Výběr TV, 30 000, větší sledovací vzdálenost

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod lazzymann 8. 4. 2025 11:45

Dobre dopoledne, přišel čas na nákup nové TV do dokončeného domu, specifikum je větší sledovací vzdálenost, asi 4,5 metrů. Použití běžná TV pozemní vysílání, PS5 a do budoucna asi nějaká aplikace typu OnePlay na filmy třeba 2x týdně. Jinak klasika YT pro děti. Limit kolem 30 tisíc, určitě ne přes 40�
Dlouho jsem měl rozhodnuto pro tcl 75c805 ale teď váhám nad velikostí 85 palců. Tam by se nabízela taky 85C805 za cca 36 tisíc a nebo teď v akci na Alze hisense E7nq pro za cca 28 000.Tahle cena byl i důvod proč jsem vůbec o 85 začal přemýšlet.. Mohu se zeptat na váš názor?
lazzymann
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 8. 4. 2025 12:20

Podle mého názoru má smysl si připlatit za mini LED a na 4,5m klidně 85".
Můj tip: Hisense 85U7NQ
https://www.ecojas.cz/hisense-85u7nq/?s ... k5MSk1IS08
Ale klidně i TCL 85C805, 845, pokud bude v akci za dobrou cenu.
Nové modely TCL jsou citelně dražší.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lazzymann 10. 4. 2025 20:48

Dneska jsem si udělal takovou marketu o rozměrů televize, na vzdálenost 4,5m je rozměr 85 palců minimum. Teď už zbývá jen volba Hisense nebo Tcl. Sympatictejsi je mi Tcl i když vychází aktuálně asi o 4 tisíce dráž.
lazzymann
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hons1 18. 5. 2025 14:37

lazymann
Taky jsem premyslel nad hisense a tcl.Vyhrala tcl pr operacni system google tv.
Predchozi zkusenost s tg a samsung a jejich op.systemy byla jednoduchost nastaveni podobne adroid mobilu/tabletu, nabidka apk.
Sice mam jen "zakladni"radu 55v6b, ale i tak spokojenost:rychlost, kvalita obrazu(na tv se divam tak 3-4h a jen o vikendu.Nainstaloval jsem disney, sledovani(tcl dava na 6 mesicu zdarma), skylink a vse v pohode.Kanaly na pozemnim vysilani si seradis dle sveho, apk taky.Co nepotrebujes odstanis nebo zakazes.
hons1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Laca42 1. 6. 2025 23:00

Já jsem nakonec koupil tcl 85c805 a spokojenost. Musím říci že jsem zvažoval i 98 palců ale tohle je taky ok, menší by však nebylo ono. Výhodou je opravdu operační systém, relativně svižný a logický. Nevýhodou je bídný zvuk ale to jsem dle recenzí očekával. Co se týká Mini led podsvetlení, asi to vynikne při nějakém přímém srovnání, při sledování TV jsem nijak nezaznamenal rozdíl oproti Edge Led co jsem měl doteď. Zkusím nějaký film ve vysoké kvalitě nebo jsem zřejmě slepý. Docela solidní je i upscaling, sledování starších filmů není žádná katastrofa �
Zatím mi nejvíc vadí že se sama nepřepne na PS5 po spuštění, což stará televize dělala.
Laca42
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 2. 6. 2025 16:26

Přepnutí vstupu na PS5, by měla řešit aktivace HDMI CEC v setupu TV.
jito
HD SATan