Nefunkční Hbbtv na TV Philips pouze u ČT

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Leo51 28. 4. 2025 19:20

Ahoj, mám 65OLED806 a nefunguje HbbTV na stanicích Česke televize, Nova a Prima fungují.
Už se mně to jednou stalo a pomohla přeinstalace TV nyní ani nová instalace nepomohla, nevíte někdo co s tím. Díky
Leo51
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Leo51 29. 4. 2025 10:39

Nebo nevíte jak kompletně přeinstalovat TV, vždy tam zůstane nejnovější fw
Leo51
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 29. 4. 2025 13:43

Uživatelsky to nejde, jedině v autorizovaném servise.
Ta TV má Android TV, tak zkus vymazat paměť a veškeré aktualizace aplikace a uložená data.
Taky neuvádíš, odkud bereš signál, jestli anténa nebo IPTV, kabelovka apod. Zkus dát dotaz na operátora, zda HbbTV na daném zdroji funguje.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 29. 4. 2025 17:18

Leo51 nevím, co myslíš, že jsi „přeinstaloval TV“.

Co udělat?

Překontrolovat, zda na webu výrobce nejsou nové aktualizace. Aktualizovat.

Kontaktovat podporu výrobce s dotazem, který FW je nejnovější, pokud ho nemáš a nemůžeš nikde stáhnout, dotázat se, zda Ti ho mohou poskytnout. Občas jsou verze OS/FW, které mají pouze servisy a předají je jen v případě problémů s TV. Netvrdím, že to bude Tvůj případ. Zeptej se, zda nevědí, co může Tvůj problém způsobovat.

HbbTV jede u interních TV tunerů. Lze zkusit HbbTV potlačit u nějaké sestavy kanálů (některé OS a FW toto dovolí) a ponechat pouze u jednoho z flotily ČT, kdy hlavně ty kolem, budou s vypnutým HbbTV.

Jestli jsi „přeinstaloval TV“ bez totální obnovy do přepravního nastavení, tak bych udělal tento reset do továrního nastavení, což by mělo nabídnout i výmaz vnitřního úložiště. Následně bych vše znovu naladil, nastavil obraz a zvuk a neinstaloval žádné doplňkové aplikace, které se do telky nedostanou samovolně. Zakázal bych HbbTV na stanicích a nechal povoleno (pakliže to v Tvé verzi OS jde) jen pro jednu jedinou stanici ČT. Kteroukoliv. Jestliže jedeš přes satelit, můžeš využít i ČT24, která je FTA.

Obdobně odpověz na dotaz, jak chytáš TV signál na televizoru.

Výsledek nám sděl, ať víme.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Leo51 29. 4. 2025 18:30

Díky za rady, ale dnes to najednou naskočilo , verzi FW mám TPM211EA_R101.001.005.109 novější TV nenajde, signál chytám přes anténu, tak uvidím jak dlouho to půjde.
Leo51
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 29. 4. 2025 18:38

Takže může být problém i se signálem ČT... třebas. A ty výkyvy mohou způsobovat problém s HbbTV.

FW nemusí být dostupný jen přes aktualizaci z prostředí TV, kdy si ji stáhne z netu. Ale může být dostupná přes web výrobce. Tam je nutné stáhnout na flešku a nainstalovat.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Leo51 14. 5. 2025 10:52

Tak to už zase nejde, psal jsem na technickou podporu a radí mně co jsem už dělal, vymazat int.paměť, přeinstalovat TV, zkusil jsem otočit anténu na jiný vysílač a pořád stejné. Na Nova a Prima Hbbtv jde a na ČT ne, FW jsem nikde na netu nenašel na ofiko str. Philips je FW z roku 2023, potřeboval bych TV kompletně vymazat, ale to bez servisu asi nepůjde.
Leo51
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 14. 5. 2025 15:22

Tipuji to na problém konkrétního vysílače nebo multiplexu ve tvé lokalitě. Pokud se ti podaří zjistit, o jaký vysílač se jedná, zkus dát dotaz na České Radiokomunikace.
Závada FW by to nejspíš byla v případě, že by HbbTV nefungovalo vůbec na žádném kanále.
Takto TV nerozlišuje dle jednotlivých multiplexů v rámci jednoho zdroje signálu - antény.
Předpokládám, že kódování používají všechny české multiplexy stejné.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Leo51 14. 5. 2025 19:26

Tím to nebude, zkoušel jsem vysílače ze všech světových stran a nejde to.
Leo51
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 14. 5. 2025 20:55

AI píše, že toto není ojedinělý případ problému s HBBTV verze 2.0, kterou používá ČT. Nova a Prima mají verzi 1.5. Kromě už doporučovaných rad ještě navrhuje zkusit změnu DNS serveru na TV na hodnotu 8.8.8.8.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Leo51 15. 5. 2025 07:38

Zkusil jsem DNS1 na 8.8.8.8 a taky nic, asi koupím kartu skylink. Tam bude Hbbtv fungovat?

-- 15. 5. 2025 07:58 --

Tak už vím kde je problém,v internetu, když se připojím přes Hotspot přes telefon a mobilní data, tak to chodí. Tak musím najít kde mám problém v síti �
Leo51
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Leo51 16. 5. 2025 18:19

Tak problém vyřešen, poskytovatel internetu to nějak přenastavil a už to chodí ��
Leo51
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 16. 5. 2025 19:25

Díky za zpětnou vazbu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor