Jakou TV koupit (16:9 vs 4:3, a jakou značku?)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod W-A-S-P 23. 11. 2005 10:19

je asi za 2200 to je taky asi tak maximum co bych do toho chtel dat. Myslím si že DVB zatím není třeba řešit. Thomsna teda dle vašich názoru asi nebrat, takže mi zbyva panasonic, philips. O sony jsem zatim moc neuvazoval. myslim ze tam se hodne plati za znacku, pritom kvalita nedosahuje takove vyše. nevim. co Tesla a OVP? asi nich moch co?
W-A-S-P
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod W-A-S-P 30. 11. 2005 09:17

...
W-A-S-P
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JayBee 12. 1. 2006 23:08

Chtěl bych se zeptat, co je pravdy na tom, že digitální vysílání (v Praze) už vysílá komplet v 16:9. Má cenu ještě kupovat 4:3? Byla by víceméně jen pro příjem televize ale doufám, že se to dožije doby, kdy už bude DVB-T i u nás na Ostravsku a tak když k tomu přikoupím STB, tak že bych 16:9 využil. Na klasické TV vysílání (ČT1..Prima) se teď 16:9 moc nehodí, nebo se pletu?
Toto není konec. Není to ani začátek konce. Ale je to snad konec začátku...
JayBee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod enforcer 13. 1. 2006 00:22

OVP je asi najlepšia voľba. Sú ľahko a lacno opraviteľné. Kvalitou sa dajú porovnať s Philipsom. Ináč OVP telky majú obrazovky od Philipsu, prípadne od Thomsonu.
Lacné veci sa môžu pokazi?. Drahé veci sa môžu pokazi? tiež.
enforcer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lolofon 13. 1. 2006 00:41

W-A-S-P píše:Thomsna teda dle vašich názoru asi nebrat, takže mi zbyva panasonic, philips. s/quote]

imho chyba, mam thomson 29DC850 a lepsi obraz som zatial nevidel. panasoniky (4:3) maju katastrofalnu geometriu, obraz mi pripada ako keby bol trocha vypaleny, sonace maju na moj vkus prilis zrnity obraz (trinitron), no a phillips je zasa opacny extrem, pouziva tolko filtrov, ze obraz je taky retusovany, ze posobi uplne neprirodzene (pripomina mi to retusovane svadobne fotky s pred 50tich rokov). a teraz si vyberaj :)). vyber si favorita od kazdej znacky, nechaj si ich postavit vedla seba a porovnavaj. ked si vyberies, tak si to objednaj cez internet z ciech.
Lolofon
Junior

Odeslat příspěvekod tucniak 13. 1. 2006 01:34

tiez by som isiel do sony. 72 - 80 4:3 bohate na telku staci a telku predsa len pozeras viac ako DVDcka.
tucniak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Polo21 13. 1. 2006 08:58

my sme kupil pred par dnami Panasonic 32PM11 a zatial maximalna spokojnost
Polo21
Junior

Odeslat příspěvekod cmelda(smazano) 13. 1. 2006 09:31

Zkus najit odpovedi na http://www.digitalnitelevize.cz, jsou tam celkem slusny fora, ktery by Ti mohli pomoct. Co se tyce pomeru stran, sledoval sem nedavno dokument o tv vysilani, kde mimo jine rozebirali system HDTV (High Detail TV), ktery uz pocita s pomerem 16:6 jako standardem. CT by na tento system mela prejit po dokonceni prechodu na digitalni vysilani, coz by melo byt nekdy kolem roku 2011.
cmelda(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KillerZero 13. 1. 2006 10:40

Určitě 16:9, už teď v nem ČT čas od času vysílá a časem toho bude přibejvat.
KillerZero
Mírně pokročilý

Předchozí stránka