LCD TV Philips 42PFL9732 D

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Gardfield 18. 10. 2007 17:05

Ja myslim ze je uplne jedno co si si kupil (teda mne to je fuk, a myslim ze aj ostatnym co uz maju TV :) ) ale mozno by si mohol hodit pre inych, co sa tiez rozhoduju preco si si vybral prave TV. Aj niekto iny je (bude) v rovnakej situacii ako ty, ze si nebude vediet vybrat.

Inak tie testy: Myslim ze by to dopadlo tak, ze vsetky TV (ak by sa hodnotili rovnake triedy) asi rovnako co sa tyka kvality obrazu z DVD, alebo HD zdrojov. Ohladom spracovania analogu alebo DVB-T urcite budu troska vacsie rozdiely v zavislosti od pouzitej elektroniky a obvodov na spracovavanie signalu - vid Samsung a Sony - rovnake panely, ale ina elektronika).

Najvacsi rozdiel bude v doplnkovych funkciach a dizajne. A myslim, ze prave tie funkcie (nieco navyse, privetive menu, lepsie EPG a ine veci, ktore sa mi nechce rozpisovat) rozhoduju o tom co si kto kupi. No a samozrejme cena :)

Ale ako som pisal vyssie. Kvalitu obrazu mozes porovnat len tak ze budes mat tie panely vedla seba s rovnakym zdrojom. To vsak ma malo kto taku moznost. Verim tomu, nech uz si si vybral cokolvek, ze ak niekto pride na navstevu bude nadseny peknym obrazom - tak je to u kazdeho majitela LCD TV :)

Inak fyzikalne vlastnosti su jedna vec, nedokonalost ludskeho organizmu ina, a hlavne prakticke vyuzitie alebo prinos je zas niekde inde. Kazdy z nas tu ma len subjektivne nazory - kolko ludi tolko chuti - a tazko mozem napr. porovnat samsung alebo sony, ktory som mal len na 1 den doma a moj philips s ktorym som sa mohol "hrat" tyzden.
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 18. 10. 2007 17:25

igorv: Ja nerobim pre TPD :) ...ja robim pre Philips (externe).... takze moj veduci to nebol. :) ale som rad ze sa ti venoval.
Tvoj nazor samozrejme respektujem.
Len by som chcel dodat, ze jas urcite nebol vypaleny do maxima... to by nebolo pozeratelne a tie prepaly by si urcite videl. Jas byva standartne nastaveny na 45 az 50%... a ja osobne ho nikdy nedavam viac ako na 55%.
Mal si povedat Rastovi, nech ti donesie dialkove ovladanie a mohol si sa s tym pohrat... ale ako poznam chalanov v TPD, tak tam nechali defaultne nastavenie.
Co sa tyka toho sednutia... preto si to pozoroval inak, lebo tentokrat uz bola TV vo vyske oci.
Ale som rad ze si spomenul aj pozitiva... jednoducho len chces nieco ine... co je v pohode... kazdy mame ine priority.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 18. 10. 2007 18:27

igorv: něco ti vytknu a hned se vztahuješ? Ale prosím tě, ber to s rezervou. :wink:
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod Gardfield 18. 10. 2007 19:01

petr.sybol: aka je nova TV? :)
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 18. 10. 2007 19:49

Gardfield píše:petr.sybol: aka je nova TV? :)

Ee. Dorazí mi o půlnoci :shock:
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod igorv 18. 10. 2007 23:18

Petr.Sybol: Tu kritiku beriem, ale Tvoje slova "Takovým lidem nevěřím ani pozdrav" som si mal potom ako prelozit?

Garfield: Plne s tebou suhlasim. Mal si stastie, ze si si mohol televizory co i len na chvilu doma vyskusat. Ja som tu moznost nemal a tak som cital (fora), pozeral (vystavene TV v predajni), pocuval (nazory tych, ktori uz vlastnia LCD alebo Plazma TV) a zachytaval "utoky" predajcov tv.

POiNTER: Tak to je mi naozaj luto, ze som tuto informaciu skor nemal. Bral som Ta ako zamestnanca TPD. Prepac. Ani Rasto mi nespominal, ze pracujes externe pre Philips, akurat len, ze si teraz dlhsie sluzobne vzdialeny. Bude mi chybat priama diskusia s Tebou - tu som potreboval, a nie usmev obchodnika. No uz aj tak je na diskusiu neskoro, ale sa jej ani nebranim. Ako vidis, riadil som sa tiez len subjektivnym posudzovanim a moja interpretacia zlepseneho kontrastu bola nespravna. Zrejme si sa pohral s ovladacom a hodnota nejakeho ineho parametera sposobila to zlepsenie. Konverzacia s obchodnikom mi nic noveho nepriniesla, akurat som sa len dozvedel, ze ma momentalne Philips na Slovensku problem so skladom - lehota dodania LCD Philips TV > 2 tyzdne. Skor som nadobudol dojem, ze mu je vlastne jedno co si kupim, len aby som kupil. Zvlastne na tom je, ze v TPD su 2 tabory predajcov - jedni sa venuju len LCD televizorom (ti samozrejme vyzdvihuju LCD) a druhi sa venuju len Plazma televizorom (ti akoze inac vyspevuju len plazmu).
Ja viem,ze tym, ktori uz vlastnia TV je uplne jedno co som si ja kupil. Ale snad ciastnocne pomozem takym, ktori sa este len rozhoduju prave pre novu TV.

Ja som nakoniec kupil plazmu - Panasonic TH-42PZ700EA.

Body uvadzam bez ich zoradenia podla dolezitosti alebo priority:
1) dodacia lehota < 2 tyzdne - blizi sa koniec roka a lehoty budu coraz dlhsie
2) cena - 59000(p) versus 69000(l) (http://www.hej.sk)
3) velkost uhlopriecky 42 versus 37
4) max. pracovna teplota 40C (plazma) , 35C (lcd) - vyhoda v lete
5) cervena farba na LCD bola intenzivnejsie zobrazovana
6) 2 rozne pohlady na kvalitu obrazu:
- pri prvom, LCD od Philipsu, ktore prave doslo, pracovnik TPD po jeho rozbaleni prvy krat zapojil do siete a pripojil na DVD player od Samsungu bez akejkolvek optimalizacie TV obrazu. Vtedy som pozoroval na LCD silnu uhlovu zavislost "sednutia". Jas a kontrast obrazu boli na dost nizkej urovni.
- pri druhom, na tom istom LCD (o dva dni), sa sednutie neprejavovalo. Jas a kontrast obrazu boli na tom ovela lepsie ako predtym. Intenzita emitovaneho svetla mierne klesala smerom k vacsim uhlom pozorovania. Optimalizacia obrazu LCD bola nastavena odbornikom - externym pracovnikom Philipsu.

Keby som si kupil toto LCD, tak by som s kvalitou obrazu asi dopadol rovnako ako bolo popisane pri prvom pohlade - TV by som pripojil bez optimalizacii na to co prave mam. Samozrejme by som sa s nastaveniami pohral, ale mal som obavy z toho, ci by som dokazal TV tak dobre nastavit ako ext. pracovnik Philipsu. Otazkou zostava, ci by bol ochotny sa podelit s jeho postupom ladenia obrazu Philips LCD TV. Mam taky dojem, ze by to zostalo predsa len jeho know-how.

Musim uznat, tie rozdiely medzi LCD(Philips) a plazmou (Panasonic) su minimalne. Co mi bude pri Panasonicu velmi chybat je USB rozhranie a hlavne moznost manualneho upgrade firmware. Tu Panasonic zaspal dobu.

No mal by som este jeden navrh. Kedze zatial hovorime len slovne pri porovnavaniach roznych TV a ziadne hmatatelne ukazatele nepozname, bol by som ochotny ist do objektivneho testovania LCD a Plazma TV na zaklade rovnakych postupov pri rovnakych vstupoch - zobrazenie rovnakeho obrazku, AVI suboru, striedanie farieb cierna/biela, bilea v ciernej, ...... Ale to uz je na nove vlakno.
igorv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 19. 10. 2007 07:58

igorv: Nestiham teraz pisat... tak len v kratkosti. Musim ta trochu sklamat :) ... ale ja som sa toho TV nastavenia 37PFL9732D ani nedotkol... nemal som na to cas... a keby som tam uz nieco mal nastavit... tak akurat tak studeny odtien a vypnutie svetelneho senzora... ale ani to som nespravil :)
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod igorv 19. 10. 2007 14:57

Som si 100 percentne isty, ze vtedy bol zapnuty svetelny senzor.
igorv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 20. 10. 2007 17:52

Tak od pátečního večera ji mám doma a jsem teda silně zklamanej. Úhly jsou opravdu otřesný. Koukám z 2,5m z nějakých 20 úhlů od spoda. Šednutí černé je dost zřetelné, pokud se postavím na postel, abych měl oči v rovině středu panelu, tak je černá černou, ale jakmile jsou oči níž je to otřes. Dále i z tohodle nextrémního pohledu ubývá kontrast. Jak se podle manuálu píše, že v EPG jde připomenout pořad zapnutím TV, nikde jsem tuto funkci nenašel.

Co se týče DO, směrová tlačítka se mi při stisknutí odlepují a je slyšet zvuk odlepování lepenky. Co mě nejvíc zklamalo, tak ve stand-by režimu panel slabě bzučí.

TV v pondělí vracím. Ty peníze je to vyloženě krám. TV nemám kam jinde položit.
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod Martin.Z 20. 10. 2007 18:48

Ajajaj, tohle se špatně čte, zvláště když jsem pro 42" 100% rozhodnutý :(
Zarazila mě ale jedna věc. Ty máš TV pověšenou tak strašně vysoko, že když si stoupneš (!) na postel, tak ji máš v úrovní očí ? Já kdybych si stoupl na postel tak mám oči ve výšce asi 230 cm ;)
Martin.Z
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 20. 10. 2007 18:56

Martin.Z píše:Ajajaj, tohle se špatně čte, zvláště když jsem pro 42" 100% rozhodnutý :(
Zarazila mě ale jedna věc. Ty máš TV pověšenou tak strašně vysoko, že když si stoupneš (!) na postel, tak ji máš v úrovní očí ? Já kdybych si stoupl na postel tak mám oči ve výšce asi 230 cm ;))/quote]

Ne ne, jsem to napsal tak divně tak ještě upřesním. Když si stoupnu na postel, mám oči silně vysoko nad TV. Když se přikrčím (jak na bobek), mám oči v úrovni středu panelu. LCD mám na 1m vysoké poličce. Já ji rozhodně vracím. Totálně mě zklamala. Zlatej Panasonic.
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod fwefw 20. 10. 2007 18:58

to Petr.Sybol : A já si ji chtěl též příští týden objednat. :( Jakej byl obraz z televize ? Teď už mi zbude asi jen ten SAMSUNG LE40M87BD. :twisted:
fwefw
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 20. 10. 2007 19:09

fwefw píše:to Petr.Sybol : A já si ji chtěl též příští týden objednat. :( Jakej byl obraz z televize ? Teď už mi zbude asi jen ten SAMSUNG LE40M87BD. :twisted:w/quote]

Doma mám kvalitní analog i DVB-T. Koukám pouze na DVB-T. Obraz byl pěkně koukatelný z 2,5m, možná by to chtělo i o něco víc. Obraz je dost ostrý, ale v některých případech byli vidět artefakty a taková mozaikovitost třeba na ksichtech jak kdyby měli popáleniny, třeba před chvíli taková Titlbach na Nově, nevím jak to popsat.
Když vezmu o 15 000 Kč levnějšího Panasonica, kterého jsem před tím měl, jsou obrazy srovnatelný +/-. Jen Philips se chlubí X nálepkama na panelu, co všechno má, ale v tom případě to Panasonic má taky. :P

Ještě bych uvedl, že mám Pointerovo a Darylovo nastavení.
Nejsem moudrej ani z FullHD, na Panasonicu mi přišel subjektivně lepší, hlavně ve vyvážení obrazu a celkově v barvách.
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod Martin.Z 20. 10. 2007 19:11

Kdybych já holt nepotřeboval k TV připojit HTPC, tak jdu jednoznačně do plazmy. Ale u ní bych se s PC bál :(
Martin.Z
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fwefw 20. 10. 2007 19:21

to Petr.Sybol : Myslíš panasonic TH-37PX70E ? Jak on na tebe působil z tv signálu - líp ( bez artefaktu, co ostrost atd. ) ? A nemá philips více 3D obraz než panasonic ? Mně se zdá, že 3D je u některých lcdček znatelnější, než je tomu v případě plazem. 8)
fwefw
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka