Výběr TV 65"

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod chali 11. 3. 2025 10:11

Dobrý den, rád bych se zeptal a prosil o radu zkušenější uživatelé. Jelikož vybírám TV po 10ti letech,kdy máme retro model a používáme ještě Xiaomi stick, aby jsme si přehrávali internetovou televizi, tak nyní jí chceme dát do dětského pokoje, pořídit novou a ve všech funkcí a kvalitách se nevyznám momentálně.

Úhlopříčká 65", použití v obývacím pokoji z 90% na internetovou TV, Kodi, Youtube. Momentálně nám dělají optický internet, takže by s rychlostí a připojením problém být neměl.

Nyní již k televizím.
Zaujala mě novinka od Xiaomi 65" TV S Mini LED 2025, kde se momentálně pohybuje cena 20tis.
a nebo mám možnost pořízení Samsung QE65S90DATXX za 24tis s využitím známého
Děkuji
chali
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kultus 11. 3. 2025 10:47

Co treba Lg OLED65C44 nebo 65B46 (na splatky) kdyz je tlak na cenu. https://www.planeo.cz/lg-oled65b46la Pripadne na Lg.com se slevou pokud mas Airbank.

To Kodi asi uplne nepotrebujes...
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod veesa1 11. 3. 2025 10:57

Ani jedna neni špatná, ale když MiniLED (LCD), tak popřemejšlej o 65C765 za nějakejch 23.5k, protože

1) má značně víc zón (1008 - to je docela značnej přínos oproti 392 zónám) a počet zón je hodně důležitej - https://youtu.be/Tp3bzDnsnPs ... pochopitelně počet zón je důležitej, ale musí se s nima taky dobře umět pracovat (což třeba Sony dlouhodobě dokazuje, že s relativně malým počtem umí dobře pracovat, případně nové poznatky o nové TCL QM6K od Stop The Fomo a Caleba z Digitaltrends) . Fyzika je fyzika a 1008 je skoro trojnásobek těch 392)
2) má vyšší jas
3) 5 let záruku zadáčo
4) on-site servis (to má i ten Samsung)

Těch 3500,- za všechny ty body v součtu je celkem smysluplnejch.

Ten Samsung OLED je taky svým způsobem super a cena za něj, kterou zmiňuješ, je velmi atraktivní.
veesa1
Junior

Odeslat příspěvekod chali 11. 3. 2025 11:09

kultus píše:Co treba Lg OLED65C44 nebo 65B46 (na splatky) kdyz je tlak na cenu. https://www.planeo.cz/lg-oled65b46la Pripadne na Lg.com se slevou pokud mas Airbank.

To Kodi asi uplne nepotrebujes...

Nechápu trochu proč bych nepotřeboval Kodi,
jinak budget jsem si řekl, že bych chtěl televizi do 25tis..
Nepotřebuji žádné dělo a nejnovější modely, takže tlak není úplně na cenu ale rozhodně nechci taky cpát za to 40k. Kdyby byl tlak na cenu, vezmu nějakou Ledku za 12tis.

65B46 vs S90d za stejnou cenu jsem považoval, že by na tom Samsung měl být lépe

-- 11. 3. 2025 10:11 --

veesa1 píše:Ani jedna neni špatná, ale když MiniLED (LCD), tak popřemejšlej o 65C765 za nějakejch 23.5k, protože

1) má značně víc zón (1008 - to je docela značnej přínos oproti 392 zónám) a počet zón je hodně důležitej - https://youtu.be/Tp3bzDnsnPs ... pochopitelně počet zón je důležitej, ale musí se s nima taky dobře umět pracovat (což třeba Sony dlouhodobě dokazuje, že s relativně malým počtem umí dobře pracovat, případně nové poznatky o nové TCL QM6K od Stop The Fomo a Caleba z Digitaltrends) . Fyzika je fyzika a 1008 je skoro trojnásobek těch 392)
2) má vyšší jas
3) 5 let záruku zadáčo
4) on-site servis (to má i ten Samsung)

Těch 3500,- za všechny ty body v součtu je celkem smysluplnejch.

Ten Samsung OLED je taky svým způsobem super a cena za něj, kterou zmiňuješ, je velmi atraktivní.

Děkuji za info. U toho TCL mám trochu nedůvěru skrz tu značku, možná jejich začátky, kvality, reklamace, ale možná jsou na tom už lépe. Jen co jsem slyšel z doslechu ale taky..

Jinak samozřejmě budget, který jsem si stanovil max.25tis, tak jestli něco dokáže překonat tu S90D, což jsem myslel, že za novou OLED se zárukou je to perfektní cena
chali
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kultus 11. 3. 2025 11:51

Protoze Kodi na Samsung nedostanes, pokud se nic nezmenilo, a kdyz s tim pocitas predpokladal jsem, ze ho s novou TV nepotrebujes. Takze jedine zase ten firestick. Budget si puvodne nemel zadany...
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chali 11. 3. 2025 12:02

kultus píše:Protoze Kodi na Samsung nedostanes, pokud se nic nezmenilo, a kdyz s tim pocitas predpokladal jsem, ze ho s novou TV nepotrebujes. Takze jedine zase ten firestick. Budget si puvodne nemel zadany...

Aha, tak to se omlouvám, myslel jsem, že s Kodi nebude problém, jak říkám, koukám na to po dlouhé době na výběr TV.
Jinak ano, budget do 25tis.Kč
chali
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod veesa1 11. 3. 2025 12:16

Aha, to se dá pochopit,

...ale kdepak to Xiaomi je vyráběno, když je na štítku Assembled in Poland, ale přitom Xiaomi v Polsku fabriku nemá?
Od kohopak je ten panel - že by TCL CSOT?
Čipset je taky v obou případech MT9653, akorát C765 je už v podstatě 3. garda produktů, které jej využívají.
Právě důvěru ve značku by mohlo zvyšovat to, že má servis doma a poskytuje 5 let záruku navrch. Samsung ten on-site servis má taky. To je docela dobrý si vždy zjistit, abys v případě poruchy nemusel TV nikam transportovat za svý a ve svym čase a navíc riskovat pavoučka na displeji.
veesa1
Junior

Odeslat příspěvekod chali 11. 3. 2025 12:34

Samozřejmě, že už je to jinde asi jak v začátcích, vím o lidech co mají TCL, jen jak se v tom nepohybuji tak neznám všechny detaily, ale co je asi opravdu zásadní, tak tam rozjet Kodi, respektive Stream Cinema Community, myslel jsem, že Xiaomi stick.odpojim a budu mít o ovladač méně�
chali
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kultus 11. 3. 2025 16:08

S90D vypada taky dobre...dle rtings ma v necem i lepsi panel.
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 11. 3. 2025 17:02

Pokud chceš spolehlivou funkčnost Kodi, tak jedině TV s Androidem.
Jsou možnosti, jak to dostat do LG i Samsung, ale instalace není pro BFU uživatel a spolehlivost taky nic moc.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod chali 11. 3. 2025 17:20

Tak teď jsem z toho jelen.

Takže zde jsou tedy typy:
TCL C765, dá se pořídit cca 23-25tis.Kč, jedná se o mini led a fungovala by Kodi, záruka 5let.
Za 24tis. také Samsung S90D, Kodi jedině se stickem, jedná se o OLED, 2roky záruka
Za 27tis. také LG C4 v různých akcích, Kodi také jedině se stickem, jedná se o mini LED.
Teď teda po které šáhnout no, každá má něco do sebe teda.
Na telku úplně nespěchám, ale třeba do půl roku jí chci mít na stěně, tak jestli i případně počkat a byly by modely 2024 ve výprodejích
chali
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 11. 3. 2025 17:50

Nejspolehlivější způsob jak provozovat Kodi je externí zařízení designované přímo pro Kodi. Obvykle má podstatně vyšší výkon a méně problémů jak procesor v TV.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 11. 3. 2025 18:07

LG C4 je OLED. Zalezi na tobe, jak casto toho Kodiho chces pouzivat. Bohuzel levnejai Philips OLEDy nemaji Android. A cenove je i Sony pase...
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chali 11. 3. 2025 18:25

Pravda omlouvám se. C4 OLED..
No ze 70% se používá normálně internetová televize, zprávy, filmy a podobný kraviny, Z 20% Kodi a 10% youtoube. Otázka, zda vůbec ta OLED má smysl, nevím ani jak na tom jsou i s životností takové televize a zda vůbec televize využije potenciál OLEDU při internetové televizi.
chali
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eiben 11. 3. 2025 20:42

Ani s jednou z tech tri neudelas chybu. Vyber uz je na tobe. K te TCL nebudes muset asi prikupovat soundbar ma docela obstojny zvuk
eiben
Mírně pokročilý

Další stránka