S tými pozorovacími uhlami je to asi tak, že ak sedíte aj viacerí na rohovej sedačke ako mám ja, tak obraz je v nezmenenej kvalite pri sedení a taktiež ležaní na akomkoľvek mieste tejto sedačky, ktorá sa nachádza oproti TV vo vzdialenosti cca 3,5 m. Obraz šedne najviac až pri sledovaní v stoji od cca 1 metra od TV a potom pri extrémnom ,,uhle,, cca od 90 stupńov pri sledovaní z boku pričom aj pri takmer 180 stupňoch je obraz viditeľlný, ale už naozaj šedý.
Inak na 107 uhlopriečku sa nikto nebude pozerať z 1 metra v stoji ani z boku pri extrémnych uhloch. Toto sa naozaj deje len v obchodoch kde sú TV vystavené a tam práve človek môže nadobudnúť dojem, že obraz je šedý, lebo málokto sa na TV vystavenom v obchode pozerá najprv z diaľky, ale väčšinou ide rovno k TV na 10 cm a obzerá ho zo všetkých strán.
PS: najnovšie som prišiel nato, že nastavenia obrazu si TV pamätá pre viacero vstupov ako 2, zatiaľ som to testoval na troch vstupoch. TV si pamätá nastavenie obrazu pri analógovom tuneri, HDMI a SCART, všade môže byť iné.