Plazma LG42PC1R vs Samsung PS42Q7H

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Funtomino 20. 2. 2007 09:38

kto ma samsung a vsimol si preblikavanie obrazu pri tmavsich scenach?
mam na mysli, ked sa asi TV nevie rozhodnut ci hodi ciernu alebo nejaky odtien svetlejsej farby. Mi to vcera robilo pri filme dost haluze, a myslim ci to neni nejaka chyba.
Pri predchadzajucom LCD mi to nerobilo.

LUDIA PISTE SVOJE SKUSENOSTI !!
Se W810i T-mobile
Funtomino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Krayzie 20. 2. 2007 12:39

Funtomino píše:kto ma samsung a vsimol si preblikavanie obrazu pri tmavsich scenach?
mam na mysli, ked sa asi TV nevie rozhodnut ci hodi ciernu alebo nejaky odtien svetlejsej farby. Mi to vcera robilo pri filme dost haluze, a myslim ci to neni nejaka chyba.

To je ten tzv. dynamicky kontrast, treba ho vypnut. Pozri si moj prispevok na:
http://forum.zive.sk/viewtopic.php?t=36404&postdays=0&postorder=asc&start=1365
If murder makes me richer then I'll be a killer.
Krayzie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Funtomino 20. 2. 2007 14:01

dakujem, vyskusam vecer,
kde si nasiel tuto info?? da sa s tym rozladit tv ?
Se W810i T-mobile
Funtomino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dr.Z 20. 2. 2007 15:30

Krayzie píše:
Funtomino píše:kto ma samsung a vsimol si preblikavanie obrazu pri tmavsich scenach?

To je ten tzv. dynamicky kontrast, treba ho vypnut. Pozri si moj prispevok na:
http://forum.zive.sk/viewtopic.php?t=36404&postdays=0&postorder=asc&start=1365

no ja si poustel piraty dvojku na mym panasonicu a zkoumal sem obraz a misto auto sem si nastavil dynamicky,toze to melo vo moc hezci barvy ale prave todle se obcas stalo ze ta tv tam delala takovydle haluze coz me teda dost sere jestli to funguje takle

pritom dyz si tam dam tu dynamiku tak ten obraz je pekne barevnej mi pride ze na takovy filmy kde je priroda atd se to hodi a na tmavy filmy mam nastaveno auto mod ,skoda ze tydle dva nejdou nak skloubit
My name is Doctor John Zoidberg from the planet Decapod 10
Dr.Z
Junior

Odeslat příspěvekod Vose 20. 2. 2007 16:08

Přesně tak, dynamický obraz vypínám nebo spíš přepínám. Jinak v manuálu je napsáno, že se má vypínat, pokud je v místnosti málo světla.
Panasonic TX-65GZ950E

Mazda 6 2.0 MZR-CD 100 kW - už ne

Mazda 6 2,0 MZR-CD 103 kW GTA
Audi A6 Avant 3,0TDi 160kW
Vose
Junior

Odeslat příspěvekod Jozef035 20. 2. 2007 19:05

pritom dyz si tam dam tu dynamiku tak ten obraz je pekne barevnej mi pride ze na takovy filmy kde je priroda atd se to hodi a na tmavy filmy mam nastaveno auto mod ,skoda ze tydle dva nejdou nak skloubit

Pri plazme je to asi niečo iné. Nikde som sa ale nedočítal čím sa tie režimy pri Panasonicu líšia a na čo sa ktorý hodí.Ten dynamický režim vyzerá ako LCD v predajni. :D Na prvý pohľad to vyzerá pekne ale nedá sa to pozerať. Farby sú síce živé ale absolútne nereálne a biela prepálená. Dobré možno na sledovanie MS v lyžovaní :D Ten auto režim podľa mňa moc nefunguje. Nevidím rozdiel pri zmene osvetlenia. Večer ho tiež používam, alebo kino a normál. Cez deň normál ak sa mi chce prepínať.
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vose 20. 2. 2007 22:39

Nevím jak Panasonic, ale Samsung má senzor jasu, takže reaguje na okolní světlo a nevím, jestli si to samo nepřepíná např. dynamický obraz. To asi ne,ale ten senzor tam určitě k něčemu bude.
Panasonic TX-65GZ950E

Mazda 6 2.0 MZR-CD 100 kW - už ne

Mazda 6 2,0 MZR-CD 103 kW GTA
Audi A6 Avant 3,0TDi 160kW
Vose
Junior

Odeslat příspěvekod Jozef035 21. 2. 2007 08:46

No to má aj Panasonic ten senzor, ale nezistil som ako to funguje na svetlo lebo sa mi zdá že nefunguje :P
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dr.Z 21. 2. 2007 10:23

hele josef napiš jen tak simtě jak máš nastavenej kontrast jas a ostrost... mě by to zajímalo, jo a eště něco - wtf is color management?:)
Dr.Z
Junior

Odeslat příspěvekod Jozef035 21. 2. 2007 14:06

Kontrast asi na 90%, Jas 60 - 65 %, ostrosť mám na minimum. Farby mám nastavené na normál, keď som pozeral MS v lyžovaní tak na studené. Vtedy je biela najbelšia. Čo je color managemet to neviem. Mám to preistotu zapnuté :D
Mohli tie jednotlivé režimy a funkcie podrobnejšie vysvetliť v návode. :cry:
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milan7937 21. 2. 2007 15:45

Jozef035 píše:Kontrast asi na 90%, Jas 60 - 65 %, ostrosť mám na minimum. Farby mám nastavené na normál, keď som pozeral MS v lyžovaní tak na studené. Vtedy je biela najbelšia. Čo je color managemet to neviem. Mám to preistotu zapnuté :D
Mohli tie jednotlivé režimy a funkcie podrobnejšie vysvetliť v návode. :cry: /quote]

pri tej ostrosti to musi byt nieco uzasne ten obraz. Cize maskujes to s cim sa nevie telka vysporiadat?
milan7937
Junior

Odeslat příspěvekod Jozef035 21. 2. 2007 16:18

Nie. Práveže mám tak pekný obraz, že nič nepotrebujem doostrovať :D
Keď to dám naplno tak akurát to spravý obraz zrnitý. Úprimne povedané neviem načo tam tá funkcia je, prípadne kedy sa má použiť. Žiadny posun k lepšiemu nepozorujem. Práve naopak.
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dr.Z 21. 2. 2007 16:52

Jozef035 píše:Nie. Práveže mám tak pekný obraz, že nič nepotrebujem doostrovať :D
Keď to dám naplno tak akurát to spravý obraz zrnitý. Úprimne povedané neviem načo tam tá funkcia je, prípadne kedy sa má použiť. Žiadny posun k lepšiemu nepozorujem. Práve naopak.z/quote]

no právě ja se snažil zjišťovat jak se změní obraz když dám ostrost na 0 nebo na 100 a ničeho sem si nevšiml
Dr.Z
Junior

Odeslat příspěvekod Jozef035 21. 2. 2007 18:14

To si musíš všimnúť. Keď dáš ostosť na max. tak je obraz taký "drsnejší, hrubší" alebo ako by som to nazval. Zdiaľky rozdiel asi nepoznáš. Musíš sa pozerať zblízka.
Jozef035
Mírně pokročilý

Předchozí stránka