LCD TV Philips 42PFL9732 D

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod POiNTER 2. 10. 2007 14:15

manas123: Na konci toho PDF som to hladal, ale nenasiel som to...
EDIT: Naozaj je to v tom PDF uz udane... kontroloval som 42" aj 37" ...vcera som na to upozornil nasho servisaka... spytam sa ho ci to vybavil on :)

Som rad ze si spokojny.

Pre DVB-T bude najlepsie nastavit krajinu - ceska republika
A potom spusti vyhladavanie... malo by ti to najst.
Aspon mne to na 32PFL9632D pred tyzdnom bez problemov naslo. (UPC v BA - petrzalka)
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod manas123 2. 10. 2007 14:30

POiNTER pisal si v tomto fore, ze DVB-T kanaly sa ukladaju prednostne na prvych 20 pozicii. Ja som si najskor nastavil krajinu SR a naladil vsetky analogove, ked teraz zmenim krajinu, kam sa ulozia nove digitalne kanaly? Ulozi ich logicky na koniec?

co sa tyka tych PDF, tak som to tam cital uz davnejsie a bol som prekvapeny, ze si pisal, ze to tam nie je.
manas123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gardfield 2. 10. 2007 20:34

jj uz je to tam ale na 1000 percent to tam nebolo
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod Gardfield 2. 10. 2007 20:41

A mam jeden problem, pripojim k tv pc - cez hdmi - vsetko v pohode okrem jednej veci a to ze obcas preblikava obraz - napr rozostria sa na chvilku pismenka (na ikonkach) na chvilku sa zmeni farba (na pol sekundy). Proste ten obraz nie je dokonaly no.

Na TV mam nastavene pixel mapping (teda po slovensky nezmenseny :D) a na PC nastavene max rozlisko teda "Full HD" :) ale rovnaky problem je aj ked nastavim aj mensie.

Druhy problem co ma trapi menej je ze som predpokladal ze si TV zapamata nastavenia pre kazdy vstup. Ciastocne ano ale napr. dynamicky kontrast, sytost farieb po prepnuti na TV signal zostava z nastavenia napr. HDMI vstupu.
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod Gardfield 6. 10. 2007 16:58

no takze ten problem s blikanim som vyriesil, takze teraz to je uz ok. Ale stale je tu ten mensi problemik s ulozenim nastavenia. Jas, kontrast, ostrost a podobne sa ulozi, ale napriklad dynamicky kontrast, Perfect Pixel a pod nie. Divne no, mozno v novom updajte :)
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod iceman001 6. 10. 2007 19:42

bolo by dobre napisat ako si vyriesil to blikanie :wink:
iceman001
Junior

Odeslat příspěvekod Gardfield 6. 10. 2007 20:01

problem bol v redukcii DVI-HDMI. Vymenil som za inu a pohoda. Takze nic s TV to nemalo.
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod oldboy 7. 10. 2007 17:48

Nový upgrade softvéru pre tento TV
Q581E_0.64.14.4

● general HDMI improvements
● solution for SKY HD box picture problems with HDMI in United Kingdom
Philips 42PFL9732D - EISA 2007/2008
Sony Playstation 3 - EISA 2007/2008
YAMAHA RX-V450
oldboy
Junior

Odeslat příspěvekod PiGeonCZ 7. 10. 2007 18:53

Mel bych dotaz na funkci AutoFormat u teto TV.
Jsem zvykly z CRT Thomson na to ze pokud je vysilani 4:3 tak mam cerny pruhy vlevo a vpravo.
Pokud vysilaji sirokouhly film ve 4:3 vysilani tak TV automaticky vyzoomuje obraz do maximalni sirky.
Pokud je vysilani 16:9 tak roztahne obraz na plnou sirku.

Na vsech modelech Philips, ktere jsem mel moznost zkusit, se mi nepodarilo zadnym nastavenim teto plne automatiky dosahnout, oproti LCD znacek Samsung, Sony a Sharp.

Podotykam ze se nehodlam smirit s roztahnutym 4:3 obrazem na celou plochu obrazovky at je delanej jakkoliv deformuje obraz nebo ho orizne.

dik

PiGeon
PiGeonCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oldboy 7. 10. 2007 19:01

PiGeonCZ píše:Mel bych dotaz na funkci AutoFormat u teto TV.
Jsem zvykly z CRT Thomson na to ze pokud je vysilani 4:3 tak mam cerny pruhy vlevo a vpravo.
Pokud vysilaji sirokouhly film ve 4:3 vysilani tak TV automaticky vyzoomuje obraz do maximalni sirky.
Pokud je vysilani 16:9 tak roztahne obraz na plnou sirku.

Na vsech modelech Philips, ktere jsem mel moznost zkusit, se mi nepodarilo zadnym nastavenim teto plne automatiky dosahnout, oproti LCD znacek Samsung, Sony a Sharp.

Podotykam ze se nehodlam smirit s roztahnutym 4:3 obrazem na celou plochu obrazovky at je delanej jakkoliv deformuje obraz nebo ho orizne.

dik

PiGeon

Ako som už odpovedal na inom fóre na túto otázku odpoviem aj tu
Obraz pri automatickom formáte 4:3 mi to roztiahne na celú obrazovku, ale to tak, že ani nemám pocit zmeny obrazu ... je to veľmi dobre pozeratelné, ...je tu však možnosť formátu 4:3, ktorý sa prepne manuálne na diaľkovom ovládači a vtedy má obraz pruhy vľavo a vpravo. Mne by pri automatickom formáte vadilo ak by som mal pri obraze 4:3 pruhy po stranách. :D
Philips 42PFL9732D - EISA 2007/2008
Sony Playstation 3 - EISA 2007/2008
YAMAHA RX-V450
oldboy
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 7. 10. 2007 23:25

Automaticky format funguje tak, ze pri vysielani 4:3 sa obraz z hora a dola mierne oreze (tesne nad logom stanice), potom sa nerovnomerne rozsiri... to znamena ze stred je bez deformacie a deformuju sa len postupne (nazvem to - logaritmicky) okraje. Normalne to nie je ani prilis vidno a nerusi to... len ked bezi napr. dole nejaky text, tak si clovek vsimne, ze sa po okrajoch rozsiruju pismena :).
Druha funkcia automatickeho formatu je ta, ze analyzuje obraz a ked zachyti cierne okraje, hned sa obraz roztahuje, tak aby ich odstranil. (aj pokial je v ciernom pase logo, tak sa pas odstrani) Myslim si ze Philips ma automaticky format velmi dobre prepracovany... a osobne ho tiez pouzivam najcastejsie.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PiGeonCZ 8. 10. 2007 09:24

@POiNTER a oldboy
diky za odpovedi, ikdyz z nich zrovna radost nemam :(

ja i manzelka mame s "logaritmycky" roztazenym 4:3 obrazem problem, rusi nas natolik ze radsi trpime nevyuzitou obrazovku v podobe cernych pruhu po stranach. Nemyslim ze by Philips mel v tomto smeru nejakou jinou technologii nez ostatni.

Pod velmi dobre propracovanym AutoFormatem bych si predstavil jednu podvolbu navic, tj. jak se ma chovat k 4:3 obrazu jestli ponechat nebo roztahnout na celou obrazovku, samozrejme pri nedotcene funkci detekce cernych pruhu, tak jak to ma SONY, Samsung a Sharp.

zbyva mi nadeje ze v nejakem update FW se tato moznost objevi.

dik

Pigeon
PiGeonCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 8. 10. 2007 10:10

Pigeon: asi by bolo dobre to najskor vidiet... pretoze to naozaj neni rusive... moji rodicia si to ani nevsimli ... a mne to tiez neprislo nijako rusive... ale ok... stale je tam format 4:3... pripadne 14:9 - najme 14:9 je velmi dobra alternativa na pozeranie obrazu 4:3... pretoze sa horny a dolny okraj mierne orezu (zoberu si kusok aj z loga stanice)... a po bocnych okrajoch ostanu cierne pasy (ale ovela mensie ako pri 4:3)... pritom obraz je nedeformovany. Ak ti velmi zalezi na nedeformovanom obraze, tak tento format by ti zrejme najviac vyhovoval.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod popel 8. 10. 2007 17:17

Ahoj lidi, takze mi dnes volali z shopua ve stredu ji mam doma
Hned potom napisu postrehy a snad i nejaky fotky dam. Fotak mam
http://www.dno.cz 60990 Kč to de ta cena, ne?
popel
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka