Vypavá mi obraz na plzmě při reklamách

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mavrucco 1. 3. 2007 12:47

Zdravím všechny, Mám plazmu LG 42PC1R. Propojenou s dvd rekordérem a digitálním satelitem. DVD je propojeno komponentně, to je ok. Satelit jsem propojil s telkou plnohodnotným skartem (kvalitním) a když začne reklama v televizi tak mi začne vypadávat obraz (černá obrazovka). Je to skartem nebo telkou. Když propojím satelit cinčema tak to nedělá. Většina si dělá srandu, že můžu být rád, že to vypadává př reklamě. Potřebuji to vyřešit, ale nevím jak.
mavrucco
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JendaLinda 1. 3. 2007 15:21

Opravdu to vypadává jen u reklam? Objevuje se to na více stanicích a u analogového vysílání? Co máš za satelitní přijímač?

Zkus vypozorovat, za jakých podmínek to vypadádá a za jakých ne (světlý/tmavý obraz, hodně bílé, 16:9/4:3 apod.). Na testování si připoj druhou TV (třeba CRT).
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mavrucco 6. 3. 2007 17:55

Satelit mám GoldenInterstar 8300 Kombo. Satelit s dbvt a dvěma pozicemi pro karty. Opravdu to dělá jen u reklam a je to jedno jestli na Nově, Primě, Čt nebo STV1, JOJ atd.
mavrucco
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mobil-man 6. 3. 2007 18:57

:D
tak to je dobry... ja mam taky satelit pres scart a nedela to. reklamy bohuzel vidim
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod Edward88 11. 3. 2007 23:24

Z mojej skúsenosti z TV praxe viem, že keď sme poslali nekorektný signál na Kamzík, vypadlo vysielanie. Reklamy sú svine, už od klientov nám chodili záznamy spotov, ktoré mali video niekedy 130% a zvuk išiel cez +6 dB, čo už bolo silné korenie. No a práve tvoje zariadenie môže byť citlivé na tieto veci a vyhodnotí vyblitý obraz a prašťavý zvuk sykaviek ako chybu a hodí ti čiernu. Pravdepodobne by to chcelo nastaviť vo firmvéri hodnotu chybovosti a úrovní, ale na to budeš asi krátky.
Edward88, Bratislava
Edward88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod arthur 12. 3. 2007 13:53

Není to nějaký inteligentní filtr reklamy? =)
arthur
Junior

Odeslat příspěvekod kukin 12. 3. 2007 20:19

arthur:
to by se mi líbilo:)

Jinak Edward88 má pravdu, ty reklamy jsou tak zprasené, že to ta televize může odfiltrovat.
Po nás potopa.

na doma: foobar2000 + Carat RUBY2 / NAD C545BEE + C352BEE + KEF iQ30 + Audio-Technica ATH-A900X
do práce: HRT microStreamer + Audio-Technica ATH-A500X
kukin
Junior

Odeslat příspěvekod Jozef035 13. 3. 2007 08:24

Možno sú sprasené ale majú jednoznačne najkrajší obraz zo všetkých programov. :D Aspoň u mňa na plazme. Obraz je subjektívne možno lepší ako z DVD. Prečo sú potom sprasené :?:
Jozef035
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JendaLinda 13. 3. 2007 10:49

Satelit přijímá digitální stream a ten má přesně dané parametry, zprasený signál to tedy nebude.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý