Zdravím a chápu tvé rozčarování, sám jsem ho při kupování LCD televize částěčně prožíval

Tvé poznatky mají několik příčin, řeknu ti své zkušenosti s mou 32'' LCD Panasonic.
1) LCD jsou daleko náchylnější na kvalitu signálu, než CRT- prostě zobrazují a nic nemaskují. CRT televize nedokázali naplno využít např. kvalitu DVD, ale zase maskovaly např. nekvalitu VHSky. LCD naproti tomu u DVD mají opravdu krásně ostrý obraz, ale VHSku zobrazí tak jak vypadá- tzn. kvalita bídná. LCD prostě zobrazuje signál takový, jaký je...
2) Těžko posuzovat kvalitu signálu na prodejně. Každopádně je možné, že přijem byl pomocí DVB-T, jehož kvalita je často kritizovaná. Vzhledem k nízkému bitrate je kvalita podprůměrná a je často vidět fragmentace (to samozřejmě na velké ploše eště více vynikne). Já osobně mám příjem vyřešen pomocí DVB-S.
Sám se rohodni, jestli do LCD pujdeš- já jsem se rohodl pro a nelituji. Samozřejmě, že vše má své výhody i nevýhody, ale to si musí každý rozhodnout nakonec sám. Pokud bys měl eště dotaz, klidně napiš...