě se bavíme o kategorii kolem 10 tis. protože pak jsou modely citelně dražší, kde má LG i OLED panel v ceně asi 20 tis.
V ceně lehce nad těch 10 tis. nebude ten Hisense špatná volba, ale nebál bych se ani značek se systémem Google, jako je TCL. Panasonic 43W60AEZ má nějaký vlastní systém TiVo, který neznám.
tombas
Pokročilý

Další stránka