Andrej_B píše:Ale dnes som si bol pozriet ten Samsung osobne v obchode a ten obraz bol nadherny...nechytal sa na to ziadny iny LCD v rovnakej cenovej kategorii a ani plazma, tie vyzerali dost zle v priamom porovnani. Samozrejme 1366x768 plazma je ina kava, ale to uz je ina cenova kategoria.
A preco si nepozries plazmu ktora je v tej istej cenovej kategorii a ma HD..aj ked trochu netradicny rozmer 1024x1080i...Philips 42PF5331? Ja som inak tiez skor na LCDcka.
Ano to je vlajkova lod Philipsu... len by som upresnil... klasicke LCDcka idu sice na 50 alebo 60 Hz, lebo su stale podsvietene konstantne a krystaly maju svoju dobu odozvi a tak je obraz aj pri vykreslovani kazdej novej snimky permanentne na obrazovke a tak blikanie nie je mozne vidiet. Avsak 42PF9831D ma Clear LCD, co znamena ze ma kazdu jednu lampu ovladanu zvlast, s tym ze lampy blikaju z hora nadol. Preto maju v sebe obvod, ktory zabezpeci frekvenciu 75Hz. (pre USA az 120Hz). Toto blikanie nie je vidiet. Doba odozvy krystalov je ekvivalent
3 ms !. A tym ze kazda jedna lampa ma zvlast podsvietenie...dokaze aj zvlast menit intenzitu svetla...a tym sa dosahuje dynamicky kontrastny pomer az
7000:1 ! Na hej.sk maju chybu, treba pozriet original leaflet>
http://www.p4c.philips.com/files/4/42pf ... ss_slk.pdf
Preto je toto LCD vlajkova lod Philipsu...jediny jeho problem je ze nema Full HD. Preto povazujem za najlepsie LCD od Philipsu (a zaroven bezkonkurencne) model 37PF9731D..ma Full HD, ClearLCD, PP3... 3ms, 6000:1. Od zajtra bude v predaji...resp. bude v cenniku philips. A koncom dnesneho dna este vypustim jednu informaciu k tomuto LCD.