Jakou TV máte doma a jak jste s ní spokojení?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Jakou TV máte doma? Pokud jich máte více, hlasujte pro tu primární.
menší než 72cm (CRT, LCD) 55 %  19%  [ 55 ]
72cm CRT 57 %  19%  [ 57 ]
82cm CRT 19 %  6%  [ 19 ]
82cm LCD 31 %  10%  [ 31 ]
82cm PLASMA 2 %  0%  [ 2 ]
94cm LCD 17 %  5%  [ 17 ]
94cm PLASMA 6 %  2%  [ 6 ]
106cm LCD 29 %  10%  [ 29 ]
106cm PLASMA 53 %  18%  [ 53 ]
větší než 106cm (LCD, PLASMA, projekční TV, projektor) 18 %  6%  [ 18 ]
Celkem hlasů : 287

Odeslat příspěvekod vanDave 2. 4. 2007 16:18

Pod anketu případně napište, jak dlouho TV máte a jak jste s ní spokojení - jaký obraz má z jednotlivých zdrojů signálu, jak si poradí se zobrazením tmavých scén a rychlých pohybů atd... A pokud budete mít chuť, tak udělejte i nějaké foto.
Fotky můžete nahrávat např. přes http://ukazto.com , http://www.imagehosting.hostuju.cz nebo http://imagevenue.com .
Osobně bych byl velmi zvědavý na foto velkoplošných projekčních TV a projektorů v akci.

PS: Nechci tady žádné hádky plasma vs lcd.

//Jersey II.: Připojil jsem na žádost vanDave anketku.. Pokud chcete i vy někdy takovou vytvořit, konktaktuje mne přes SZ.
Naposledy upravil vanDave dne 16. 4. 2007 15:08, celkově upraveno 1
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jersey II. 2. 4. 2007 16:44

82cm CRT (76cm viditelných) Panasonic TX-32PX30 (rozlišení 2376 x 833 bodů/Acuity roklad/100Hz)

Televize je stará asi 3/4 roku, byla zakoupena ve výprodeji za cca 20tis. Kč i se stolkem. Poměrně citlivá na kvalitu analogového TV signálu. Obraz z DVD prokreslený, barevně vyvážený, kontrastní, téměř bez chyby.. Až na špatnou geometrii obrazu velmi dobrá TV, na kterou levné LCD ani plasmy dle mého stále nemají.

Foto dodám :wink:
Naposledy upravil Jersey II. dne 2. 4. 2007 17:56, celkově upraveno 1
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod EKKAR 2. 4. 2007 17:53

Léta jsme používali Thomson 5522M - monitor look CRT 55cm BLACK TRINITRON,monofonní, PAL/SECAM B/G i D/K, hyperband - ale ne celý(!!!), jen do asi S30, výš už nenaladil nic, 1x SCART, 40 předvoleb + AV vstup, 4stránkový teletext, rok výroby 1991 v Týništi nad Orlicí. Šlape dodnes, i když už se 3. DO a po výměně vn trafa. Vloni v srpnu šel do výslužby na chalupu, nahrazen CRT Grundigem G9H.810, 81cm, viditelných 72cm, superflat TRINITRON, 100Hz, rozlišení netuším, asi normální pro PAL, mizernou geometrii v dolní části obrazu musím konstatovat shodně s Jerseym, stereo zvuk/dual automaticky i manuálně volitelný, PAL/SECAM B/G i D/K, 3x SCART + 3x CINCH + 1x S-video, barevné podání má několik možností pevných voleb + plynulé uživatelské, stejně tak zvuk, dětský zámek, 100 pozic předvoleb, 10stránek TXT. Koupená v TESCU za 9kKč, kupodivu bez velkých problémú samodomo nainstalovaná. Oproti Thomsonu daleko hůře snáší další zapnutý switch zdroj na stejném fázovém přívodu - hází bělavé šikmé moaré zleva zdola doprava nahoru, někdy pomůže otočit vidličku v zásuvce, někdy ani to ne.
Známý, oslněn BIG SCREENem u nás, se na ni ulakotil taky. Ale už ji nesehnal, tak čekal 3 měsíce, sehnal ORAVU stejné velikosti, mně blíže neznámého typu, ale problém za problémem - po cca 2 měsících odešla obrazovka, reklamoval, čekal 30 dní, opravu (BLBEC) převzal bez vyzkoušení, doma půlmetrákovou bestii vyheveroval na 1,5m vysokou TV skříňku, všecko zapojil (věž, DVD...) a když ji zapnul, zjistil, že sice CRT je vyměněná, ale obraz je pošoupnutý doleva natolik, že např. z loga nejsledovanější TV je vidět pouze písmeno "a". Musel reklamovat po 2, protože 1. reklamaci převzal bez námitek, ergo nedostal nazpět prachy ani novou TV, protože kdyby si ji nechal zapnout, mohl jim omlátit o hlavu neodstraněnou závadu během 30denní lhůty 1. reklamace, což je dostatečný důvod pro odstoupení od koupě nebo okamžitou výměnu za jiný kus výrobku, ale musí čekat dalších 30 dní na opravu...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Snoopy 2. 4. 2007 18:00

21" monitor a asi 7 let stary tuner ATI TV Wonder PCI, ktery uz jenom zahali, neb se uz asi tak rok na TV nedivam prakticky vubec. 40 kanalu a nikde nic ;)
Snoopy
Junior

Odeslat příspěvekod 0mira 2. 4. 2007 18:13

hned ta první kategorie se mi nelíbí

menší než 72cm (CRT, LCD)!

je rozdíl mít 71cm LCD nebo starou 55 cm televizi
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod Mirec32 2. 4. 2007 18:36

PHILIPS 32PW9551, 100% CRT tv. DVD cez HDMI, SAT cez scart RGB.
Som maximálne spokojný. Kúpený v 01/2007.
Mirec32
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vanDave 2. 4. 2007 21:28

0mira píše:hned ta první kategorie se mi nelíbí

menší než 72cm (CRT, LCD)!

je rozdíl mít 71cm LCD nebo starou 55 cm televizit/quote]

OK, napsal jsem to Jerseymu II, uvidíme, jestli s tím půjde ještě něco udělat.
Anketa by se ale musela vynulovat..:(
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lupenn 2. 4. 2007 21:50

Tak jsem v patek vecer objednal http://www.digiboss.cz/LCD-TV-Grundig-L ... TV/d25575/ a dnes rano ji privezli)Po dvou hodinkach jsem ji zapnul,a musim rict,ze jsem opravdu spokojen.Cekal jsem uz jen proto,ze minulej tyden mela byt v casopise stereoMam ji zaplou s ps2,a starickym dvd nintaus...oboje zkouseno pres rgb-scart(moje nejvyssi zapojeni).Krmil jsem ho testovacim dvd,filmem amores peros,a pohadkami(doba ledova...atd.)Jinak televize je nabita mraky funkcemi,nechybi ji dvb-t(na severu bude az v cervnu)Ci slot(zatim neni proc zkouset)a skvelej zvuk(ale k tomu mam mnohem lepsi dom.kino)Obraz je stabilni a podle me i brilantni.Barvy z test.dvd byly perfektni,a prokresleny.Linie a vse sedelo.Muzu rict,ze po televizi crt(mel jsem ovp 70cm,16:9)jsem nadsenej.Obraz je hezci nez v obchodech.Jinak vse mysleno v radu lcd...kdo chce plazmu,at jde do ni)
Naposledy upravil lupenn dne 2. 4. 2007 22:31, celkově upraveno 1
lupenn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jersey II. 2. 4. 2007 21:53

Přátele našeho fóra, omluvte technické problémy, které vznikly při snaze upravit hlasovací anketu. Snažili jsme se vyhovět prosbě o rozšíření, ale hlasování neumožňuje přidání více než 10 odpovědí, což jsem nevěděl. Anketka se bohužel vynulovala, takže Vás prosím o znovu vyplnění. Děkuji za pochopení.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod cermajs 3. 4. 2007 00:47

Samsung LE40F71B, prevazne pouzivany jako monitor (1920x1080@60 1:1pm via VGA) na sledovani vsech moznych ripu, ale hlavne 720p format. na tv se daji i krasne hrat hry, ale chce to silnejsi stroj kvuli rozliseni, zatim jsem zkousel HL2, C&C3, FEAR (1280x960, 1920x1080) a zadny problem. po prechodu z 19'' CRT DELL to byl velky sok, hlavne v podani barev a velikosti. tv mam velkou moznost v nastaveni, trochu jsem si s tim pohral a jsem spokojeny...

jeste planuji poridit digi tv a jsem zvedav, jak se projevi kvalita signalu. zatim mam nalazeny jen analog, koukat se na to da (z vetsi vzdalenosti uz se chyby ztraci)

nejake pics (sry za kvalitu, muj digital uz je v duchodu)
720p x264
Obrázek
Obrázek

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
cermajs
Junior

Odeslat příspěvekod drnoha 3. 4. 2007 07:30

Hustě cermajs. :)

Jinak já mám Xoro HTL 3212 w a celkem spokojenost, je to moje první LCD televize a větší televize obecně. Jenom mi vadí, že stejně jako na LCD monitoru u PC se ztrácí detaily v tmavých scénách.

Popis zde: http://www.xoro.cz/products/htl_3212_w.htm
drnoha
drnoha
Junior

Odeslat příspěvekod Bilardos 3. 4. 2007 07:53

Jersey II. píše:Přátele našeho fóra, omluvte technické problémy, které vznikly při snaze upravit hlasovací anketu. Snažili jsme se vyhovět prosbě o rozšíření, ale hlasování neumožňuje přidání více než 10 odpovědí, což jsem nevěděl. Anketka se bohužel vynulovala, takže Vás prosím o znovu vyplnění. Děkuji za pochopení.o/quote]

Lze to, ale musel by administrátor povolit v administraci fora víc. než těch defaultních 10.
Fíla: vkládání odkazů do podpisu je v rozporu s pravidly fóra, a proto byl odstraněn
Bilardos
Junior

Odeslat příspěvekod Dr.Z 3. 4. 2007 09:37

cermajs: to na to koukas z pul metru jo?:)
My name is Doctor John Zoidberg from the planet Decapod 10
Dr.Z
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 3. 4. 2007 10:07

Tak tady je jeden obrázek.. Omluvte prosím nepořádek za TV (kabely) je to prozatimní stav a samozřejmě také omluvte nevhodně zvolené umístění reprobeden, přijdou na stojánky. Časem možná upgrade reproduktorů a zesilovače, zatím je to ze staré HiFi věže.

A kdo pozná jaký je na TV film, vyhraje hlavní cenu :wink:

Někdo si možná všimne "artefaktů" v obraze.. Tak to je prosím žaluzie a světlo, TV je bohužel na proti oknu.
Obrázek
Naposledy upravil Jersey II. dne 3. 4. 2007 10:25, celkově upraveno 1
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod fotr je lotr 3. 4. 2007 10:20

Já jsem už tři měsíce hrdým a nad míru spoikojeným majitelem Panasonic 32-TX500P, je to vymakaná mašinka a ještě k tomu vypadá, opravdu době i v "off" stavu :) Bydlím v novým činžáku a asi tam máme dobrou antenu a nebo je to to telkou obraz jak víno, hlavně nova a čt1:-) Jinak na DVD jsem ještě nezkoušel, neni čas...:-/ :D
fotr je lotr
Kolemjdoucí

Další stránka