Kvalitní TV, jaká?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Vose 28. 2. 2007 21:29

petr1342 píše:To samé i tv tesla,kdysi brali nejlepší obrazovky v evropě z rožnovské továrny pod licencí toshiby(bral je i philips či nokie do dražších tv za 30000),dnes obrazovky z turecka,před pár roky aspon z bývalé jugoslávie.

Prošel jsem za měsíc hodně obchodů a nevím (není)co koupit,philips
i panasonic montují v polsku,panasonic navíc pod daewoo,thompson není spolehlivý,samsung má slabší obraz,sony nedováží do čr 100Hz, tak se mi nejvíce pozdávaly JVC, nevíte jak jsou na tom se spolehlivostí, máte někdo JVC crt tv doma či u známých,díky za odpověd! :D

/quote]

Panasonic vyrábí ve velkém v Plzni, Samsung na Slovensku. Tesla nové TV plazmy panelu bere od Hitachi a LCD to nevím. OTF doma máme a ještě hraje (16 let) - obrazovka Philips.

V obchodech to nemusí být nastavené správně, záleží na signálu, kderý je do nich pouštěn.
Panasonic TX-65GZ950E

Mazda 6 2.0 MZR-CD 100 kW - už ne

Mazda 6 2,0 MZR-CD 103 kW GTA
Audi A6 Avant 3,0TDi 160kW
Vose
Junior

Odeslat příspěvekod petr1342 28. 2. 2007 21:49

crt tv sonky měly problémy s obyčejnými maskami(nedávali dražší invarové,ale kde je dnes dávají ani do 9551 ne),měly velkou roztažnost, tak ji zpevnovali páskama a ty pak prosvítaly na světlém až bílém pozadí v obraze,zrovna před 14dny jsem jednu viděl a byla stará 2 roky v prodejně a slevněná na 9500 ze 15000kč,obraz sice super,ale jen pokud nebylo bílé pozadí.

LCD je v kvalitě srovnatelné s plazmou dost drahé 50000 za srovnatelnou velikost a proč ne plazmu?
Uvažoval jsem o ní, ale mám jen analog. kabelovku a i přes dvb-s třeba na panasonicu se mi zdály hrany a kontury dost mázlé, a to ne ze 2-3metrů,ale ze4-5m a když jsem viděl analog.kabelovku v obchodě na ní,tak vítězila má stará dobrá OTF, pane jo, televizor starý 14let a trumfne 70% lcd,kam to spějeme, že lidi válcovaní marketingem kupujou takové mazanice,jaké se prodávají, otec si koupil samsunga tu nižší řadu a obraz přes analog je něco šíleného.
Ovšem třeba philips lcdza 80000 má super obraz,ale to at si raději
lidi, co chtějí tolik uvalit za tv pořídí novou projekční TV od jvc či sony a budou mít větší úhlopříčku....

Váhám nad tou plazmou,ale nevím,nevím,když čtu některé příspěvky,kterak si koupí plazmu a nelíbí se jim analog.......
.....tak fakt nevím a říkám si, že asi nejsem sám.
petr1342
Junior

Odeslat příspěvekod Vose 28. 2. 2007 21:56

No analog na plazmě máme taky strašný, starší philips to rozhodně dokáže lépe zobrazit, ale je to tím, že soused něco dal na střechu a hodně se pokazil signál. Zkoušel jsem to u přítelkyně - ta má LCD Tesla - a velice dobrý analog a Tesla se prostě nechytala.
Panasonic TX-65GZ950E

Vose
Junior

Odeslat příspěvekod petr1342 28. 2. 2007 22:03

Vose píše:
petr1342 píše:To samé i tv tesla,kdysi brali nejlepší obrazovky v evropě z rožnovské továrny pod licencí toshiby(bral je i philips či nokie do dražších tv za 30000),dnes obrazovky z turecka,před pár roky aspon z bývalé jugoslávie.

i panasonic montují v polsku,panasonic navíc pod daewoo,thompson není spolehlivý,samsung má slabší obraz,sony nedováží do čr 100Hz, tak se mi nejvíce pozdávaly JVC, nevíte jak jsou na tom se spolehlivostí, máte někdo JVC crt tv doma či u známých,díky za odpověd! :D

/quote]

Panasonic vyrábí ve velkém v Plzni, Samsung na Slovensku. Tesla nové TV plazmy panelu bere od Hitachi a LCD to nevím. OTF doma máme a ještě hraje (16 let) - obrazovka Philips.

V obchodech to nemusí být nastavené správně, záleží na signálu, kderý je do nich pouštěn.e/quote]

taky mám philipsku-obrazovku :D v OTF,jo to byla kvalita-

Myslel sem panasonic CRT TV tx-29 a 32 PS 12P, ty se dle mých informací od kluků co dělají v plzni už vyrábějí jen v polsku a dělá jim je firma DAEWOO,což asi odpovídá,jelikož v prodejně se mě zdály kvalitou obrazu podprůměrné.
Jinak máš pravdu,nastavují si to, jak co chtějí prodat, 2 roky stará sonka byla na 100maximum kontrast v elektro planeo, v okay u známého chtěl prodat jednu méně kvalitní řadu JVC+měli jich hodně na skladě a taky kontrast na 96 a vedle velice kvalitní
JVC byla kontrast na 50 a co myslíš, že si lidi kupovali, tu kvalitní jeden jejich zaměstnanec a tu prosvětlenou,prozářenou 16lidí za měsíc..... :(
Jinak ty crt tv samsung se mi obrazově nelíbí,vynikne to třeba na titulcích i na dvd firemním, co tam v okay pouštěli na LCD i crt.
TESLU jsem nemyslel plazma a lcd ,ale crt tv, víš. :)
Naposledy upravil petr1342 dne 28. 2. 2007 22:09, celkově upraveno 1
petr1342
Junior

Odeslat příspěvekod Vose 28. 2. 2007 22:06

OK, myslel si ještě staré dobré CRT. Tak to potom jo.
Panasonic TX-65GZ950E

Vose
Junior

Odeslat příspěvekod petr1342 28. 2. 2007 22:11

Vose píše:OK, myslel si ještě staré dobré CRT. Tak to potom jo. /quote]

a jakou značku plazmy máš?
petr1342
Junior

Odeslat příspěvekod Vose 28. 2. 2007 22:17

Mám to v podpisu Samsugn PS42Q7H
Panasonic TX-65GZ950E

Vose
Junior

Odeslat příspěvekod petr1342 28. 2. 2007 22:54

Vose píše:Mám to v podpisu Samsugn PS42Q7HH/quote]

jeje,sorry,sem si nějak nevšimnul, většinou tam mají blbosti, tak to ani nečtu. Ta je dobrá,až na tu spotřebu,vid.
petr1342
Junior

Odeslat příspěvekod Vose 28. 2. 2007 22:58

Nějak to neřeším. Většinu mám vše nastavené tak na 50 - 60, takže ta spotřeba nebude nějaká strašná.
Panasonic TX-65GZ950E

Vose
Junior

Odeslat příspěvekod vlasta 1. 3. 2007 00:02

petr1342 píše:lidi neblázněte, philips 9551 jsem měl doma 3 dny a musel sem ho vrátit,když zapomenu 2vady obrazu(viz tvfreak), tak to sekání při pohybu bylo fakt šílené,na čt24 neběžel plynule pásek se zprávami,ale hrozně se cukal(sport,videoklipy,dokumenty o zvířatech,dokonce i při pohybu postavy v besedách, jeden známý co prodává v okay elektro se pak, když jsem mu to povídal smál,jak si to lidi mohou kupovat).

Značka mascom(i její nejvybavenější model) je vysoce nespolehlivá a je montována z levných asijských komponentů, horší už je jenom od české firmy FAST značka sencoor, to už je úplná spodina z nejlevnější asijských součástek.Mascom sem měl dvakrát mezi příbuznými a i na crt tv 37cm byl hnusný obraz,zrnitý, druhá větší
odešla po 3letech a obraz taky nic moc.
Já vím, je lákavá svým vybavením,když se na ni člověk dívá přes net,co všechno nemá za udělátka a výbavu,ale jak píši,nebrat,nebrat,nebrat........už to není, to co to bývalo v době vzniku firmy mascom(defacto levnější finlux).To samé i tv tesla,kdysi brali nejlepší obrazovky v evropě z rožnovské továrny pod licencí toshiby(bral je i philips či nokie do dražších tv za 30000),dnes obrazovky z turecka,před pár roky aspon z bývalé jugoslávie.

asi jsem promeškal dobu tak o dva roky v crt tv :( a co máte doma vy ostatní lidičkové, jste se svou tv crt spokojeni?

přeju všem co nejlepší obraz!!!!! :)

jinak, mám starou OTF(dnešní OVP-ale už taky slabší kvalita) a obraz má lepší(absolutně nedýchá) jak většina dnes prodávaných crt tv. :wink:b/quote]

Nemohu nereagovat. Petr 1342 napsal absolutní bláboly! :!:
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 1. 3. 2007 00:24

A máš pro to nějaký argument nebo je to opět snaha vyvolat flame? Ještě párkrát takový pokus a toto téma zamknu..
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod petr1342 1. 3. 2007 09:04

Jersey II. píše:A máš pro to nějaký argument nebo je to opět snaha vyvolat flame? Ještě párkrát takový pokus a toto téma zamknu..m/quote]

to se ptáš mě nebo vlasty?? at už tak či onak-

myslím, že by byla škoda zamykat to zde,kde jinde se mohou lidé dozvědět konkrétní poznatky a zkušenosti lidí, co si koupili něco nekvalitního, nebo mají informace k nimž mají ostatní omezený
přístup?!?!

ikdyž na druhou stranu po přečtení pár stránek ze začátku, jsem už neměl sílu ty některé příspěvky více a dále číst,nebyly vůbec podnětné, ta hádka plazma,lcd mi přišla na emocionální úrovni
osmiletých dětí..... :( .... ale kdo chce, tak si ty podnětné věci zde najde :)
petr1342
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 1. 3. 2007 09:07

petr1342: Zhrnul jsi to konec konců sám - v CRT TV se už opravdu nic excelentního nedá koupit (alespoň tedy v ČR - v USA by jsi se mohl jít kouknout třeba na Sony KD-34XBR970) je to všechno výprodej..

Nechápu, proč máš takový strach z kombinace analogová kabelovka a plazma nebo lcd? Já mám teda na plazmě i lcd všechno (až na NOVU, ale ta taky není nijak hrozná) z DVB-S a nemůžu si stěžovat. Kamarádi mají: jeden kabelovku+lcd a obraz je velmi dobrý i přes to, že je to poslední patro a od zásuvky kabelovky to musel táhnout ještě pěkných 10 metrů a druhý má kabelovku na plazmě a taky jsem si nevšimnul nějakého špatného obrazu, takže nevím, co Ti na jaké prodejně ukazovali?

To je vůbec problém - když na prodejně pustí do lcd a plazmy analog, tak to většinou stojí za ....., protože signál stojí za ..... (ať si doplní každý sám, podle kvality signálu v nejbližší prodejně). Pokud si do toho pustíš kvalitní analog, tak žádné problémy nebudou. Já jsem analog pohřbil, protože kabelovku nechci a jinak se ke kvalitnímu analogovému signálu nedostanu. Je to taky o zvyku - dívat se na CRT nebo plazmu nebo lcd - jsou to jiné technologie, ale všechny jsou schopné produkovat kvalitní TV obraz.

Nejlepší je většinou jít si to prohlédnout k někomu domů - jediné, co uvidíš na prodejně, je jak si poradí TV se špatným signálem v porovnání s TV co stojí vedle ní (ale to ta TV vedle může taky dostávat úplně jiný signál).. :wink:
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod petr1342 1. 3. 2007 09:08

Vose píše:Nějak to neřeším. Většinu mám vše nastavené tak na 50 - 60, takže ta spotřeba nebude nějaká strašná.a/quote]

to děláš dobře s tím nastavením, nechápu lidi, co si pořídí novou i klidně levnější crt tv(10-16litrů) a hned hodí kontrast na 85-90,at se pak nediví, že budou mít za pár let po pěkném obraze...ikdyž dnes není úroven 50 na takové síle u crt tv jako před 10-15lety :(
petr1342
Junior

Odeslat příspěvekod petr1342 1. 3. 2007 09:24

Mr.Semtex píše:petr1342: Zhrnul jsi to konec konců sám - v CRT TV se už opravdu nic excelentního nedá koupit (alespoň tedy v ČR - v USA by jsi se mohl jít kouknout třeba na Sony KD-34XBR970) je to všechno výprodej..

Nechápu, proč máš takový strach z kombinace analogová kabelovka a plazma nebo lcd? Já mám teda na plazmě i lcd všechno (až na NOVU, ale ta taky není nijak hrozná) z DVB-S a nemůžu si stěžovat. Kamarádi mají: jeden kabelovku+lcd a obraz je velmi dobrý i přes to, že je to poslední patro a od zásuvky kabelovky to musel táhnout ještě pěkných 10 metrů a druhý má kabelovku na plazmě a taky jsem si nevšimnul nějakého špatného obrazu, takže nevím, co Ti na jaké prodejně ukazovali?

To je vůbec problém - když na prodejně pustí do lcd a plazmy analog, tak to většinou stojí za ....., protože signál stojí za ..... (ať si doplní každý sám, podle kvality signálu v nejbližší prodejně). Pokud si do toho pustíš kvalitní analog, tak žádné problémy nebudou. Já jsem analog pohřbil, protože kabelovku nechci a jinak se ke kvalitnímu analogovému signálu nedostanu. Je to taky o zvyku - dívat se na CRT nebo plazmu nebo lcd - jsou to jiné technologie, ale všechny jsou schopné produkovat kvalitní TV obraz.

Nejlepší je většinou jít si to prohlédnout k někomu domů - jediné, co uvidíš na prodejně, je jak si poradí TV se špatným signálem v porovnání s TV co stojí vedle ní (ale to ta TV vedle může taky dostávat úplně jiný signál).. :wink: /quote]

už jsem minimálně zde jednou či více krát psal, kterak se mi nelíbil ani obraz přes dvb-s z czechlinku na 42" plazma panasonic z 4-6 metrů,bohužel mám kabelovku za 110kč s tolikati česko-slovenskými programy, za kterou bych u upc platil 700-900kč měsíčně, že se mi nechce zatím přejít na dvb-s(méně CSprogramů,snižování datového toku),nehledě na pozorovací vzdálenost 2.5-2.8metrů asi jen plazma 37" panasonic,škoda že je nedělá i samsung(lepší analogový obraz). LCD TV okolo 30000kč děkuji nechci :shock: :D
petr1342
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka