LG 42PC1R, plazma

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod nitram9 12. 2. 2007 18:53

Jo taky se rozhoduju jestli do ní jít,ale Panasonic 42"PV60EH má prý lepší obraz,tak asi koupím ten.Ale pořád ještě váhám,u toho LG mě láká PIP,PAT. :roll: :roll:
nitram9
Junior

Odeslat příspěvekod Legalize 12. 2. 2007 19:10

taky se rozhoduju mezi touhle a tim panasonicem.....
Legalize
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 12. 2. 2007 19:29

tuhle mam.
taky jsem se rozhodoval LG vs. panak, ale vyhrala tahle...
vyhodou je, ze nepotrebuje ventilatory a temer nehreje... (na omak)
Obraz musis porovnat asi sam, dle me neni v nem rozdil, pokud jsou stejny zdroje signalu, ale panak ma lesklejsi displej a tak nekdy barvy vypadaji zivejsi (ale ne kdyz ti na to sviti slunce :D )
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod Vose 13. 2. 2007 23:55

Já bych ještě zauvažoval o Samsungu PS42Q7H
Vose
Junior

Odeslat příspěvekod nitram9 14. 2. 2007 07:46

Máš s ním nějakou zkušenost :?: :lol:
nitram9
Junior

Odeslat příspěvekod Vose 14. 2. 2007 10:09

No mám, mám ji doma.
Vose
Junior

Odeslat příspěvekod Jozef035 14. 2. 2007 11:27

vyhodou je, ze nepotrebuje ventilatory a temer nehreje... (na omak)
Obraz musis porovnat asi sam, dle me neni v nem rozdil, pokud jsou stejny zdroje signalu, ale panak ma lesklejsi displej a tak nekdy barvy vypadaji zivejsi (ale ne kdyz ti na to sviti slunce )

Na omak nehreje Panasonic vôbec a o ventilátoroch nevieš že tam sú. To sklo má si naozaj podobnú funkciu ako " crystal bright " na notebooku. Preto asi majú LG taký divný obraz. Na notebooku mi to cez deň vadí, na plazme nie. Porovnaj si to naživo. Ak ti nebude vadiť obraz, zober si LG. Nie kvôli ventilátorom a sklu ale kvôli PIP. Ja som uprednostnil lepší obraz aj keď som vždy túžil po PIP lebo to musí byť fakt dobrý film aby som neprepol 20 krát / h program. Neviem ako sme mohli voľakedy pozerať TV bez diaľkového :D A neviem čo má Matsushita proti PIP :(
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nitram9 14. 2. 2007 13:08

Přesně tak,mít ten Panasonic PIP,tak není co řešit a jdu do něho,ale takhle pořád váhám,tan PIP bych vážně chtěl mít :roll: :roll:
nitram9
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 14. 2. 2007 14:16

Tak právě PIP bych vůbec neřešil po zkušenostech, kdy jsem ho měl 5 let na TV a ani jednou nepoužil (teda vlastně jo - hned když byla TV nová, tak jsem zkoušel co všechno to umí).. :wink:

Navíc u hodně typů nových LCD a Plazmy je PIP uveden i když nemají dva tunery - potom je to řešeno pouze z některých vstupů - tím pádem prakticky nepoužitelné..
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod Vose 14. 2. 2007 14:29

Přesně tak můj Samsung má taky PIP, ale jenom z HDMI. Takže nepoužitelný.
Vose
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 14. 2. 2007 17:45

jo mas pravdu ,ze ty ventilatory nejsou u panaku slyset, ale je to dalsi mechanicka soucastka navic... :D
BTW ja ho nebral kvuli PIPu, protoze jedu pres DVB-S
Ale mam to proto, ze mam naproti tv okna na jih... a i pres zaluzije neco prostiva a tvoji neprijemny odlesky. coz tady neni tak moc videt... panak by to nasobil (stejne jako kdyz sedim s notebookem zady k oknum)
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod Jozef035 15. 2. 2007 10:15

S notebookom máš pravdu ale na plazme mi to nevadí. Nemám ju ale oproti oknu samozrejme :lol: Ak sa nedá televízor postaviť ináč ako proti oknu a naozaj je to rozdiel ( nie som si istý či aj lcd alebo plazmu bez skla je ideálne stavať oproti oknu ) tak to možno zmysel má. Ja by som radšej ten televízor dal inde. Navyše osobne TV pozerám z 90% iba večer a vtedy je pre mňa dvôležitejší obraz ako to či sa na obrazovke cez deň niečo odráža.
To ma ani nenapadlo s tým DVB-S. V podstate do 5 rokov by sa malo prejsť na DVB-T aj na Slovensku, takže bude treba dokúpiť DVB-T príjmač, takže dnešné PIP bude zbytočné. Ale ak by som mal DVD rekordér s dvb-t tunerom, tak by som mohol to jednotunerové PIP práve cez ten rekordér využíť, nie?
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Krayzie 15. 2. 2007 10:41

Osobne si myslim, ze jednotunerovy PIP je tak na dve veci... Mal som chvilu doma TV orava, ktora mala dvojtunerovy PIP a ta funkcia bola velmi v pohode (prakticke, rychle, ...). Nasi maju SONY s jednotunerovym PIP, ale aj ked som sa snazil to vyuzit (ako druhy tuner som pouzil video), tak ma to po chvilke omrzelo a odvtedy to nikdo v rodine nepouzil. Bolo treba to ovladat dvoma ovladacmi, prip. prepinat na jednom ovladaci video alebo TV rezim a nie je to ani zdaleko take pohodlne ako pri spominanej Orave. Preto, klast si jednotunerovy PIP ako podmienku mi nepride najstastnejsie.
If murder makes me richer then I'll be a killer.
Krayzie
Mírně pokročilý