Dr.Z píše:na začátku když sem zakládal topic taxem to tam napsal, jenže na to tady každej se*e, takže pro repec:
shánim lcd nebo plazmu kolem +-35K, mám ložnicoObývákoPokoj, kde mám i kompa i tv, chci na tom čumět na filmy, který budu pouštět přes kompa (příde mi zbytečný kupovat dvd přístroj, když to můžu jet přes pc) a vobčas zkusit ňákou hru přes to, na tv budu koukat z 5ti metrů, a je mi jedno jestli ta tv bude,nebo nebude mít sklo nebo větráky,/quote]
Nebudu ti říkat, co si máš koupit, ale já osobně bych si koupil plazmu LG 42PC1R (aktuálně za 34500 na dno.cz). Na rozdíl od většiny zdejších mudrlantů jsem k ní zkoušel připojit PC, resp. noťas.
VGA: Pokud tam pošlete 1024x768, tak je tam mapování pixelů 1:1. Stačí jen natvrdo nastavit v přehrávači (MPlayer, VLC) aspect ratio pixelu (1.33) nebo obrazovky (16:9) a filmy jedou jedna báseň, bez ohledu na ty zlé obdélníkové pixely :-B No a pokud tam pošlete 1360x768 (to se mi v nabídce objevilo až po připojení k té plazmě), TV si to sama přepočítá na přesných 1024x768 a zobrazí tak, že nic nikde nechybí ani nepřebývá, pokud je obraz o pár pixelů horizonálně posunutý, lze to zkorigovat v menu TV. Tahle možnost se zase hodí na hraní her, a tohle rozlišení umí např. i Xbox 360.
HDMI: Nezkoušel jsem, ale oficiálně akceptuje pouze standardní HDTV rozlišení do 1080i. Na cizích fórech jsem četl, že i komp se k takovému rozlišení dá donutit, ale stejně to ta televize zobrazí s overscanem, tedy ořezané. Na připojení PC tedy rozhodně doporučuju VGA, ostatně aspoň vám pak nezabere jiné vstupy
Jinak jak jsem si to tu četl, tak nejrozumnější názory má asi Jozef035 a takové ... no prostě nejméně odpovídající realitě ... drnoha.
Jo a Tygře, pro mě je to Xoro taky jen chyták na HD rozlišení, nicméně neviděl jsem, nemůžu soudit. Pokud jsi s ní spokojený, buď rád a vesele nás ignoruj