Kvalitní TV, jaká?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Vose 17. 2. 2007 14:52

No i LCD zobrazují velice dobře. Sám mám plazmu, ale jinak je mi teoreticky jedno na co se dívám. Hlavně, že to hraje a hezky ukazuje.

Super na testování obrazu je film Rychle a zběsile 2. Včera jsem to schválně pustil na svém Samsungu a potom u přítelkyně na LCD a je pravda, že nějaké extra rozdíly tam nebyly. Plasmu mám asi líp nastavenou na barvy, kontrast a spol.
Vose
Junior

Odeslat příspěvekod jirkau 17. 2. 2007 22:28

Tak dneska mne dostal prodavac v Electroworldu,byl jsem si tam potvrdit zarucak na plasmu - zrovna si tam nekdo chtel plasmu odvazet a povida mu, ze ji nesmi za zadnych okolnosti polozit na zada nebo obrazovkou dolu, ze by ji praskla uhlopricka. Nevim, kde na to chudask prisel :-)))

Hadam, ze z doporuceni vyrobce aby se montovali na zed si vytvoril teorii co se jinak stane ... prasklou uhlopricku bych fakt chtel videt :-))
jirkau
Junior

Odeslat příspěvekod jirkau 17. 2. 2007 22:33

vlasta píše:
jirkau píše:
vlasta píše:Podsvícení LCD Led diodami místo výbojkovými trubicemi nic neřeší a je trochu nereálné. Obrazová kvalita bude u LCD stále nízká.

:-)>/quote]

Tenhle vyrok je snad i lolovatelny. Kvalita obrazu LCD vs Plasma je vyrovnaná, pokud se bavíme o srovnatelných modelech. Něco je hezčí na plasmě, něco na LCD, pro normálního uživatele v tom není rozdíl. Pro Plasmu dnes mluví nižší cena při stejné úhlopříčce, ale jinak jde o srovnatelné technologie.r/quote]

O technologiích nic nevíš, když píšeš takové hlouposti a příliš často čteš reklamní plátky.

Nejhorší je, že jim věříš.

:lol:h/quote]

Mozna by ses mel jmenovat spise Ostrizi oko, protoze vetsina lidi (vcetne mne) proste nepozna, jestli se diva na plasmu nebo LCD. Moc by mne zajimalo jak by dopadl test, kde by bylo 10 panelu a nekdo mel "poslepu" pri sledovani filmu urcit, jestli je to plasma nebo LCD.
jirkau
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 17. 2. 2007 22:44

jirkau: Hm, hm, hm.. :roll: Je pravda, že to mohl vysvětlit lépe, ale jinak měl naprostou pravdu - plasma TV se má převážet ZÁSADNĚ v jediné a to stojící poloze - pokud ji položíš jak Ty píšeš "na zada nebo obrazovkou dolu" opravdu existuje dosti vysoká pravděpodobnost, že ochraná skleněná deska praskne, nebo se jinak poškodí.. Inteligentní člověk si plazma TV nechá doručit až domů..

Klidně si pořiď skleněnou desku s uhlopříčkou 106 cm a chvilku ji přenášej v leže a uvidíš, jak dlouho to vydrží.. :wink:
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod taipan 17. 2. 2007 23:15

jirkau píše:
vlasta píše:
jirkau píše:
vlasta píše:Podsvícení LCD Led diodami místo výbojkovými trubicemi nic neřeší a je trochu nereálné. Obrazová kvalita bude u LCD stále nízká.

:-)>/quote]

Tenhle vyrok je snad i lolovatelny. Kvalita obrazu LCD vs Plasma je vyrovnaná, pokud se bavíme o srovnatelných modelech. Něco je hezčí na plasmě, něco na LCD, pro normálního uživatele v tom není rozdíl. Pro Plasmu dnes mluví nižší cena při stejné úhlopříčce, ale jinak jde o srovnatelné technologie.r/quote]

O technologiích nic nevíš, když píšeš takové hlouposti a příliš často čteš reklamní plátky.

Nejhorší je, že jim věříš.

:lol:h/quote]

Mozna by ses mel jmenovat spise Ostrizi oko, protoze vetsina lidi (vcetne mne) proste nepozna, jestli se diva na plasmu nebo LCD. Moc by mne zajimalo jak by dopadl test, kde by bylo 10 panelu a nekdo mel "poslepu" pri sledovani filmu urcit, jestli je to plasma nebo LCD.

Ak by sa vsetkych 10 volalo Stevie Wonder, tak by to nerozoznali.
Prepac ale to je podobne tvrdenie, ako kebys si povedal, ze reproduktory za 10 000 Sk hraju rovnako ako nejake ine za 100 000 Sk.
taipan
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 17. 2. 2007 23:33

taipan: Já také nevidím zásadní kvalitativní rozdíl mezi LCD a Plazmou. A jsem si jistý, že ani Ty nerozeznáš rozdíl mezi reproduktory za 10.000,- a reproduktory za 100.000,- Sk. :wink:
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod vlasta 18. 2. 2007 01:15

To jste mě pobavili.
Kdo nepozná rozdíl mezi obrazem na TV LCD a Plazmě, měl by si vzít bílou hůl, psa a černé brýle a vyrazit na procházku.
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod taipan 18. 2. 2007 01:57

Mr.Semtex píše:taipan: Já také nevidím zásadní kvalitativní rozdíl mezi LCD a Plazmou. A jsem si jistý, že ani Ty nerozeznáš rozdíl mezi reproduktory za 10.000,- a reproduktory za 100.000,- Sk. :wink: /quote]

Ano, mas pravdu. Trabant a Toyota su kvalitativne rovnocenne auta.
Ak nevidis rozdiel medzi LCD a plazmou...hm, a skusil si predtym ako sa pozries, dat dole zvaracsku kuklu?
:D
taipan
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 18. 2. 2007 09:19

Hmm.. Tak já samozřejmě nejsem takový kovaný odborník jako vlasta nebo taipan, ale doma mám Plazmu i LCd a obraz je pěkný na obou..

Na tu zkoušku by mohli poslat vlastu - představuju si to asi takhle - ukážou mu TV - "hmm.. černá je černá, barvy pěkné, ostrý obraz, žádné omalovánky, to bude asi nějaká nová LG bez skla.." :lol:
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod pluto 18. 2. 2007 09:25

Pane Vlasto zkuste s podívat na teletext ČT 1 stránka 655 a 656 o prodeji plazem a lcd, třeba Vás to bude zajímat. Vy to ale zcela jistě svým odborným kometářem jistě zpochybníte. Myslím, že to je objektivní názor a divím se moderátorum, že zde trpí neustálé Vaše urážky. :idea:
pluto
Junior

Odeslat příspěvekod TomPap 18. 2. 2007 10:37

Když jsem se po dlouhém zvažování rozhodl pro nákup televize, prošel jsem všechna fóra, texty atd, hodně prodejen.
Nakonec jsem, jako programátor a tím pádem člověk od LCD monitoru, objednal LCD televizor Samsung LE37R72. Na internetu sehnal dobrou cenu. Po rozbalení jsem měl přinejmenším smíšené pocity: Obraz skvělý, ostrý a to i na kabelovce. DVD excelentní ale ... film od filmu, scéna od scény ... rozdílný.
Co je problém jsou barvy. Pokud jste citliví na barevné provedení obrazu a budete se na televizor dívat ve tmě, budete zatím u "průměrných" LCD s větší obrazovkou zklamáni. Obraz odehrávající se ve tmě je opravdu občas děsný a v žádném případě není tak dobrý jako obraz ve světle. V obchodě vypadá vše jinak, pokud zvažujete, prosím, nenechte se oblbnout.
Počet zobrazovaných barev má sice LCD s S-PVA dost vysoký. Přesto není barva kůže, obličejů, při sledování obrazu klasické televize, tak dobrá, jak jsem očekával.
Jsou dvě možnosti:
1/ nákup drahého LCD panelu s cenou nad 60k (Samsung LE40M91B za 75k nebo Sony nad 45k)
2/ nákup plasmy se stejnou úhlopříčkou a cenou něco přes 30k
Pokud dnes zvolím plasmu, budu mít možnost za pár let ušetřené peníze investovat do LCD panelu s "vychytanější" technologií zobrazování barev. Upřímně, už se těším!
Využil jsem možnosti vrácení LCD a vyměnil jsem za plasmu Panasonic TH-42PV60EH.
TomPap
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jozef035 18. 2. 2007 13:01

TV se má převážet ZÁSADNĚ v jediné a to stojící poloze - pokud ji položíš jak Ty píšeš "na zada nebo obrazovkou dolu" opravdu existuje dosti vysoká pravděpodobnost, že ochraná skleněná deska praskne, nebo se jinak poškodí.. o/quote]

Pri preprave asi áno. Ja som kvôli tomu, že predavač mi povedal, že plazma sa nesmie dať naležato, krkolomne montoval stojan pod TV. Samozrejme že návod som otvoril až keď to bolo zmontované. Tam som sa ako prvé dočítal: " položte tv na rovnú podložku obrazovkou dolu" :D
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod taipan 18. 2. 2007 13:03

pluto píše:Pane Vlasto zkuste s podívat na teletext ČT 1 stránka 655 a 656 o prodeji plazem a lcd, třeba Vás to bude zajímat. Vy to ale zcela jistě svým odborným kometářem jistě zpochybníte. Myslím, že to je objektivní názor a divím se moderátorum, že zde trpí neustálé Vaše urážky. :idea:=/quote]

No, to je sice pekne, ale fakt, ze ludia sa rozhodli pre LCD este negarantuje, ze LCD ma kvalitnejsi obraz, preboha. Skuste si zalistovat v pamati. Ak bola bitka viacerych technologii, ludia sa vzdy rozhodli, pre tu horsiu.
Vsetko je iba o marketingovych odrboch, ako ludi presvedcit, aby kupovali to ci ono.
VHS - Beta. Napriek tomu, ze VHS je asi najhorsi obrazovy system, vyhral.
ATRAC-MP3. Tu niet co dodat, ale za to moze Sony sam, pretoze su hamizni.
Phono-CD. No comment
SACD-CD. No comment.
atd.
Opakujem - nehodnotte kvalitu technologie podla poctu predanych kusov.
taipan
Junior

Odeslat příspěvekod Vose 18. 2. 2007 14:21

Jo a ještě jedna věc hraje pro LCD a to, že lidi kupují TV většinou do uhlopříčky 32", to znamená, že plazmu si asi tolik lidí nekupuje a že klasají zisky z plazem, vždyť to je normální ekonomický děj, protože je tady konkureční technologie (LCD) a ta je díky menším uhlopříčkám zajímavější. Takže asi tak, každý normální člověk si dá dohromady, že plazma nikdy proti LCD v tomto směru nevyhraje.
Panasonic TX-65GZ950E

Mazda 6 2.0 MZR-CD 100 kW - už ne

Mazda 6 2,0 MZR-CD 103 kW GTA
Audi A6 Avant 3,0TDi 160kW
Vose
Junior

Odeslat příspěvekod taipan 18. 2. 2007 21:36

este k tomu hodnoteniu kvality podla poctu predanych kusov. Ak by to bolo meritko kvality, tak potom DVD prehravace od Samsungu alebo od Philips su urcite kvalitnejsie ako Krell alebo Linn alebo McIntosh, ci, povedzme, Yamaha.
:D
taipan
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka