Prubířský kámen na LCD

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod arthur 15. 11. 2006 09:07

Včera dávali na Óčku starší klip Sweet Harmony od Beloved a zjistil jsem, že je to pěkný prubířský kámen pro LCD.

Kdo ho nezná, odehrává se celý v mlžném oparu a hodně světlých tónech a jemných odstínech bílé a pleťové. Na mém Samsungu 37S71 jsem půl klipu viděl jen bílo, druhou půlku se tam míhaly růžové fleky. Nevím jestli je na vině PVA technologie, DNIe technologie která se z toho na sílu snaží mačkat kontrastní obraz a výsledkem je v tomto případě paskvil, nebo jen špatné uživatelské nastavení. Zkusím si ho někde stáhnout a ještě jednou prohlídnout a hrát si s nastavením.

Ale moc by mě zajímalo, jestli to na nějakém ne-CRT zobrazovači vypadá koukatelně. Na jiných typech LCD (třeba vyšší S-PVA řady Samsungu, nebo ty s LED podsvícením), nebo na plazmě. Pište své zkušenosti :-)
arthur
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 15. 11. 2006 10:05

Nevinil bych z toho TV přístroj, ale samotnou stanici Óčko - i na CRT je mnohdy nedívatelná.. Pro upřesnění - já ji chytám na DVB-S Czech Link a mám možnost porovnávat obraz na 72cm CRT SONY a 82 cm LCD Fujitsu-Siemens.. A i na CRT člověk občas odhaduje, co má vlastně ta směs kostiček představovat.. :wink:
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod JendaLinda 15. 11. 2006 11:45

Také si myslím, že na vině bude MPEG2 komprese s nedostatečným datovým tokem.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod arthur 15. 11. 2006 14:03

IgnorStoupa píše:Je to tenhle?
http://www.youtube.com/watch?v=23lfNaPKKT4

Jojo to je ono. Zkusím pustit ze souboru, třeba to bylo Óčkem.
arthur
Junior

Odeslat příspěvekod JendaLinda 15. 11. 2006 18:03

Myslím si, že komprese použitá na Youtube se na klipu podepíše mnohem výrazněji než komprese použitá na DVB.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod arthur 15. 11. 2006 20:04

Já to taky nebudu pouštět z YouTube ale někde si to stáhnu.
arthur
Junior

Odeslat příspěvekod arthur 17. 11. 2006 11:16

Tak jsem ten klip stáhnul ale bohužel je asi taky dost zkomprimovaný nebo mi ukazuje špatně i LCD na počítači. To ale neposoudím neboť v dnešní době už nemám CRT na kterém to testnout :D
arthur
Junior