Plazma LG42PC1R vs Samsung PS42Q7H

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Dr.Z 28. 1. 2007 19:04

a věděl by někdo za jak dlouho se teda na tý plazmě může nenávratně vypálit statický obraz? když tam nechám běžet jeden obrázek ve fullscreenu 10 ....15...20..... hodin??,
My name is Doctor John Zoidberg from the planet Decapod 10
Dr.Z
Junior

Odeslat příspěvekod Vose 28. 1. 2007 19:08

Osobně bych nic takového nedělal. To bych si raději nastavil automatické vypínání, když vím, že na to zapomenu to vypnout. Schválně bych to určitě nezkoušel.
Vose
Junior

Odeslat příspěvekod milan7937 28. 1. 2007 19:08

Andrej_B píše:
milan7937 píše:jedine kde to je nepouzitelne je futbal, tam to robi blbosti, ale neviem preco.

Ako potom vyzera futbal na tom televizore?

Uz som to tu pisal futbal vyzera velmi dobre ako aj vsetky sportove prenosy. Ja som pisal ze ta funkcia smouth moution driver robi pri futbale blbosti a ja to vtedy radsej vypinam. Ked je nejaka dlha prihravka , tak lopta leti tak neprirodzene pri tenise je to ok aj puk pri hokeji je Ok. Neviem preco prave pri futbale. Inak ak to nechas trvale vypnute, tak ja tam nejaky rozdiel nevidim.
milan7937
Junior

Odeslat příspěvekod Dr.Z 28. 1. 2007 19:12

Vose píše:Osobně bych nic takového nedělal. To bych si raději nastavil automatické vypínání, když vím, že na to zapomenu to vypnout. Schválně bych to určitě nezkoušel.i/quote]

já to zkoušet nebudu:) ale jaxem tam pustil hru z pc, taxem od toho obrazu nemoh odrthnout voči, takže by mě zajímalo, kde je ta hranice pro vypálení, esli na tom můžu hrát hokej hodinu dvě tři... každá hra má prostě někde něco jako logo, který je na obraze pořád (např. ukazatel zdraví:)) tachometr a takový pic***ny
My name is Doctor John Zoidberg from the planet Decapod 10
Dr.Z
Junior

Odeslat příspěvekod Vose 28. 1. 2007 19:14

Ok, tak to potom jo. No asi bych si nastavil nějaký starý budík a pro jistotu bych si dal vždy nějakou přestávku :)
Vose
Junior

Odeslat příspěvekod milan7937 28. 1. 2007 19:14

Vose píše:Takže neudělám chybu, když si pořídím Samsung PS42Q7H?! To jsem potřeboval vědět. Ještě jedna plasma mě docela zaujala, ale nikde na netu ji nemůžu najít a je to Tesla 42PL50 WDG HD, v testu Stereo a video ji doporučili, ale nikde na netu jsem ji nenašel. /quote]

chod do obchodu zober si nejake DVD daj si to pustit na telkach o ktore mas zaujem a zameraj sa na rovnake sceny a uvidis na ktorej ti podanie obrazu lepsie vyhovuje. Ja som skusal aj DVD z mini Dv kamery s 800 000 pixelmi a som celkom spokojny s tym ako to zobrazuje toho som sa bal najviac ze to bude uplne hnusne.
milan7937
Junior

Odeslat příspěvekod Vose 28. 1. 2007 19:21

To už jsem zkoušel tolikrát. Kámoš dělá v obchodě s elektro a on mi doporučuje LG nebo Panasonic. Ze Samsungem se v jejich obchodě nesetkal, jenom s LCD. Podle testů jsou plasmy Samsung velice dobré a dokonce ji doporučují. Více méně, už jsem rozhodnutý.
Vose
Junior

Odeslat příspěvekod Jozef035 29. 1. 2007 14:58

Panasonic ma na ochranu proti vypaleniu loga ovod ,ktory logo posuva, tak ze to neregistrujes, to ma aj ten Samsung, ale panasonic nema tu funkciu premazania obrazovky , keby predsa nieco. A este ten samsung ma elektronicky obvod smouth moution driver, ktory vyhladzuje okraje predmetov pri rychlych pohyboch , ale napr. Pri tenise super vec a taktiez pouzitelne pri rychlych scenach vo filmoch. jedine kde to je nepouzitelne je futbal, tam to robi blbosti, ale neviem preco.

O tom posúvaní loga som sa nikde v manuáli nedočítal :(
Pri tenise som ani pri športe som nespozoroval žiadny problém s obrazom takže neviem čo by mal robiť "smouth moution driver". Mám tam nastavenie ostrosti obrazu/ rozmazanie, ale to je asi niečo iné. Obrazovo je najlepší Pioneer a Panasonic. Výhoda Samsungu a LG je výbava. PIP a podobné prkotiny ktoré potešia. Panasonic to neponúka vôbec a Pioneer je cenou trošku inde. Doma mi cez víkend beží npr. Jetix niekoľko hodín a s vypáleným logom problém nemám. Ale teraz sa mi stalo že som mal zapnutý asi 1/2 h teletext ( 2/3 teletext - 1/3 obraz ) a keď som prepol na full obraz tak náhodou tam bola tmavá scéna a bolo vidieť pozostatky teletextu. Hneď to ale zmizlo a nič tam trvale neostalo.
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milan7937 29. 1. 2007 15:22

Jozef035 píše:
Panasonic ma na ochranu proti vypaleniu loga ovod ,ktory logo posuva, tak ze to neregistrujes, to ma aj ten Samsung, ale panasonic nema tu funkciu premazania obrazovky , keby predsa nieco. A este ten samsung ma elektronicky obvod smouth moution driver, ktory vyhladzuje okraje predmetov pri rychlych pohyboch , ale napr. Pri tenise super vec a taktiez pouzitelne pri rychlych scenach vo filmoch. jedine kde to je nepouzitelne je futbal, tam to robi blbosti, ale neviem preco.

O tom posúvaní loga som sa nikde v manuáli nedočítal :(
Pri tenise som ani pri športe som nespozoroval žiadny problém s obrazom takže neviem čo by mal robiť "smouth moution driver". Mám tam nastavenie ostrosti obrazu/ rozmazanie, ale to je asi niečo iné. Obrazovo je najlepší Pioneer a Panasonic. Výhoda Samsungu a LG je výbava. PIP a podobné prkotiny ktoré potešia. Panasonic to neponúka vôbec a Pioneer je cenou trošku inde. Doma mi cez víkend beží npr. Jetix niekoľko hodín a s vypáleným logom problém nemám. Ale teraz sa mi stalo že som mal zapnutý asi 1/2 h teletext ( 2/3 teletext - 1/3 obraz ) a keď som prepol na full obraz tak náhodou tam bola tmavá scéna a bolo vidieť pozostatky teletextu. Hneď to ale zmizlo a nič tam trvale neostalo. /quote]

no ved som pisal ze tu aj tak kazdy chvali svoje a nebudes verit ked som to pisal spomenul som si prave na teba. To ze panasonic 42PV60 je najlepsia kupa je tvoj nazor a nikto ti ho neberie. Mas panasonic si spokojny OK , ale nepis po vsetkych forach ze len ten je dobry. Z inym skusenosti nemas, tak neporovnavaj. Co vidis v obchode je jedna vec a co je doma , tak to je celkom ine. a ked nevies naco je ten smouth moution driver, tak si to precitaj v tom kde si ma citoval.
milan7937
Junior

Odeslat příspěvekod Jozef035 29. 1. 2007 16:26

Panasonic nie je najlepší. Pioneer má podľa mňa krajší obraz aj keď ocenenenie EISA dostal Panasonic. Ale v danej cenovej kategórii obrazovo podľa všetkého áno. Vybral som si ho práve preto. Na Pioneer som nemal a funkcie ktoré mu chýbajú oproti konkurencii som oželel. Bol som prekvapený že aj niektoré plazmy ( o lcd sa to vie ) nedokázali pekne zobraziť tmavé scény a čiernu. Panasonic v tomto patrí k najlepším aj podľa testov aj podľa toho čo som videl.
A nemusíš sa urážať že neviem čo robí "elektronicky obvod smouth moution driver, ktory vyhladzuje okraje predmetov pri rychlych pohyboch" :D . Keď je to pri tenise super vec tak mi vysvetli čo to robí bez toho, aby som to vedel porovnať. Čo to vyhladí? Loptičku? Na tenis som sa zameral pri výbere TV špeciálne kvôli rozmazaniu a fakt nepozorujem nič čo by bolo treba vyhľadiť. Prípadne sem daj fotky aby sme to mohli porovnať. Je možné že je to dobrá funkcia ktorú nikto iný nemá, tak ako je možné že to má každý len to ináč volá. To je úplne bežná prax.
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milan7937 29. 1. 2007 17:12

Jozef035 píše:Panasonic nie je najlepší. Pioneer má podľa mňa krajší obraz aj keď ocenenenie EISA dostal Panasonic. Ale v danej cenovej kategórii obrazovo podľa všetkého áno. Vybral som si ho práve preto. Na Pioneer som nemal a funkcie ktoré mu chýbajú oproti konkurencii som oželel. Bol som prekvapený že aj niektoré plazmy ( o lcd sa to vie ) nedokázali pekne zobraziť tmavé scény a čiernu. Panasonic v tomto patrí k najlepším aj podľa testov aj podľa toho čo som videl.
A nemusíš sa urážať že neviem čo robí si]"elektronicky obvod smouth moution driver, ktory vyhladzuje okraje predmetov pri rychlych pohyboch"[/i] :D . Keď je to pri tenise super vec tak mi vysvetli čo to robí bez toho, aby som to vedel porovnať. Čo to vyhladí? Loptičku? Na tenis som sa zameral pri výbere TV špeciálne kvôli rozmazaniu a fakt nepozorujem nič čo by bolo treba vyhľadiť. Prípadne sem daj fotky aby sme to mohli porovnať. Je možné že je to dobrá funkcia ktorú nikto iný nemá, tak ako je možné že to má každý len to ináč volá. To je úplne bežná prax.
milan7937
Junior

Odeslat příspěvekod Jozef035 29. 1. 2007 17:51

4 ocenie EISA dostal, ale nie PV60 ale 600 a ked si ty myslis ze su uplne rovnake a rozdiel je len v tych prkotinach co si uz niekde pisal, tak ti to vyhovarat nebudem.

Subjektívne sa mi zdá že sú 42" plazmy Pioneer ktoré majú obraz krajší aj ako tá PV600. Ja by som bol rád keby mi niekto vysvetlil aký je rozdiel medzi PV60 a PV600. Bohužiaľ z Panasonicu mi neodpovedali aj keď tam na to majú v "online shope" odkaz na mailovú adresu "Technické, skladové a logistické otázky".Asi som zle formuloval otázku lebo som sa pýtal či jediný rozdiel za 30 tis. Sk sú tie funkcie ktoré sú jasné z technických parametrov :D . No a žiadny predavač mi na to takisto nevedel odpovedať. Každý mi len povedal že ten finančný rozdiel za to nestojí. To je trošku divné keď nikto nevie vysvetliť zákazníkovi prečo má dať navyše 60% peňazí. A ešte som sa dozvedel že rozdiel v cene tých TV nebol taký veľký ale PV60 zlacnela podstatne viac ako PV600. Osobne ak by som mal dať 80 tis. za 42" plazmu, tak by som kúpil Pioneer. Ale ak máš info aký je medzi nimi rozdiel v kvalite obrazu, tak sem s ním. Panel aj elektronika je podľa výrobcu tá istá.
A čo sa týka "Smooth Motion Driver" tak Samsung píše že ak je SMD v polohe ON, budete môcť vidieť prirodzenejšiu pokožku a jasnejší text aj v rýchlejšie sa pohybujúcich scénach. Takže to asi súvisí skôr s farbou ako s ostrosťou hrán.Ale to je jedno. Je to asi jedna z nepodstatných (alebo naopak úplne bežných ) funkcií ktoré uvádza každý výrobca v snahe zaujať zákazníka.To že Samsung dokáže ponúknuť viac navyše funkcií oproti Panasonicu uznávam.
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milan7937 29. 1. 2007 18:04

co sa tyka tych rozdielov cital som o tom v nejakej diskusii na fore, ale ani za svet si neviem spomenut na akom. Myslim ,ale ze to bolo nejake nemecke satelitne forum a dost odborne tam rozeberali tuto temu.
Co sa tyka ostatneho moj subjektivny nazor je asi taky ze pioneer ma obraz naozaj dobry, ale ja nie som ochotny vysolit take prachy za telku, ktora uz dnes nieje taka dlhodoba investicia ako volakedy.
Takze asi tak.
milan7937
Junior

Odeslat příspěvekod Funtomino 19. 2. 2007 15:07

mam toho samsunga, a je to velmi dobry obraz, mam dvb-c tuner a tam je vsetko krasene, a v analogovom vysielani to je o trochu zasumene,
jedine PIP funguje asi iba v spojeni s PC, normalne mi to nechcelo ani zapnut pip, ze funkcia neni k mani.
som chcel dat maly obraz napr z DVD, a pritom kukat tv, alebo nieco podobne.
Som mal predtym sony bravia lcd tv, ale ten sa nedal poriadne pozerat.
Co sa tyka rychlosti, tak sony bol o dost rychlejsi (mam na mysli celkove menu, txt, a aj prepinanie kanalov.
Samsung je dost pomaly, a vsetko mu dlho trva, ale to je sila zvyku. :-B
Se W810i T-mobile
Funtomino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vose 19. 2. 2007 17:49

No ještě to jde připojit přes HDMI.

Takový dotaz, budu mít STB SAMSUNG DTB-B460F a máto HDMI, takže když to propojím, jak by mohl fungovat PIP?
Panasonic TX-65GZ950E

Mazda 6 2.0 MZR-CD 100 kW - už ne

Mazda 6 2,0 MZR-CD 103 kW GTA
Audi A6 Avant 3,0TDi 160kW
Vose
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka