Do dnesneho dna som bol mal vybranych 2 horucich kandidatov na nahradu mojho CRT televizora:
1) plazma - PANASONIC TH-42PZ700E
2) LCD - PHILIPS 37PFL9732D/10
Presiel som mozstvo forumov na internete, rad od priatelov, aj tych ktory uz vlastnia non CRT TV. Tvoril som si svoj vlastny nazor a nechcel som sa dat ovplyvnit subjetivnym nazorom ich vlastnikov. Predovsetkym rozhoduju technicke parametre. Videl som, ze ludia na tomto forume su velmi spokojni s philipsom. Cenovo je prijatelny, dostal od EISA pestiznu cenu za najlepsi LCD Full HD TV. Zostavalo uz len overit si kvalitu toho, co bolo viackrat na forumoch preberane a uzivatelmi aj "potvrdene". Takze som zasiel do obchodu si preverit co je na tom pravda. Nastastie akurat dostali do predajne PHILIPS 37PFL9732D/10 ako aj PANASONIC 42-PZV700E. Nejde teraz o velkost obrazovky, ale o jej kvalitu. Priznam sa, srdce mi poskocilo, ked som videl LCD od Philipsa. Pravdu povediac bol aj mojim favoritom. Lenze ake bolo moje sklamanie, ked na RGB vstup priviedli signal v DVD prehravaca. Nejde mi o to stvorcekovanie, ale o tu smerovu zavislost LCD displeja. Stacilo sa vychylit o 45 stupnov od stredovej osi nahor/dole alebo nabok, obraz okamzite nabral sedy nadych a na displeji nebolo nic vidiet. LCD som dal poslednu sancu - predajcovia mi pozicali ovladac od TV a kombinoval som rozne nastavenia parametrov elektroniky, ale nic to nepomohlo. Bol som nemilo prekvapeny, pretoze low-end LCD TV displaje od toho isteho vyrobcu boli kvalitou obrazu na tom omnoho lepsie a dokonca bez sednutia aj pri takmer 180 stupnoch. Skoda, skoda, skoda. Moj horuci kandidat zlyhal. Samozrejme, ze som vyskusal aj plazmu. Ta tuto chorobu nemala a obraz bol taky, aky som aj chcel mat. Neverim, ze to bola vadna LCD obrazovka. Ved aj moj LCD monitor ma miernu uhlovu zavislost, ale od LCD TV so to v takejto miere neocakaval.
S pozdravom.