... laik a nová TV

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cre8ive 26. 3. 2007 21:29

nastal cas pro novou tv ... jak jsem zjistil, od koupi predesleho trinitrona uplynul nejaky cas a ja s hruzou zjistil, ze sem z toho pokroku trosku vypadl :)

spec.:
poses od tv 2,5 - 3 m
bude urcena prevazne pro analog (kabelova TV) a sledovani DVD

nevim si rady v podstate s nicim ... o co mi jde samozrejme nejvice, je obraz ... po precteni par for jsem vybral par tv, ktere mi z nezjistnych pricin padly do oka

prosil bych doporuceni od odborniku a to jak s vyberem z techto modelu, nebo doporuceni modelu uplne jinych

... CRT jsem zavrhnul

dekuji

http://www.elektro-paloucek.cz/lg-42pc1 ... ts_id=3869

http://www.elektro-paloucek.cz/lg-42pc1 ... ts_id=4141

http://www.televize-lcd.cz/lg-37lb1r-2045-p.html

http://www.digiboss.cz/detail.do?id=1150189
cre8ive
Junior

Odeslat příspěvekod cre8ive 27. 3. 2007 08:07

:(
cre8ive
Junior

Odeslat příspěvekod Tobago 27. 3. 2007 08:33

Urcite PANASONIC VIERA!
Bezkonkurencni a budes urcite spokojenej.
Tobago
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cre8ive 27. 3. 2007 08:40

neni ten pan. modelove starsi nez ty lg? tedy jestli je to dulezity ...
cre8ive
Junior

Odeslat příspěvekod GEORGE43 27. 3. 2007 09:43

Přesně totéž jsem před měsícem řešil taky :) .. Vybíral jsem mezi Panasonic, Pioneer a LG. Bezkonkurenčně nejlepší je Pioneer, ale ve srovnatelné výbavě taky nejdražší, takže jsem jej zavrhl. Zbylé dva, co se týká parametrů - jsou si velmi blízké, nakonec rozhodla lepší výbava LG 42PC1RR za lepší cenu ( mám ji za 31.990,- http://www.dno.cz ). Výhoda 2 tunerů a harddisku převážila... :-B

Jo a chvilku jsem ještě laškoval s myšlenkou koupě CRT ( kterou jsi zavrhl ), jelikož za cca. 15.000,- jsou k dispozici fakt vymakané mašinky a v DNEŠNÍ době mají prozatím CRT-čka TV obraz nejlepší ( jen ale TV, ne DVD atd..)! Jasně, za nějakých 5 let to už asi platit nebude, ale zatím ... :mrgreen:
LG 42PC1RR

FORD focus II 1,6 100k
GEORGE43
Junior

Odeslat příspěvekod cre8ive 27. 3. 2007 09:50

byl jsem v podstate rozhodnut pro lcd od LG, ktere sem uvedl vyse ... po precteni par diskuzi jsem dostal strach z analogoveho signalu a zobrazeni na LCD ... je opravdu plasma znatelne lepsi pri tomto signalu?

... george 43 ... jak jsem tedy pochopil, LG 42PC1RR si pochalujes
cre8ive
Junior

Odeslat příspěvekod GEORGE43 27. 3. 2007 10:12

Pochvaluju, pochvaluju :D - vybíral jsem měsíc a pro MNE to bylo to nejlepší. Což ale neznamená, že pro TEBE bude taky. Nevím, kolik jsi ochoten do toho vrazit a taky co od nové TV čekáš a chceš.. A na základě těchto požadavků a možností vybírej!
Obecně jsem došel k závěru, že plazmy jsou v současnosti lepší, než LCD. Škoda jen, že se nedělají v menších úhlopříčkách.. LCD ale zase mají vývoj před sebou a určitě se budou hodně zlepšovat.
LG 42PC1RR

FORD focus II 1,6 100k
GEORGE43
Junior

Odeslat příspěvekod cre8ive 27. 3. 2007 10:20

... ja vybiram od vanoc ... netlacil jsem na to a rozhoduji se tedy i dnes :)

- cena kolem 30tis. +/- odpovida
- pouziti pro me bude analog signal tv z kabelu a DVD

co resim, ze zobrazeni analogu na LCD vs. Plasma a taky velikost uhlopricky, jestli neni moc 42 palcu na vzdalenost 2,5 az 3 m od tv
cre8ive
Junior

Odeslat příspěvekod GEORGE43 27. 3. 2007 10:49

S kvalitou obrazu z analogu jsem fakt spokojený. I když při prvním spuštění to byla hrůza - ale pak jsem si pohrál s nastavením barev, jasu kontrastu atd. a jsem spokojený ( bacha, LG komunikuje jen anglicky ). Při sledování TV mám přepnuto na 4:3 ( nesnáším ty roztažené ksichty ) a tak obraz odpovídá úhlopříčce cca 80 cm.. Na bocích obrazu se ale tím pádem musíš smířit se 2ma šedými pruhy. Ve formátu 16:9 vysílá jen Autosalon ( časem bude víc) na Primě a pak filmy na DVD. Dívám se z cca 3 metrů, a fakt je to v pohodě. Spíš mám naopak problém, když si v jiném pokoji pustím klasickou 55".. Připadá mi všechno titěrné a nezřetelné :lol:

Jinak mrkni na http://www.plazma-lcd.cz/cz/faq#faq-03
LG 42PC1RR

FORD focus II 1,6 100k
GEORGE43
Junior

Odeslat příspěvekod cre8ive 27. 3. 2007 10:55

pri analogu ma problem s prepocitanim na 16:9? o tech sedych pruzich jsem slysel :( je to zrezelne hodne? co pri sledovani ve tme? nerusi to?

... vzdalenost tedy uz neresim :)
cre8ive
Junior

Odeslat příspěvekod GEORGE43 27. 3. 2007 13:27

Já chytám jen analog. tel vysílání klasickou společnou anténou, tak nevím jak je to u příjmu dig. vysílání ( ale set top box to přece převádí na analog!? ), nevím jak kabelovky či satelity.. Jen tvrdím, že když někdo vysílá obrazec o velikosti 4x3, a já to narvu do obdélníku 16x9, tak to zdeformuju, a je úplně jedno, jestli mám LCD,Plazmu či CRT... Takže chceš-li mít nezkreslený obraz ( jedno jaké kvality), musíš mít možnost přepínat velikosti dle toho, co do TV pouštíš.. Na té mé LG je několik možností, jaký rozměr zobrazit - myslím že asi 8. Chci-li třeba využít celou obrazovku, přepnu na zobrazení "zoom", což obraz 4:3 narve do 16:9 nezkresleně, ale ořeže vrch i spodek..
No a jestli šedé pruhy ruší - je to na zvyku.. Ze začátku nezvyk, pak se zakoukáš do děje a nevíš o ničem.. 8)

P.s.: Nejsem žádný odborník, jen říkám své zkušenosti a informace, co jsem kde pochytil a selským rozumem zpracoval :lol:
LG 42PC1RR

FORD focus II 1,6 100k
GEORGE43
Junior

Odeslat příspěvekod zd69 27. 3. 2007 15:38

když ti připadá 42´moc, tak máš možnost zvolit 37(cca 94cm). Tu dělá ale jen Pansonic. Myslím,že je to rozumný kompromis pro 2,5m. 32´(82cm) je dnes už málo a přes metr mi to připadá na tu vzdálenost dost.
zd69
Junior

Odeslat příspěvekod cre8ive 27. 3. 2007 20:04

tak jsem stravil 1,5 hodiny v ok elektru s velice ochotnym prodavacem. RR me prijemne prekvapila ... analog byl nad moje ocekavani, cekal jsem, ze bude horsi ... XD engine zajimavy ... 2 tunery taky stejne jako PIP ... co bylo velmi prijemne byla obrazovka neprekryta sklem, ktera rozvalcovala vedle stojici philips.

rozdil v odlesku obrazovky beze skla byl obrovsky, prvne sem to takhle zkoumal a pohled stal zato.

takze me prvni dojmy z rande:

+ pekny analog coz me prijemne prekvapilo
+ vybava (2tunery, pip, xd, moznosti nastaveni obrazu)
+ obraz. beze skla (minimalni odlesk)
+ nema ventilatory

- design (nejak mi vzhledem nepadla do oka) R vypada s vice cernou lepe
- leskle ramovani obrazovky (v prodejne mi to prapadlo dost rusive, nevim jak v podminkach doma)
- uhlopricka 42 ke vzdalenosti posezu ktera je neco pres 2,5 m (znovu sem to zacal resit, protoze se mi zdala velika)

... dojmy laika, tak me nekamenujte :)
cre8ive
Junior

Odeslat příspěvekod GEORGE43 28. 3. 2007 11:52

Však taky Philips plazma panely sám nevyrábí, ale od někoho kupuje :P ..

Jinak jsi to vystihl přesně! Jen si ještě do mínusů připiš dlouhou odezvu dalkáče při přepínanání programů.. Nevím, jestli to dělají všechny Plazmy, ale ty 2-3 vteřiny čekání mi začínají lézt na nervy :x
A dneska mi přišel výklop. držák na zeď (DIVA PL101).. Tak mě čeká velké přestavování obýváku a vrtání atd.. A ještě vyřešit, co s káblama - ty orig. lišty jsou předražené až hrůza..
LG 42PC1RR

FORD focus II 1,6 100k
GEORGE43
Junior

Odeslat příspěvekod tomzvule 28. 3. 2007 12:15

Na 2,5m by měla stačit 82 cm, to je ovšem z plochých jen LCD, ještě by šla 94cm LCD i Plasma. Pokud plasmu tak bych mrknul i na novej Panasonic ( duben ) Panasonic TH - 37PV71 moc pěkná. Panel G10. Jinak bych se nebál ani lepších LCD. Spíš bych se zamyslel jakým signálem (kvalita) to budu krmit. Tyhle nové televize z obou táborů chtěj slušněj příjem.
tomzvule
Junior

Další stránka