Kvalitní TV, jaká?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Koby 27. 1. 2007 12:08

taipan: No, je to možný, typ ti můžu zjistit. Byla v podobný ceně , cca 39 000,- Lákalo mě tam že nemá sklo a nemá větráky no. Ale radši se budu koukat na super obraz se zataženýma žaluziema...
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 28. 1. 2007 12:02

taipan píše:
vlasta píše:
Jozef035 píše:
zajimavě nestranné porovnání http://www.electroworld.cz/is-bin/INTER ... 0975/quote]
Jeden z mála článkov kde to zhodnotili pravdivo. Jediná vec čo mi tam chýbala je porovnanie zobrazovania tmavých scén s ktorými majú údajne LCD v tme problémy. Či je to naozaj tak a prečo na svetle nie a v tme áno.e/quote]

To je jednoduché. Tmavá jde na LCD stále blbě, daň za princip fungování. Nepřekonatelný problém.

Ale ve tmě je více vidět, špatné podání tmavých odstínů a černé, prosvítá, ve dne to maskuje světlo.

:)l/quote]

Jedna vec ma ale znepokojila. Plazma ako keby mala problem s podanim cisto bielej. Aj ked som jej apologet, LCD ma bielu lepsiu. Je to mozne ?

Podání bílé je špatný obrat. Správně má být zobrazení bílé.

A to je odvislé i u stejných typů TV na osobním nastavení a vkusu. Správně fungující zobrazovače mají bílou v mnoha stupních, odvislou od nastavení kontrastu a sytosti barev. To ale umí jen zobrazovače CRT a Plasma,. Jedině oni mají jas modulovaný a proto mají věrný obraz.

LCD má nejhorší bílou, protože je konstantní a ještě se mění s úhlem pohledu.

:?
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod POiNTER 28. 1. 2007 12:18

taipan: Zalezi to od teploty bielej, na Philipsoch sa da nastavit v 3-4 rezimoch. Mozem potvrdit ze LCD Philips dokazu zobrazit bielu krajsie ako Plazmy Philips.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Vose 28. 1. 2007 15:59

Pánové, plánuji koupit nějakou plazmu, ale včera jsem byl docela slušně vyveden, když si rodiče mojí přítelkyně koupili Tesla 32LCD 70 WDG HD. Konkrétně nemají ani DVB-T ani DVB-S, jenom analog a DVD. Byl jsem velice překvapený, že analogový signál byl víc než dobrý, rozhodně lepší než na jejich starém CRT Sony a DVD, které je propojené přes scart bylo bez chyby. Černá byla černou, ale musel jsem si pohrát s nastavením. Prostě jsem mile překvapen. LCD vs Plasma ať si každý vybere.
Vose
Junior

Odeslat příspěvekod petar 28. 1. 2007 20:55

Ta Tesla by snád nemusela být špatná, ale má rozlišení panelu jen(1366 x 768), škoda, že nemá rozlišení HDTV (1080i a 720p), nebo se pletu?
petar
Junior

Odeslat příspěvekod Koby 28. 1. 2007 21:53

petar: Asi nemá no, Pro dnešní trh a používané sognály opravdu potřebná věc...:D
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod POiNTER 28. 1. 2007 22:00

petar píše:Ta Tesla by snád nemusela být špatná, ale má rozlišení panelu jen(1366 x 768), škoda, že nemá rozlišení HDTV (1080i a 720p), nebo se pletu?b/quote]
To ze ma nativne rozlisenie 1366x768 neznamna ze nevie prijat signal 1080i a 720p. Kazda HD Ready TV to musi vediet (je to jedna z podmienok)... signal 1080i sa downscaluje a signal 720p sa upscaluje na 768 riadkov. V 32" palcovom segmente vela Full HD LCD ani nenajdes
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Vose 28. 1. 2007 22:02

Ta tesla má rozlišení 1024 x 1024 (1080), takže to není vůbec špatné, ale nikde na netu nejde sehnat. Suprově vybavená, vše od Hitachi, DVB-T no za ty prachy před Vánocema úplná bomba. Samo Panasonic, LG atd. jsou zavedené značky, ale toto by nemuselo být vůbec špatné.
Vose
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 28. 1. 2007 22:04

Vose píše:Ta tesla má rozlišení 1024 x 1024 (1080), takže to není vůbec špatné, ale nikde na netu nejde sehnat. Suprově vybavená, vše od Hitachi, DVB-T no za ty prachy před Vánocema úplná bomba. Samo Panasonic, LG atd. jsou zavedené značky, ale toto by nemuselo být vůbec špatné.b/quote]
ak som dobre pochopil tak petar sa pytal na tuto Teslu - 32LCD 70 WDG HD
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Vose 28. 1. 2007 22:14

uops, sorry špatně jsem si to přečetl. A psal jsem o plasmě od Tesly. Sorry.
Vose
Junior

Odeslat příspěvekod Andrej_B 28. 1. 2007 22:41

POiNTER píše:V 32" palcovom segmente vela Full HD LCD ani nenajdes

To by bolo aj zbytocne, pokial by to clovek nechcel pouzivat ako monitor. Ludia by si mali konecne uvedomit, ze na 1920x1080 potrebuju minimalne 50'' televizor.
Andrej_B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 29. 1. 2007 23:55

POiNTER píše:taipan: Zalezi to od teploty bielej, na Philipsoch sa da nastavit v 3-4 rezimoch. Mozem potvrdit ze LCD Philips dokazu zobrazit bielu krajsie ako Plazmy Philips.

To jsi přehnal.

Běž k očnímu, ale nejdřív si vypláchni ústa a ošmirgluj prsty, aby jsi nepsal takové hovadiny!

:mrgreen:
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jozef035 30. 1. 2007 08:20

No v predajni na svetle mávajú lcd krajšiu bielu ako plazmy. Aj keď je pravda, že väčšinou je prepálená a majú často nastavený prehnane vysoký kontrast. Na druhej strane na paneloch "plazmamedia" som si nikdy nevšimol problém s bielou a doma už vôbec nie.
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Koby 31. 1. 2007 20:41

Dotaz: Za jak dlouho se zhruba na plazmě vypálej místa, kde se obraz nehýbe? Vypaluje se spíš černá nebo spíše jasnější barvy?
jde mi o to, že když je DVD ve formátu anamorfoza 2,35:1 a mám tak 3,5 hodiny dlouhej film, zda se tý telce něco stane nebo ne a jak to dopadne po častejěšim přehrávání podobných DVD.Díky moc
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vose 31. 1. 2007 21:08

Koby píše:Dotaz: Za jak dlouho se zhruba na plazmě vypálej místa, kde se obraz nehýbe? Vypaluje se spíš černá nebo spíše jasnější barvy?
jde mi o to, že když je DVD ve formátu anamorfoza 2,35:1 a mám tak 3,5 hodiny dlouhej film, zda se tý telce něco stane nebo ne a jak to dopadne po častejěšim přehrávání podobných DVD.Díky mocn/quote]

To by vadit nemělo, protože většina PDP mají ochranu proti statickým obrazům. Podívej se na samsung.cz, ten to řeší pohybem bodů a mají to hezky vysvětleno.
Vose
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka