LG OLED 65B46LA x TCL 65C845X2

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vla60 29. 12. 2024 13:12

Ahoj, rozhoduji se mezi těmito dvěma TV a potřebovala bych poradit. Sledovat budu O2TV a tam mimo jiné sport, hlavně tenis, hry se hrát nebudou. Chtěla bych slušný obraz i zvuk.
U TCL bych využila Kodi, ale není to priorita ve výběru:

https://www.planeo.cz/lg-oled65b46la

https://www.planeo.cz/tcl-65c845x2

Obě nyní za 28.000kč - 20% na splátky, ty se ale mění doslova každý den.
S ohledem na 5letou záruku TCL potřebuji vyřešit do konce roku.

Ještě je teď lákavá cena u LG QNED6586T6A, ale to asi ne :)

https://www.planeo.cz/lg-65qned86t6a

Děkuji za Vaše názory.
vla60
Junior

Odeslat příspěvekod SSakul 29. 12. 2024 23:54

Ahoj :)
Jediný důvod proč nevzít Oled je pokud vyžaduješ výrazně vyšší celoplošnou bílou, případně je ledka ve větší uhlopříčce za výrazně lepší cenu.. ale kupovat za stejnou cenu stejně velkou ledku místo Oledu je nesmysl.

U Oledu žádný blooming, pozorovací úhly na úplně jiné úrovni, lepší antireflexní úprava, mnohem lepší kontrast a celkově plastičtější obraz..

Přecházel jsem z 55" Oledu panasonic na 85" C765 a i když je to velice velice povedená televize, tak proti Oledu je to pořád technicky krok zpět. U mě to mělo smysl, protože za super peníze velikost udělá své, ale nedokážu si představit vybrat za stejné peníze stejně velkou Ledku místo Oledu
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 30. 12. 2024 00:15

Pokud provozuješ TV v běžných podmínkách a plánuješ normální použití a stavíš proti sobě LED a OLED technologii, tak to musí vždycky vyhrát kvalitou obrazu OLED. Pozorovací úhly, rychlost odezvy panelu, kontrast, všechno hraje ve prospěch OLED. LED bude mít vyšší jas, ale potřebuješ to? To je jediné, co bych zvažoval. Mám už pátým rokem OLED TV, obraz je stále naprosto super, nikde se nic nevypaluje a jak píše předřečník, jiná technologie, než Micro LED, která by byla lepší jak OLED v kvalitě obrazu neexistuje. Prostě musí svítit samotné zobrazovací body (OLED, Micro LED) a nikoliv prosvětlení displeje (LCD, LED, QLED, Mini LED). Jenže komerčně Micro LED těžko koupíš a pokud ano, bude to cenově takřka na stonásobku ceny OLED, ta technologie je v plenkách. Za sebe bych neváhal a šel do té LG a Kodi řešil externím boxem, stejně to pojede líp, jak Kodi v TV.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hifionania 30. 12. 2024 09:35

Jednoznačne OLED od LG.
Ja mám momentálne 55" a popravde už sa mi tá uhlopriečka vzhľadom ku kvalite a pri porovnaní s predošlým LCD zdá malá. Takže 65" OLED bude určite fajn.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vla60 30. 12. 2024 12:29

Děkuji za reakce :)
Ještě bych upřesnila, že zatím mám 12 let starou plazmu Samsung 42", obraz pořád velmi pěkný, ale jednak není chytrá a jednak chci samozřejmě větší. TV se bude provozovat v obýváku 5x4 m po kratší straně, takže necelé 4 m, TV bude časem viset na zdi. Takže mám trochu obavy, aby 65" nebyla malá. Dívala jsem se proto i na 75", ale tam cena už neúměrně narůstá a v úvahu by připadala zase jen nějaká TCL mini led.
Což bylo vlastně moje původní rozhodování, zda 65" nebo 75" a teď mi do toho vstoupila ještě ona OLED LG za pěknou cenu.
Takže i s ohledem na pozorovací vzdálenost 4 m pořád vítězí doporučení na 65" OLED?
A to, že je LG "pouze B" panel bude nějak viditelně znát? Na prodejně jsem viděla "C" OLED LG 65" a obraz byl krásný.

-- 30. 12. 2024 12:56 --

V případě 75" by se jednalo o tyto 2 modely:

https://www.planeo.cz/tcl-75c805

https://www.planeo.cz/tcl-75c765
Naposledy upravil vla60 dne 30. 12. 2024 21:03, celkově upraveno 1
vla60
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 30. 12. 2024 20:44

Na 4m je z dnešního pohledu 75" minimum, pokud se má ještě konat nějaký filmový zážitek, já bych bral 85", ale vyžaduje to kvalitní zdroj signálu, ne pozemní TV vysílání v rozlišení 720p.
Samozřejmě OLED má nejlepší obraz a největší wow efekt, ale má i své mouchy, jako všechno.
Aktuálně mi nejlépe vychází Hisense 85U7NQ v Planeo na splátky Home Credit 1/10 za 33500,- nebo s okamžitým splacením za 30 tis.
Ale je to opravdu jen můj osobní názor, mini LED má těch much víc než OLED a hlavně pokud jde o pozorovací úhly, je to v porovnání s OLED velká bída.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vla60 30. 12. 2024 20:57

Také se trochu bojím, že ta 65" bude málo.
V případě 75" měla by Hisense 75U7NQ nějaké výhody proti TCL 75C765?

Zdroj bude převážně O2TV.
vla60
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 30. 12. 2024 22:42

Pokud bude zdroj O2TV, tak bych víc jak 43" nebral, to je velká bída.
Ještě tak možná přes jejich set top box, ale spousta lidí si stěžuje na aplikace a sekání obrazu, nekoukatelný sport apod. Ale třeba to nebude váš případ.
TCL C765 je určitě lepší než Hisense U7NQ, už jen díky citelně lepším parametrům, jasu i počtu stmívaných zón.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod solfan 31. 12. 2024 09:12

nevim no, uzivatel chce velkou tv a rada je 43 palcu, a v dnesni dobe :-)
mam 65 lg oled b46 a o2 obraz uplne v pohode, pres interni apku se to sem tam trese, pres stb je to ok...
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 31. 12. 2024 09:37

Však těch 43" byla nadsázka vztažená právě ke kvalitě O2 přes aplikaci, o příspěvek výše doporučuji 85", minimálně 75".
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vla60 31. 12. 2024 17:55

Na staré plazmě se dívám přes krabičku nvidia SHIELD s app O2 TV a nic se neseká, obraz pěkný.
Jinak děkuji za názory, pomohli jste mi aspoň v rozhodnutí zvolit 75" :). Asi to bude TCL 75C765.
Pěkný Nový rok všem.
vla60
Junior