od oldboy 28. 8. 2007 07:50
Už mám tento 42PFL9732D/10 televízor doma a za cenu 79990,- Sk s DPH.
Nemám žiadne profesionálne nástroje na testovanie TV a ani nie som odborník v tejto oblasti. Môžem tu napísať len moje subjektívne hodnotenie po cca asi 2 hodinách práce s TV:
Najprv pozitíva : - zo vzdialenosti 3,5 metra analógový signál na veľmi dobrej úrovni
- signál z PS3 cez HDMI ,,dokonalý,, obraz aj zo vzdialenosti 30 cm
- ambilight ma naozaj dostal.. je to super vec svieti do bočných strán a hore a vytvára príjemnú atmosféru a zároveň obraz tv ,,neťahá,, tak oči
- možnosti nastavenia
- automatická funkcia roztiahnutia obrazu funguje výborne..nie sú žiadne roztiahnuté hlavy
Negatíva: - zložité triedenie uložených predvolieb...predvoľby sa uložia napr. od 20 do 35. Ak chcem napr. stanicu uloženú pod č. 20 presunúť na číslo 1, tak v menu po jednom musím klikať na lište od čísla 20 až po číslo 1 a týmto spôsobom ju premiestnim až sem. Neprišiel som nato ako spraviť napr. len stlačiť napr. 20 a potom hneď číslo napr. 1 a takto to uložiť... a to mám slovenský manuál.
- zložité manuálne ukladanie predvolieb..idú ukladať len tak, že sa po manuálnom naladení automaticky uložia za posledné nastavené číslo predvolby.. Príklad..mám nastavené na predvolbe 1 Markízu na predvolbe 2 Jojku a ostatné mám voľné.. teraz naladím STV a túto mi automaticky uloží na predvolbu 3 bez možnosti toho aby som jej pridelil napr. predvolbu 5.
- zložité, resp. zdľhave ovládanie v menu..ale po nastavení sa v ňom už netreba veľmi ,,vŕtať,,
Toto už nedávam medzi negatíva, ale pravdepodobne mám chybný dialkový ovládač..všetky funkcie fungujú ako majú, ale po stlačení akéhokoľvek tlačítka na dialkovom ovládači sa vždy rozsvieti tlačítko s nápisom TV spolu s tlačítkom so symbolom spustenia TV..ostatné tlačítka vôbec nesvietia nikdy.
Celkovo TV na mňa urobil veľmi dobrý dojem
Postupne pridám ďalšie dojmy z tohto TV.