?Pripojenie audio z TV cez HDMI?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod yayo18 5. 6. 2007 09:38

Ahoj, mam laicku otazku.
Chcel by som pripojit TV s DVD a reprakmi..

TV LG 42PC1RR
DVD Ferguson D-770HX (este nekupeny)

Najrozumnejsie prepojenie tychto dvoch komponentov je cez HDMI. Cize tym padom mi do TV ide aj zvuk v dig. kvalite, nie?
(alebo SCART a plati to iste, len v analog. kvalite)

Ako dostanem zvuk z TV do 5 / 5.1 reprakov, ked tato TV ma len "variable audio out", tj. 2x CINCH, predpokladam stereo L+R.

K dispozicii mam aj stary SONY Receiver STR-DE505, da sa vyuzit aj tento, ak ma myslim len stereo vstupy?

alebo sa ten zvuk da "poslat" z TV tymi dvoma CINCH a receiver to uz rozosle do tych piatich reprakov tak ako to ma?

diky
yayo18
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 5. 6. 2007 10:10

Ahoj..netreba to zbytocne komplikovat a riesit cez TV... to DVD pokial sa nemylim ma priamy analogovy vystup 5.1 ...cize 6xcinch ktore mozes viest priamo do reprakov. Avsak neviem aky ma ten DVD zvukovy vykon... predpokladam ze to nebude nic moc... takze lepsie by to bolo cez S/PDIF vyviest do zosika a z toho zosika do reprakou. Len ten Sony receiver mi nic nehovori... zisti ci je to len stereo, alebo normal 5.1 ..ak 5.1 tak to ries cez neho. Ak nie, ostava ti ta prva moznost, ak si chces teda vychutnat DVD v 5.1.
Pri tej druhej moznosti moze nastat este jedna komplikacia... cital som, ze niektore DVD prehravace po pripojeni cez HDMI do TV sa automaticky prepnu na 2.1 digital kanal (pretoze TV je len stereo) a potom davaju tento vystup aj na S/PDIF vystupe... tak treba dat na to pozor. (pri najhorsom pripojit TV s DVD cez YPbPr).

Pokial chces este osobitne prepojit TV so zosilovacom (aby si mohol aj klasicky analog pocuvat na bednach - stereo)... tak prepoj 2xcinch vystup z TV do zosika (teda to plati pokial mas zapojenu tu druhu moznost a teda repraky su pripojene k zosiku)
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod petr.pc 5. 6. 2007 22:19

K tomu tvému problému ti neporadím, ale mám prosbu prosím napiš jak jsi spokojen z televizí LG 42PC1RR mám taky o ní zájem jak tam běží normální televize z čeho bereš signál.Díky
petr.pc
Junior

Odeslat příspěvekod yayo18 5. 6. 2007 23:37

tak situacia je taka, ze je to este power save mode, nech sa to rozzhavi tych prvych 200 hodin Smile ale hlavne, televizia bola pre rodicov, je doma, cize som na nu pozeral tak 10 hodin.. bol som spokojny.. nic ine ako analog zo spolocnej anteny a VHS do nej este neslo a nepocul som ziadne staznosti od rodicov.. ja budem doma cez prazdniny a donesiem aj ten DVD prehravac.. potom mozem referovat.. ale vyzeralo to na prvy pohlad super..
ak chces nejake skusenosti vygoogli "42pc1rr owner's thread", tam je toho mraky.. Inac telku som kupil za 30 800 Kc :)
yayo18
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petr.pc 7. 6. 2007 20:25

díky za odpověď
petr.pc
Junior