Kvalita TV vysilani u LCD v prodejnach

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kukin 8. 8. 2006 20:25

hisaak:
I na CRT se stejnou úhlopříčkou to vypadá stejně - oranžové, hranaté a placaté xichty (vinou všelijakých "zlepšovačů" obrazu).
Po nás potopa.

na doma: foobar2000 + Carat RUBY2 / NAD C545BEE + C352BEE + KEF iQ30 + Audio-Technica ATH-A900X
do práce: HRT microStreamer + Audio-Technica ATH-A500X
kukin
Junior

Odeslat příspěvekod IgnorStoupa 8. 8. 2006 20:36

Ja se zatim na LCD TV vybod. Pokud ma clovek dobry velky LCD monitor, tak DVD na nem je OK a mistni TV je stejne k nekoukani.
IgnorStoupa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hisaak 8. 8. 2006 20:37

kukin píše:hisaak:
I na CRT se stejnou úhlopříčkou to vypadá stejně - oranžové, hranaté a placaté xichty (vinou všelijakých "zlepšovačů" obrazu).a/quote]

Nekde vyse jsem psal, ze ve velke prodejne je pekna moznost srovnani. Prumer LCD je daleko za prumerem CRT (priblizne stejna velikost obrazovky), vybocuji (pozitivne) snad jen ty Bravie. Pritom cenove jsou LCD cca na dvojnasobku.

Muzu ale soudit jen z toho, co jsem videl. Taky nejsem zadny expert, ale vim, co se mi libi a co vypada slabe. Parametry pristroju, ktere muzu najit na siti, jsou jedna vec a kvalita obrazu druha. To se musi vazne videt. :-(
hisaak
Junior

Odeslat příspěvekod isonom 8. 8. 2006 21:40

Když jsem doma porovnával LCD TV x CRT (obě 16:9), tak subjektivně CRT vedlo na horším signálu (VHS, analog. antena), ale na DVD už lepším dojmem působí LCD. Jak jsem psal, tak LCD je prostě náchylná na kvalitu signálu... nic nemaskuje a zobrazuje signál, jaký je- špatný špatne a dobrý dobře :)

Srovnání z obchodů je důležité, ale v některým bohužel případech problemtické. Mám na mysli jednak kvalitu vedení signálu v obchodech, ale také nastavení zobrazení. Často jsem svědkem, že v obchodě je televize nastavená na max. kontrast atd- barvy pak vypadají sice hezky sitě, ale k realitě mají daleko.
Zakoupení CRT je taky problematické- jakmile si to postavíte na stolek, tak ta televize prostě dnes už bude (především morálně) zastaralá. Na druhou stranu se dá koupit za polovinu ceny LCD.
isonom
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 9. 8. 2006 09:02

Je potřeba si uvědomit, že CRT nemá v žádném případě lepší obraz, jenom nižší rozlišení, takže horší příjem analogu se na něm projeví méně než na LCD. Osobně mám LCD FS Myrica 32 a signál z DVB-S (Astra + Czech Link) a obraz je nádherný. Jediný problém je s TV NOVA, která bohužel na ničem rozumném nevysílá, takže zbývá jenom analog (tam je obraz trochu horší - resp. vadí to, pokud to porovnáváš s nádherným obrazem z DVB-S). Kamarád má taky LCD Myrica, ale s kabelovkou a obraz sice není tak nádherný jako u DVB-S, ale pořád velmi pěkný a koukatelný. Takže jestli plánuješ LCD + kabelovka a nemáš po trase moc velké ztráty, tak se není vůbec čeho bát.
Jdi do toho (CRT už to má dávno za sebou, jenom někteří to ještě nepochopili).. :wink:
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod hisaak 9. 8. 2006 09:29

Po takove zprave jsem touzil. :-) Ma kamarad s kabelovkou lepsi obraz nez byva standardne v prodejnach s televizory? ;-) Myslim vyrazne lepsi.
hisaak
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 9. 8. 2006 11:03

to hisaak: To je špatně položená otázka - na to dostaneš vždycky jako odpověď jenom velmi subjektivní názor.
Takže: ANO, JÁ říkám, že obraz z kabelovky na LCD TV je velmi pěkný (lepší nebo srovnatelný s CRT).. :wink:
Pokud chceš víc - musíš opustit analog a jít do digitálu..
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod Petr301 9. 8. 2006 11:19

Já mám 20 a 32´´ LCD LG ( 2 a 1 rok staré ) + analogová kabel.TV Karneval a musím říci, že i přes to že TV před 2-ma roky byly úplně jinde než nyní ( odezvy, ČB, pozorovací úhly atp.) obraz je v pohodě, čistý - dá se na to docela dobře koukat.
Já sám chci jít do Sony Bravia s40´´ nebo s46´´ a pořád se také nemohu rozhodnout. To co jsem viděl i např. v Sony centrech (kde by TV mohly být zapojeny lépe než v Datartech a spol.) se nedá vůbec srovnat s obrazem co mám doma. Rozkostičkovaný digitál (brněnský-ČT4sport), analog TV docela hrozná, ale z DVB-S to už celkem šlo. Docela jsem se od nákupu odradil - a to Sony ještě ujde. Pokud máte někdo zkušenost LCD + kabel při větší úhlopříčce, budu také rád za zkušenosti.
Petr301
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hisaak 9. 8. 2006 13:12

Mr.Semtex píše:to hisaak: To je špatně položená otázka - na to dostaneš vždycky jako odpověď jenom velmi subjektivní názor.
Takže: ANO, JÁ říkám, že obraz z kabelovky na LCD TV je velmi pěkný (lepší nebo srovnatelný s CRT).. :wink:
Pokud chceš víc - musíš opustit analog a jít do digitálu..a/quote]

Jasne, ze je to subjektivni, nic jineho taky necekam. Kdyby existoval nejaky objektivni zaver, asi bych jej uz nasel na googlu. :-) Hlavne predpokladam, ze kazdy je schopen poznat, jestli mu televize zobrazuje kvalitnejsi obraz u tv signalu, nez je standard v datartu, elektro worldu nebo okay.
hisaak
Junior

Odeslat příspěvekod isonom 9. 8. 2006 16:58

Pokud máte špatný analog. signál, tak na CRT televizi vidíte např. šum v obraze. LCD panel je ale digitální, takže šum se převede na chyby v digitalizaci- v části obrazu se rozpadnou pixely. Bohužel subjektivně pro oko je šum méně rušivý, než ty pixely. Toto je jeden z důvodů, proč obraz CRT horším signálem trpí méně, než obraz LCD.

Mr.Semtex píše:Osobně mám LCD FS Myrica 32 a signál z DVB-S (Astra + Czech Link) a obraz je nádherný. Jediný problém je s TV NOVA, která bohužel na ničem rozumném nevysílá, takže zbývá jenom analog (tam je obraz trochu horší - resp. vadí to, pokud to porovnáváš s nádherným obrazem z DVB-S).e/quote]

Mám podobné řešení (LCD 32'' + DVB-S) a s TV NOVA obdobný problém. Podle toho co jsem slyšel se možná do konce roku dočkáme novy i na czechlinku- nezbývá, než doufat :)
isonom
Junior

Odeslat příspěvekod hisaak 9. 8. 2006 17:20

Ja mam solidni signal z kabelovky. Cele vlakno jsem rozjel kvuli tomu, ze jsem nevedel, jestli maji v obchodech problem se signalem nebo jestli jsou LCDcka tak slaba na televizi. Sice to presne nevim ani ted, ale aspon muzu doufat, ze mi LCDcko bude hrat slusne, kdyz mam slusny signal.
hisaak
Junior

Odeslat příspěvekod X__ 9. 8. 2006 17:31

Musíš si uvědomit, že v prodejnách mají kabel rozbočený na několik TV, to kvalitě taky nepřidá ...
Naposledy upravil X__ dne 20. 5. 2007 09:18, celkově upraveno 1
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hisaak 9. 8. 2006 18:03

O tom uz jsem taky slysel. Bohuzel jsem laik, moc tomu nerozumim. Kazdopadne dik za potvrzeni tehle okolnosti.
hisaak
Junior

Odeslat příspěvekod Largo 9. 8. 2006 19:21

No ja mám LCD monitor a káblovku v PC cez tv kartu a obraz je dobrý
až výborný.Tak to bude platiť pravdepod.aj pre LCD televízor,ktorý má určite
ešte kvalitnejší tv tuner
Largo
Junior

Odeslat příspěvekod hisaak 9. 8. 2006 20:45

Takhle jsem to videl a vypada to vazne slusne. Akorat ten rozdil ve velikosti obrazovky hraje dost podstatnou roli.
hisaak
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka