Kvalitní TV, jaká?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod taipan 18. 2. 2007 22:00

Jozef035 píše:
TV se má převážet ZÁSADNĚ v jediné a to stojící poloze - pokud ji položíš jak Ty píšeš "na zada nebo obrazovkou dolu" opravdu existuje dosti vysoká pravděpodobnost, že ochraná skleněná deska praskne, nebo se jinak poškodí.. o/quote]
Pri preprave asi áno. Ja som kvôli tomu, že predavač mi povedal, že plazma sa nesmie dať naležato, krkolomne montoval stojan pod TV. Samozrejme že návod som otvoril až keď to bolo zmontované. Tam som sa ako prvé dočítal: " položte tv na rovnú podložku obrazovkou dolu" :Dp/quote]

Je rozdiel medzi montazou a prepravou. Pri preprave posobia na prepravovany material dynamicke razy, ktore ho mozu poskodit. Mozu a nemusia. Nuz, je to loteria. Ja by som osobne neriskoval, prepravu plazmy na lezato.
taipan
Junior

Odeslat příspěvekod Vose 18. 2. 2007 22:26

Když mi přivezli plazmu, tak to na ležato ani nešlo. Chtěl jsem si ji z obchodu odvést sám, ale doporučil mi, že ji mně přivezou, že do auta bych ji musel položit. Přivezli a pořád stála na podstavci, prostě na ležato by to nešlo.
Panasonic TX-65GZ950E

Mazda 6 2.0 MZR-CD 100 kW - už ne

Mazda 6 2,0 MZR-CD 103 kW GTA
Audi A6 Avant 3,0TDi 160kW
Vose
Junior

Odeslat příspěvekod zelo20 19. 2. 2007 12:11

aky je rozdiel medzi 1920x1080i a 1920x1080i
zelo20
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zelo20 19. 2. 2007 12:12

aky je rozdiel medzi 1920x1080i a 1920x1080p
zelo20
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 19. 2. 2007 12:15

zelo20 píše:aky je rozdiel medzi 1920x1080i a 1920x1080p
i = interlace (prekladane)
p = progressive (neprekladane - progresivne).
Vsetky Full HD LCD maju panely 1920x1080p, avsak neznamena to ze ich vnutorna elektronika dokaze p-ckovy signal aj spracovat... prve generacie dokazali prijat 1920x1080i a nasledne previest do 1920x1080p. Novsie FullHDcka uz podporuju aj na vstupe 1920x1080p. Rodiel je vsak este v tom ci dokaze p-ckovy signal spravovat aj pri 50 a 60Hz.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jirkau 19. 2. 2007 22:07

Mr.Semtex píše:jirkau: Hm, hm, hm.. :roll: Je pravda, že to mohl vysvětlit lépe, ale jinak měl naprostou pravdu - plasma TV se má převážet ZÁSADNĚ v jediné a to stojící poloze - pokud ji položíš jak Ty píšeš "na zada nebo obrazovkou dolu" opravdu existuje dosti vysoká pravděpodobnost, že ochraná skleněná deska praskne, nebo se jinak poškodí.. Inteligentní člověk si plazma TV nechá doručit až domů..

Klidně si pořiď skleněnou desku s uhlopříčkou 106 cm a chvilku ji přenášej v leže a uvidíš, jak dlouho to vydrží.. :wink:g/quote]

Ahh vypadlo mi tam, ze to byla zrovna ta LG bez skla .. jinak ten prodejce mluvil nejen o preprave, ale i obecne o polozeni. Ja bych ji jinak nez stojato taky nevezl, ale ale ten duvod mne proste dostal
jirkau
Junior

Odeslat příspěvekod vlasta 20. 2. 2007 21:01

A když se plasma převáží naležato, nevylejou se barvy?
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 20. 2. 2007 22:04

Pánové, vyjadřujte se prosím slušně a k věci. Příspěvek o exkrementu od KillerZero smazán, Vlasty příspěvek nechám, zřejmě čeká na odpověď :wink:
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod petr1342 27. 2. 2007 21:40

bramborkax píše:Já myslím, že kupovat dnes LCD televizi je úchylnost.

1. doba odezvy - ať už je jakkoliv krátká, tak způsobuje při pohybu rozmazaný obraz
2. úhel pohledu - pokud se na TV nedívám úplně kolmo, tak se mrší jas a barvy
3. nativní rozlišení - jakmile do LCD pustím jiné rozlišení, než je její přirozené, tak se naprosto zkazí obraz.
4. ještě jsem neviděl LCD, kde by černá nebyla jen jakási ušmudlaná šedá
5. cena - LCD jsou cca 2,5 x dražší než CRT

Kdo chce dnes koupit televizi s úhlopříčkou kolem 80 cm, tak rozhodně neprohloupí, když koupí kvalitní CRT - plně vybavená 100 Hz s plochou obrazovkou se sežene kolem 12 tisíc. Na LCD, která bude mít podobnou kvalitu, je potřeba tak 4-5 let v klidu počkat.

Jinak řečeno - několik mých známých si pod vlivem všeobecné propagandy koupilo LCD televizi. Výsledek - všichni si stěžují na škaredý obraz (holt pokud LCD předhodíte ne naprosto perfektní signál - např. z domácí kamery, normální TV signál a pod.), tak je prostě obraz o hodně horší, než na CRT) a navíc za tu TV vyplázli namísto 10-15 tisíc (za CRT) 25-35 tácků. V akčních scénách je prostě každou chvilku obraz mázlý a pokud se na takovou TV díváte trochu zešikma, tak se pomrší barvy...
Já osobně si letos k Vánocům nadělím novou telku, ale bude to rozhodně kvalitní CRT a během cca 5 let její životnosti uvidím, co páni výrobci udělají s novými technologiemi (LCD, plazma) - aby to bylo koukatelné a nestálo to 50 litrů...

No a pokud by chtěl někdo z dalších přispěvovatelů reagovat něco jako o "sockách", tak ubezpečuji, že ty peníze jsou opravdu až tak na 3. místě v argumentech pro a proti - např. doma už jsem vyměnil všechny tři monitory za 19-ti palcové LCD - ale počítačový monitor je něco jiného než TV (nehraju akční hry a nedívám se na PC na filmy)e/quote]

a mohu se tě nyní zeptat, jakou kvalitní crt tv sis koupil k vánocům?
já nějakou sháním měsíc a nemůžu kvalitní sehnat, snad jedině crt tv JVC. dík za odpověd.
petr1342
Junior

Odeslat příspěvekod Koby 28. 2. 2007 15:46

petr1342: Např. Philips. Typ přesně nevim, ale je to nejlepší CRT na trha za cirka 18 000,-
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zambrotta 28. 2. 2007 16:08

Zajímal by mě třeba ten Mascom MC 82W71TF/100 PiP co je spomínaný na začátku, má někdo zkušenosti s touto TV???Mám na ní políčeno..... :lol:
Zambrotta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petr1342 28. 2. 2007 19:31

lidi neblázněte, philips 9551 jsem měl doma 3 dny a musel sem ho vrátit,když zapomenu 2vady obrazu(viz tvfreak), tak to sekání při pohybu bylo fakt šílené,na čt24 neběžel plynule pásek se zprávami,ale hrozně se cukal(sport,videoklipy,dokumenty o zvířatech,dokonce i při pohybu postavy v besedách, jeden známý co prodává v okay elektro se pak, když jsem mu to povídal smál,jak si to lidi mohou kupovat).

Značka mascom(i její nejvybavenější model) je vysoce nespolehlivá a je montována z levných asijských komponentů, horší už je jenom od české firmy FAST značka sencoor, to už je úplná spodina z nejlevnější asijských součástek.Mascom sem měl dvakrát mezi příbuznými a i na crt tv 37cm byl hnusný obraz,zrnitý, druhá větší
odešla po 3letech a obraz taky nic moc.
Já vím, je lákavá svým vybavením,když se na ni člověk dívá přes net,co všechno nemá za udělátka a výbavu,ale jak píši,nebrat,nebrat,nebrat........už to není, to co to bývalo v době vzniku firmy mascom(defacto levnější finlux).To samé i tv tesla,kdysi brali nejlepší obrazovky v evropě z rožnovské továrny pod licencí toshiby(bral je i philips či nokie do dražších tv za 30000),dnes obrazovky z turecka,před pár roky aspon z bývalé jugoslávie.

Prošel jsem za měsíc hodně obchodů a nevím (není)co koupit,philips
i panasonic montují v polsku,panasonic navíc pod daewoo,thompson není spolehlivý,samsung má slabší obraz,sony nedováží do čr 100Hz, tak se mi nejvíce pozdávaly JVC, nevíte jak jsou na tom se spolehlivostí, máte někdo JVC crt tv doma či u známých,díky za odpověd! :D

asi jsem promeškal dobu tak o dva roky v crt tv :( a co máte doma vy ostatní lidičkové, jste se svou tv crt spokojeni?

přeju všem co nejlepší obraz!!!!! :)

jinak, mám starou OTF(dnešní OVP-ale už taky slabší kvalita) a obraz má lepší(absolutně nedýchá) jak většina dnes prodávaných crt tv. :wink:
petr1342
Junior

Odeslat příspěvekod petr1342 28. 2. 2007 19:46

vlasta píše:A když se plasma převáží naležato, nevylejou se barvy?b/quote]

vlasto, dávat plazmu na ležeto se nedoporučuje nejenom kvůli
tlaku na sklo,ale těch důvodů je více,hlavně tlak na luminofory....
petr1342
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 28. 2. 2007 21:10

petr1342 píše:Prošel jsem za měsíc hodně obchodů a nevím (není)co koupit,philips i panasonic montují v polsku,panasonic navíc pod daewoo,thompson není spolehlivý,samsung má slabší obraz,sony nedováží do čr 100Hz, tak se mi nejvíce pozdávaly JVCv/quote]

Bohužel CRT TV už to mají většinou za sebou - není už co kupovat - třeba SONY má ještě pár pěkných modelů, ale bohužel jenom pro USA a i tam je spíše už jenom vyprodává.. Proč si nepořídíš plazmu nebo lcd? Neber to jako flame, ale opravdu to nejsou zase tak špatné technologie.. :wink:
Mr.Semtex
HD SATan

Předchozí stránkaDalší stránka