Sony KD-65X85L nebo BRAVIA 3

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Gustav Koníček 11. 6. 2025 09:58

Dobrý den, rád bych TV Sony kolem 25 tisíc Kč v úhlopříčce 65". Sledujeme většinou filmy na Netflix, HBO a podobně, dcera hraje hry na XBoxu, občas pustíme zprávy na ČT, sport nesledujeme. Přemýšlím o:
- KD-65X85L - tam se mi líbí panel 100/120Hz, ale je to model z roku 2023
- BRAVIA 3 - letošní model, ale s panelem pouze 50Hz
Poradíte, který model vybrat? Děkuji moc
Gustav Koníček
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod majkom 11. 6. 2025 10:08

A proc to musi byt jen sony?
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gustav Koníček 11. 6. 2025 10:28

Měl jsem se Sony vždy dobré zkušenosti, TV bývají slušně nastavené a líbí se mi tam GOOGLE TV. Ale není to dogma, jen mi prostě tyhle dva typy uvízly v hledáčku, předpokládám, že podobných bude v téhle cenové kategorii hodně.
Gustav Koníček
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod majkom 11. 6. 2025 14:45

No, za 27k napr sezenes 65 oled od LG.
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gustav Koníček 16. 6. 2025 09:51

OLED jsem moc nechtěl, no...
Gustav Koníček
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mh84 16. 6. 2025 14:02

Jsem tábor Sony a úplně tě chápu. Na "běžné" sledovaní TV OLED nepotřebuješ a je spíše na škodu, pokud se strachuješ o panel. Sony má pěkné zpracování obrazu a je zdě kvalita obecně, nicméně pokud se nepletu, tak obě tyhle lowend Sony nemají ani lokální stmívání, což umí i moje 13 let stará sonka. Obecně je to za ty peníze opravdu naprostá bída v dnešní konkurenci. 90L a Bravia 7 je zase cenově úplně nesmysl. Těžká volba…

Sám jsem z tradičních značek zvažoval Panasonic TV-65W90AEG, kde je cena rozumnější, ale je to zase FireTV a moc lidí ji nemá, tzn. málo zkušeností. No vždycky je tu TCL, ale TCL je prostě TCL :)
mh84
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SSakul 16. 6. 2025 15:40

Říct "Na sledování OLED nepotřebuješ" může jen někdo, kdo s Oledem žádné zkušenosti nemá.. Oled nabídne mnohem lepší obraz než výše zmíněné led Sonky za jakékoliv situace. Tcl má nabídku daleko více konkurenční, ale ve finále i nabídky od TCL budou ve většině věcí proti Oledu kompromis.. o těchto ledkách Sony ani nemluvě..
Naposledy upravil Nick Cave dne 16. 6. 2025 16:54, celkově upraveno 1
Důvod: Předchozí příspěvek se necituje!
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mh84 16. 6. 2025 16:16

No co na to říct, mám 77 C4. Na filmy super, večer super. Na sledování zpráv a seriálů přes den, zbytečnost. Trvám si na tom.
mh84
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SSakul 16. 6. 2025 16:20

Měl jsem OLED od Panasonicu a přešel na 85C765 která je obrazem mnohem dál, než zmíněné ledky sony a i tady je to ve většině věcí krok zpět.. pokud se dá v podobné cenové relaci koupit oled, je nesmysl kupovat ledku, kór tyhle nižší řady.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mh84 16. 6. 2025 17:13

Pokud je priorita kvalita obrazu, souhlasím. Ale to prostě není absolutní kritérium, ačkoli se nám recenze snaží tvrdit opak. Někdo chce specifický OS, někdo nechce řešit, že má třeba 6h denně puštěné zprávy a to prostě OLED nakonec poškodí. Já třeba řeším spolehlivost a kvalitu zpracování, ovladač... Je toho spousta na zvážení.

Ty lowend sonky jsou nesmysl, ale pokud by mi někdo nabídl Bravia 7 za cenu C4 vezmu Bravia 7, hlavně kvůli OS a nemuset řešit, že mám dlouho statický obraz. Takto mám C4 v pracovně na filmy/hry a hlavní TV jsem si ještě nevybral.
mh84
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod majkom 16. 6. 2025 17:35

Gustav Koníček píše:OLED jsem moc nechtěl, no...

Nejaky duvod proc oled ne?
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mesab 16. 6. 2025 21:10

mh84 píše: ... No vždycky je tu TCL, ale TCL je prostě TCL :)

Můžeš konkretizovat?
mesab
Junior

Odeslat příspěvekod Gustav Koníček 20. 6. 2025 17:22

A když už OLED a ne Sony, což třeba tahle LG OLED65C4 aktuálně v akci?
Gustav Koníček
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mh84 22. 6. 2025 10:08

Pokud chceš OLED, tak nic s podobným poměrem cena/výkon než 65 C4 v ceně kolem 27k neseženeš. Takže samozřejmě ano.
mh84
Kolemjdoucí