2 TV za rozbočovačem se ovlivňují

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod JN 30. 5. 2006 06:22

Mám problém se vzájemným ovlivňováním dvou TV. Mám obyčejnou síťovou anténu (made in PL), a z ní svod, na konci svodu následuje napájecí vyhýbka a hned za ní hybridní rozbočovač (pasivní). Z rozbočovače pak vede signál do dvou TV. Silné kanály jako CT1, C2T2, Nova, ... jsou OK na obou TV. Bohužel máme u nás slabší Primu (kanál 30) a tak se často stává že na jedné TV (která je citlivější) jde nic moc, na druhé ještě hůř. Jak kdy, podle počasí. Všimnul jsem si ale, že zapnutí jedné TV velmi ovlivňuje (k horšímu) druhou TV, jako by ten kanál úplně rozladila. Je to normální nebo může být problém v TV ? Neměl bych zkusit použít nějaký galvanický oddělovač ?
JN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod -Sam- 30. 5. 2006 07:23

Doporučuji se zeptat spíše na nějakém odbornějším fóru, např. TVFreak.
-Sam-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pytlík 30. 5. 2006 08:35

Samotné zapnutí TV by nemělo mít vliv na kvalitu signálu, ať je jakákoliv a ať je to rozbočení provedeno dobře, či méně dobře. Prostě: Z hlediska poměrů na anténním rozvodu by neměl být rozdíl mezi tím, jestli je nějaký spotřebič zapnut, či nikoliv (neplést si s připojením - to by mohlo mít vliv).
Soudím, že ten přijímač, co svým zapnutím zhoršuje signál, vyzařuje do antény a tím ruší slabý signál. Tohle by sice dělat neměl (a je to námět na opravu), ale stává se to.
Galvanický oddělovač rozhodně nepomůže, s ním to nesouvisí.
Pytlík
Junior

Odeslat příspěvekod JRD 30. 5. 2006 14:24

U pasivního rozbočovače se to stává,řešením by mohl být aktivní rozbočovač.
Jarda / Nemám rád oslovení v množném čísle.
JRD
Junior

Odeslat příspěvekod inout 2. 6. 2006 14:34

Skus investovat do lepsej rozdvojky a najlepsie uz predtym spominana "aktivna" rozdvojka kde to uz ma aj nejaky zosilnovac, pretoze cez tu pasivnu rozdvoju stracas istu cast signalu ktora sa deli medzi dva TVP. Tym zabezpecis dobre oddelenie TV vstupov a tym aj rusenie. Bolo by dobre zabezpecit rovnaky potencial "zeme" na oboch TVP...
inout
Kolemjdoucí