LCD TV Philips 42PFL9732 D

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod igorv 15. 10. 2007 20:38

Do dnesneho dna som bol mal vybranych 2 horucich kandidatov na nahradu mojho CRT televizora:
1) plazma - PANASONIC TH-42PZ700E
2) LCD - PHILIPS 37PFL9732D/10
Presiel som mozstvo forumov na internete, rad od priatelov, aj tych ktory uz vlastnia non CRT TV. Tvoril som si svoj vlastny nazor a nechcel som sa dat ovplyvnit subjetivnym nazorom ich vlastnikov. Predovsetkym rozhoduju technicke parametre. Videl som, ze ludia na tomto forume su velmi spokojni s philipsom. Cenovo je prijatelny, dostal od EISA pestiznu cenu za najlepsi LCD Full HD TV. Zostavalo uz len overit si kvalitu toho, co bolo viackrat na forumoch preberane a uzivatelmi aj "potvrdene". Takze som zasiel do obchodu si preverit co je na tom pravda. Nastastie akurat dostali do predajne PHILIPS 37PFL9732D/10 ako aj PANASONIC 42-PZV700E. Nejde teraz o velkost obrazovky, ale o jej kvalitu. Priznam sa, srdce mi poskocilo, ked som videl LCD od Philipsa. Pravdu povediac bol aj mojim favoritom. Lenze ake bolo moje sklamanie, ked na RGB vstup priviedli signal v DVD prehravaca. Nejde mi o to stvorcekovanie, ale o tu smerovu zavislost LCD displeja. Stacilo sa vychylit o 45 stupnov od stredovej osi nahor/dole alebo nabok, obraz okamzite nabral sedy nadych a na displeji nebolo nic vidiet. LCD som dal poslednu sancu - predajcovia mi pozicali ovladac od TV a kombinoval som rozne nastavenia parametrov elektroniky, ale nic to nepomohlo. Bol som nemilo prekvapeny, pretoze low-end LCD TV displaje od toho isteho vyrobcu boli kvalitou obrazu na tom omnoho lepsie a dokonca bez sednutia aj pri takmer 180 stupnoch. Skoda, skoda, skoda. Moj horuci kandidat zlyhal. Samozrejme, ze som vyskusal aj plazmu. Ta tuto chorobu nemala a obraz bol taky, aky som aj chcel mat. Neverim, ze to bola vadna LCD obrazovka. Ved aj moj LCD monitor ma miernu uhlovu zavislost, ale od LCD TV so to v takejto miere neocakaval.
S pozdravom.
igorv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 15. 10. 2007 20:55

igorv: Nebol si dnes nahodou v TPD v BA... okolo asi 18tej?
Co sa tyka tych uhlov... to sme tu uz rozoberali... je to proste vlastnost S-IPS panelov. Na druhej strane maju zase svoje vyhody... a pokial sa clovek na to kuka priamo, tak je to v pohode.
Tie lacnejsie modely, ako spominas, pouzivaju panely prevazne MVA... je sice fajn ze ziaria aj "za roh", ale tiez maju svoje nevyhody.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gardfield 15. 10. 2007 20:58

Petr.Sybol: uz som to tu daval. Je na strane 7 :) tejto temy.

igorv: pisal som to tu uz viac krat. Jedine kedy som videl zosednutie bolo z extremneho uhlu z ktoreho by si aj tak TV nepozeral. Takze je to podla mojho nazoru irelevantne - 45 stupnov hore/dole - v reale sa na ten TV budes pozerat priamo maximalne tak 10-15 stupnov vychylenie a nie 45. Ale mozno to tebe vadi.

Okrem toho si myslim ze na kazdom TV najdes nieco co sa ti nepaci. Otazka je len do akych "extremnosti" chces zajst.
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 15. 10. 2007 21:04

Ajta krajta. Snad nebude vadit, že koukám z jednoho rohu kde mám postel na druhý roh pokoje, kde bude TV. Hlavu budu mít níž než střed obrazovky.
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod Gardfield 15. 10. 2007 21:07

Petr.Sybol: ak to nebude viac nez 45 stupnov (co teda silne pochybujem, leda ze by si spaval na zemi :D a TV mal az pri strope :D ) tak problem mat urcite nebudes. Inak bocny pozorovaci uhol (alebo ako to nazvat) je omnoho vacsi. Tiez nemam oci presne na stred obrazovky a to nehovorim o tom ked lezim a ziadna degradacia obrazu.

Proste kto chce psa bit palicu si najde. A tiez nic nie je dokonale.

EDIT:
...obraz okamzite nabral sedy nadych a na displeji nebolo nic vidiet.
S tymto nemozem absolutne suhlasit. Teraz som skusal vsetky uhly, zo vsetkych vstupov a jedine co sa zhorsi - a to uz ale hovorim fakt o extremnych uhloch - je ze obraz mierne, opakujem mierne zosedne ale ziadna katastrofa sa nekona. Mozno nejaky problem bol s tym panelom v predajni. Nech sa vyjadri aj oldboy.
Naposledy upravil Gardfield dne 15. 10. 2007 21:18, celkově upraveno 1
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod igorv 15. 10. 2007 21:12

Bol som TPD v BA okolo asi 18tej.
Su dve moznosti - si jeden z predajcov alebo sa pozname?!
S pozdravom,
igorv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 15. 10. 2007 21:14

Jsem na to zvědav. TV bude na 1m vysoké polici, úhel shora zhruba 20-25 stupňů.

EDIT: ještě bych se zeptal, TV se při polohování otáčí celá nebo je na otočném stojanu?
Naposledy upravil Petr.Sybol dne 15. 10. 2007 21:19, celkově upraveno 1
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 15. 10. 2007 21:18

igorv: Ja som tam dnes montoval 2 Philips drziaky pri schodoch... prisiel sa ma spytat jeden zakaznik prave na ten model 37PFL9732D... tak som s nim isiel ku kreslu, kde bola TV polozena... zavesili sme ju na pult a zapojil som ju do elektriny... potom som odisiel :) ...tak si to zrejme bol ty :) ... skoda ze som to nevedel... by som ti ju predviedol osobne... bohvie co tam zapojili a cim to prekablovali (a ake bolo nastavenie DVD)... ja som to uz nemohol riesit, lebo som tam mal svoju robotu :( ... ale ako priklad uvediem, ze ked som ich dnes poziadal o komponentny kabel, tak mi doniesol sice 3x cincovy kabel, ale audio+video (biela+cervena+zlta) tej najslabsej kvality (som zvyknuty pouzivat pozlatene koncovky a aspon trochu lepsiu izolaciu (tienenie))... sice sa to da pouzit ako nahrada, ale obraz je potom o dost *****-nejsi. (ale chyba bola skor ta, ze tam iny nemali :) )
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gardfield 15. 10. 2007 21:20

petr.symbol: pri 37 sa neda tv otacat na dodavanom stojane. neviem ako to je pri inych modeloch.
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 15. 10. 2007 21:21

Gardfield: Mala by sa dat otacat... sice som 37micku neskusal, ale ked ide 32 aj 42, musi ist aj 37. Vybral si tu zltu poistku zo zadu?
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gardfield 15. 10. 2007 21:23

moja chyba :) teraz mi bracho hovori ze sa otacal v pohode :o)) ospravedlnujem sa. ja ho mam totiz uz od prveho dna zaveseny na stene tak mi to nejako vyprchalo z hlavy. Tak da sa. Uz to potvrdil aj pointer.

EDIT: inak teraz skumame ti uhly :) a fakt to nie je ako popisoval igorv.
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod igorv 15. 10. 2007 21:28

Myslim, ze pozeranie TV nie je extremost. Pozeranie len z priameho smeru na obrazovku je cisto idealny stav. Ale co mam robit, ked mam 4-clennu rodimu? Co mi navrhnes v tomto pripade? Cize niekto musi sediet vyosene a ten bude mat problem s kvalitou obrazu.
Psa nechajme radsej na pokoji a palicu odlozme.
Jedna vec je nieco napisat, ale myslim si, ze kazdy by si mal urobit vlastny nazor. Ja radsej beriem do uvahy seriozne testy , ako sa robia na LCD displeje na http://www.svethardware.cz. Ale taketo testy som pre LCD TV nenasiel.
S pozdravom.
igorv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod igorv 15. 10. 2007 21:32

Ano. Ten clovek som bol ja.
Bolo by mozne, aby si mi ten LCD TV predviedol Ty?
Zajtra by som sa v TPD zastavil.
S pozdravom.
igorv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 15. 10. 2007 21:33

igorv píše: Ale co mam robit, ked mam 4-clennu rodimu? Co mi navrhnes v tomto pripade? Cize niekto musi sediet vyosene a ten bude mat problem s kvalitou obrazu.
Ako ber to len ako zart... ale tvoja rodina ma take vyskove rozdiely? :) ... ide o to, ze pokial to pozeras vyskovo v urovni oci, tak sa da pozerat kludne z uhlu a bude to ok.
igorv píše:Ano. Ten clovek som bol ja.
Bolo by mozne, aby si mi ten LCD TV predviedol Ty?
Zajtra by som sa v TPD zastavil.
S pozdravom.

Zajtra mam toho dost vela... dohodneme sa cez sukromnu spravu :(
Naposledy upravil POiNTER dne 15. 10. 2007 21:34, celkově upraveno 1
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gardfield 15. 10. 2007 21:33

Ano to uznavam ze ked Vas je viac nebude vsetci sediet idealne. Ale mozem ti jednoznacne povedat ze pri mojom PHILIPSe ziadna degradacia alebo zosednutie obrazu nie je badatelne od stredu do 70 stupnov doprava dolava (viac nemozem uz by som musel pozerat z vonka :D ). Co sa tyka smeru "hore/dole" ak prekrocim 45 stupnov ano, pride k miernemu zosednutiu ale nie je to nic hrozostrasne. A myslim si ze tych 45 je uz dost extrem.

Samozrejme su to tvoje peniaze a ty si za ne kupis co ty povazujes za vhodne. Ja som len reagoval na to ze si z vacsich uhlov nic nevidel. To proste nie je pravda. Pride k zosednutiu ale len MIERNEMU, ale to sa uz opakujem.
Gardfield
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka