LCD TV Philips 42PFL9732 D

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod oldboy 16. 10. 2007 08:30

S tými pozorovacími uhlami je to asi tak, že ak sedíte aj viacerí na rohovej sedačke ako mám ja, tak obraz je v nezmenenej kvalite pri sedení a taktiež ležaní na akomkoľvek mieste tejto sedačky, ktorá sa nachádza oproti TV vo vzdialenosti cca 3,5 m. Obraz šedne najviac až pri sledovaní v stoji od cca 1 metra od TV a potom pri extrémnom ,,uhle,, cca od 90 stupńov pri sledovaní z boku pričom aj pri takmer 180 stupňoch je obraz viditeľlný, ale už naozaj šedý.
Inak na 107 uhlopriečku sa nikto nebude pozerať z 1 metra v stoji ani z boku pri extrémnych uhloch. Toto sa naozaj deje len v obchodoch kde sú TV vystavené a tam práve človek môže nadobudnúť dojem, že obraz je šedý, lebo málokto sa na TV vystavenom v obchode pozerá najprv z diaľky, ale väčšinou ide rovno k TV na 10 cm a obzerá ho zo všetkých strán.

PS: najnovšie som prišiel nato, že nastavenia obrazu si TV pamätá pre viacero vstupov ako 2, zatiaľ som to testoval na troch vstupoch. TV si pamätá nastavenie obrazu pri analógovom tuneri, HDMI a SCART, všade môže byť iné.
Philips 42PFL9732D - EISA 2007/2008
Sony Playstation 3 - EISA 2007/2008
YAMAHA RX-V450
oldboy
Junior

Odeslat příspěvekod Gardfield 16. 10. 2007 16:20

Oldboy: jj to vieme davno :) ale dik za info pre ostatnych :)

K tym uhlom: hovoril som to, proste pri extremnych uhloch (v praxi resp. v reale to nikto tak v zivote nebude pozerat) to sedne ale to je tak vsetko.
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod igorv 16. 10. 2007 20:19

Zajtra davam philipsu druhu a poslednu sancu. Ak sa mi bude dat, spravim zopar fotiek.
igorv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gardfield 16. 10. 2007 20:33

:) Hlavne si vyber tak, aby si to neskor nelutoval. Nekupujes to na rok alebo ano? :P
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod igorv 17. 10. 2007 00:41

Ved prave o to mi ide. Aby som nelutoval.

Je mi uplne jedno, ci to bude LCD, Plazma alebo .... Mam len jeden par oci a ocakavam od TV dobru kvalitu obrazu a zvuku.
Nekupujem to na rok a ani nechcem kupovat macku vo vreci. Okrem ineho je 37' PHILIPS o 10000 Sk drahsi ako 42' PANASONIC (TH-42PZ700E), pricom PHILIPS zatial ukazal mne svoje kvality len na papieri. To je len moj pohlad na vyber TV a nechcem tym urazit nikoho - ani tych co si uz vybrali LCD.
Dolezite je, aby clovek bol spokojny so svojim vyberom.
igorv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fwefw 17. 10. 2007 08:53

to igorv : tobě přišel ten Panasonic obrazově lepší než lcd od Philipse ? Já se taky rozhoduji mezi tímto modelem Philipse a 42 plazmou od Panasonicu nebo Samsungu. Spokojený s výběrem to určitě, ale to bych si ty modely musel vzít alespoň na den domů a pohrát si s nima, jinak těžko zvolím optimálně.
fwefw
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 17. 10. 2007 09:34

Dnes by mi 37" 9732D měla dorazit, tak poreferuju. Jsem dost zvědav, jsou tu tací, kteří jí vychvalují do nebes, tak buď se k nim přidám nebo ne. Jestli se mi za ty nehorázný prachy nebude líbit, tak vracím zpět a koupím zase Paňáka 37LZD70F co jsem nedávno vracel, který je o 15 000 Kč levnější a kvalita obrazu je vynikající nebo tu plazmu i za cenu toho, že ji budu používat i s PC.
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 17. 10. 2007 11:56

igorv: Tak mne dnes do toho prisla pracovna cesta, takze tam vecer nebudem... ale bol som tam teraz... 37PFL9732D vysí uz vo velkej koji Philips... bezi na HD signale a je vo vyske oci (resp. o nieco vyssie)... tak si to chod odskusat...bol som tam len na skok, tak som sa s nou nehral.
Povedal som vsak veducemu, ze dnes prides... je to chalan v zltej koseli (Rasto), tak ak bude mat cas, bude sa ti venovat.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PetrO 17. 10. 2007 12:11

Nevíte někdo, jestli ji mají někde v Praze vystavenou?
PetrO
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod igorv 17. 10. 2007 21:04

Tvoj mail si citam as teraz. Takze pri mojej navsteve TPD so ocakaval, ze tam budes. Nevadi, ale presne ako si pisal, venoval sa mi tvoj veduci - chalan v zltej koseli (Rasto). 37PFL9732D som naozaj nasiel vo velkej koji Philips. Musim uznat, dnes to bolo ale ine kafe. Na ten televizor sa dalo naozaj pozerat a kvalita bola na HD signale na vysokej urovni. Zo vsetkych vystavenych Philipsov mala najlepsie a najvernejsie zobrazovanie farieb. Kto je verny Philipsu a chce si kupit toto LCD, tak nech si kupi, urcite neolutuje. Co som bol prekvapeny, tak tie chyby zobrazovania (sednutie) som tu nepozoroval. Namiesto toho so pri vacsich uhloch pozoroval len stratu jasu. A tuto vlastnost mali vsetky vystavene Phlilips TV.
Upozornujem, ze nehodnotim samsung, sony alebo lg, tie som hned na zaciatku vylucil. Philips je od nich vyrazne lepsi , ked hovorim o modeli PFL9732D.
Ako je to mozne, ze LCD raz vykazovalo vyrazne sednutie uz pri mensich uhloch a teraz uz sa meni len jas?! Myslel som si ze je to optimalizaciou parametrov elektroniky TV. Omyl. Cervena farba to prezradila, pretoze vsetky LCD Philips neprimerane a neprirodzene zobrazovali cervenu zlozku. Cervena zlozka bola dominantna. To sa stava vtedy, ked je jas - t.zn. intenzita svetelneho signalu, nastavena na maximum alebo takmer na maximum. Vtedy vsetky LCD krystali neprimerane svietia a emituju svetlo aj do tych smerov, kde je pri nizsom jase prevladajuci jav sednutia.
Musim uznat, ze model PFL9732D ma dobru elektroniku, ale LCD display za nou zaostava svojou smerovou zavislostou. Riesenie sednutia zvysenim jasu je do urcitej miery riesenim, ale z pohladu ergonomie to nie je vhodne pre oci pri dlhsom pozerani.
Tato vlastnost a cena 72000,- Sk za 37 palcov ma odradili od kupy 37PFL9732D televizora.
igorv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 18. 10. 2007 08:38

igorv píše:Tvoj mail si citam as teraz. Takze pri mojej navsteve TPD so ocakaval, ze tam budes. Nevadi, ale presne ako si pisal, venoval sa mi tvoj veduci - chalan v zltej koseli (Rasto). 37PFL9732D som naozaj nasiel vo velkej koji Philips. Musim uznat, dnes to bolo ale ine kafe. Na ten televizor sa dalo naozaj pozerat a kvalita bola na HD signale na vysokej urovni. Zo vsetkych vystavenych Philipsov mala najlepsie a najvernejsie zobrazovanie farieb. Kto je verny Philipsu a chce si kupit toto LCD, tak nech si kupi, urcite neolutuje. Co som bol prekvapeny, tak tie chyby zobrazovania (sednutie) som tu nepozoroval. Namiesto toho so pri vacsich uhloch pozoroval len stratu jasu. A tuto vlastnost mali vsetky vystavene Phlilips TV.
Upozornujem, ze nehodnotim samsung, sony alebo lg, tie som hned na zaciatku vylucil. Philips je od nich vyrazne lepsi , ked hovorim o modeli PFL9732D.
Ako je to mozne, ze LCD raz vykazovalo vyrazne sednutie uz pri mensich uhloch a teraz uz sa meni len jas?! Myslel som si ze je to optimalizaciou parametrov elektroniky TV. Omyl. Cervena farba to prezradila, pretoze vsetky LCD Philips neprimerane a neprirodzene zobrazovali cervenu zlozku. Cervena zlozka bola dominantna. To sa stava vtedy, ked je jas - t.zn. intenzita svetelneho signalu, nastavena na maximum alebo takmer na maximum. Vtedy vsetky LCD krystali neprimerane svietia a emituju svetlo aj do tych smerov, kde je pri nizsom jase prevladajuci jav sednutia.
Musim uznat, ze model PFL9732D ma dobru elektroniku, ale LCD display za nou zaostava svojou smerovou zavislostou. Riesenie sednutia zvysenim jasu je do urcitej miery riesenim, ale z pohladu ergonomie to nie je vhodne pre oci pri dlhsom pozerani.
Tato vlastnost a cena 72000,- Sk za 37 palcov ma odradili od kupy 37PFL9732D televizora.

Koukám, jak se stále dokola točíš kolem úhlů. Myslím, že tu bylo dostatečně odpovězeno, že je to problém pouze v extrémních úhlech jak uvádíš. Pokud koukáš z vysokých úhlů, tak je to hold problém. Jednou vidíš místo černé šedou, podruhé ztrátu jasu. Takovým lidem nevěřím ani pozdrav.
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod fwefw 18. 10. 2007 09:19

Petr.Sybol píše:Dnes by mi 37" 9732D měla dorazit, tak poreferuju. Jsem dost zvědav, jsou tu tací, kteří jí vychvalují do nebes, tak buď se k nim přidám nebo ne. Jestli se mi za ty nehorázný prachy nebude líbit, tak vracím zpět a koupím zase Paňáka 37LZD70F co jsem nedávno vracel, který je o 15 000 Kč levnější a kvalita obrazu je vynikající nebo tu plazmu i za cenu toho, že ji budu používat i s PC.
fwefw
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 18. 10. 2007 11:39

fwefw píše:
Petr.Sybol píše:Dnes by mi 37" 9732D měla dorazit, tak poreferuju. Jsem dost zvědav, jsou tu tací, kteří jí vychvalují do nebes, tak buď se k nim přidám nebo ne. Jestli se mi za ty nehorázný prachy nebude líbit, tak vracím zpět a koupím zase Paňáka 37LZD70F co jsem nedávno vracel, který je o 15 000 Kč levnější a kvalita obrazu je vynikající nebo tu plazmu i za cenu toho, že ji budu používat i s PC.
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod Gardfield 18. 10. 2007 15:14

Mozno to "sednutie" ale skor by som to nazval ze strieborny nadych :) mozno v predajni ovplyvnovalo aj osvetlenie. Myslim ze pri plazmach je pri urcitom type osvetlenia vidiet blikanie. Ale to je len moja domnienka.

igorv: no to je nevyhoda vsetkych panelov na tej technologii. Ale ked nechces tak nechces :) nikto ta nenuti. Sam ale hovoris ze philipsi mali najlepsi obraz. Hold niekto obetuje vacsi pozorovaci uhol a niekto kvalitu :) (ale to hovorim s nadsazkou). Inak ked si zoberies domov akykolvek TV bude mat dobry obraz. Rozdiely sa prejavia len pri priamom porovnavani.
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod igorv 18. 10. 2007 16:37

Ahhhhhh.

Vidim, ze bolo zbytocne zapajat sa do diskusie. Niektori to vobec nepochopili o co mi islo. Napisal som len to, co som na vlastne oci videl a skusil. Ked to niekomu vadi a hneva ho, ze nezdielam rovnako jeho emocie, tak radsej v tejto diskusii nebudem dalej pokracovat.
Cakal som, ze sa budeme bavit bez emocii a s chladnou hlavou.
Ako som sa nakoniec rozhodol, tak to radsej na tomto fore nezverejnim. Niektori by to asi zase zle pochopili.
Odkaz pre "Petr.Sybol" - precitaj si moje predchadzajuce prispevky cele a pozorne, snad to pochopis.

Zaujimaju ma len fyzikalne vlastnosti a nie subjektivne nazory. Priznavam, ze niektori mali zaujimave nazory, z ktorych sa dalo ziskat dost informacii. Bohuzial doteraz sa mi nepodarilo najst nejake poriadne HW testy LCD alebo Plazma monitorov. Na mysli mam take, ake sa robia na http://www.svethardware.cz.
Preto je clovek odkazany na rozne fora, kde hlada objektivne informacie v subjektivnych nazoroch.

A tymto aj koncim.
Majte sa.
igorv
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka