Jakou 55" TV okolo 15000kč

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Lzking 2. 1. 2025 19:39

Dobrý den. Vybírám novou tv o velikosti 55". Větší asi ne, koukáme z hruba ze 3.5m.

Cena 15000kc, max 17000kč

Teď máme obyčejnou led a problém je, že se při sledování sekne a i menu je děsně pomalé.

Hodně používáme YouTube ( hlavně děti ) a bude k ní propojena i PS5.

Díval jsem se po LG s Qned technologií. Co Myslíte?

Chtěl bych něco jen ze značek LG nebo Samsung.

Děkuji za rady ;)

-- 2. 1. 2025 20:40 --

Na ozvučení mi nesejde, mám v plánu dokoupit soundbar.
Lzking
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 2. 1. 2025 19:57

Někdy není od věci napsat, který typ a značku TV využíváš.

Na 3,5 m je 55" dobrá, lze ale vzít i větší. V každém případě někdy je lepší volit menší (tedy 55") a kvalitnější, než větší a s horším obrazem.

Proč jen LG nebo Samsung?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 2. 1. 2025 20:18

Do 15 tis. to od Samsungu nebo LG nebude ani mini LED, což je škoda, za těch 17 by mohl být https://www.datart.cz/televize-samsung-qe55qn85ca.html
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lzking 2. 1. 2025 21:30

Teď máme TCL 58P635. Kupovaná skoro 2 roky zpět, ale hrozně se seká menu, videa na YouTube se seknou tak, že musím počkat i 20 minut, než se tv zase vzpamatuje a je to dost otravné.

LG a Samsung proto, že jsem je dříve měl a problém nebyl.
Lzking
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 2. 1. 2025 22:14

Jestli má to TCL android, tak doporučuji vyčistit paměť, případně uvést do továrního nastavení. Naladěné kanály a oblíbené seznamy lze nejdříve přes menu uložit na USB flash a pak nahrát zpět, nic se nemusí znovu ladit.
Pouze s nastavením obrazu je pak potřeba si znovu pohrát. Dělal jsem to nedávno u rodičů a práce asi na 10-15 minut i s přihlášením účtu atd.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod spyko 3. 1. 2025 03:44

Zkoušel jste už tvrdý restart?,tv se vyčistí a dokonce si stáhne nový sw-pokud je,dal bych automat na stahování sw,tv připojená přes kabel/ne wifi/,nastavil program-třeba ČT1 a vytáhnul ze zásuvky,po 5min.znovu připojit a počkat až se načte,radši déle-nic nemačkat,už mě to několikrát vytrhlo trn při seknutí,samsung 55nu8002.
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 3. 1. 2025 10:39

Tenhle postup vymaže RAM, ale nevyčistí uložená data aplikací a YT si jich ukládá hodně. Doporučuji vždy postupovat raději přes menu, nastavení a používat funkce, které má android pro tyto účely vestavěné.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lzking 3. 1. 2025 20:15

Tak jsem navýšil limit na 20000kč. Nějaké nápady?

-- 3. 1. 2025 21:20 --

A po dohodě s manželkou může být i 65". Co říkáte na tuhle : https://www.datart.cz/televize-samsung-qe65q60d.html
Lzking
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 3. 1. 2025 20:28

Chápu, že chceš Samsung nebo LG, ale tohle jsou vyhozené peníze. Za 19 tis. kupovat dnes obyčejnou 50Hz TV s Edge podsvícením, když za stejné peníze je 144Hz mini LED? No je to vaše volba a vaše peníze, já bych je za to nedal.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lzking 3. 1. 2025 20:55

Můžu tedy poprosit o typ? Zkusíme se podívat i na jiné značky
Lzking
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 3. 1. 2025 21:18

Televize s výborným obrazem a uzavřeným, rychlým a stabilním systémem, kterému ovšem chybí některé aplikace, má třeba Hisense. Velmi zajímavý model je mini LED Hisense 55U7NQ, 65" už je bohužel nad limit, protože momentálně nejsou moc výhodné akce, ale stačí počkat a hlídat to.
Dobré mini LED má i TCL, ale tam je Google TV.
Možná by stála za zvážení i 55" OLED, aktuálně je do 20 tis. LG OLED55B42
https://www.datart.cz/televize-lg-oled55b42la.html.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod solfan 3. 1. 2025 21:32

nic jineho nez ten oled bych nehledal, za 20k super nabidka...
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 3. 1. 2025 22:04

tá LG sa podarila,má už slušnú svietivosť aj dobré spracovanie nízkeho rozlíšenia-ľudia dosť zabúdajú že väčšinou tam pobeží 1080p a preto má cenu to riešiť,v tomto sa mi tv od LG zdá lepšia ako čínske tv
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lzking 3. 1. 2025 23:00

Ta LG vypadá zajímavě. Mám ještě 5% slevu u datartu. Takže by byla pod 19000kč.
Lzking
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lzking 4. 1. 2025 11:42

Tak skladem už není :( budu muset počkat, zda se někde neobjeví
Lzking
Kolemjdoucí

Další stránka