od Petr.Sybol 22. 10. 2007 01:54
AUO panely se dávají i do LCD Samsung nižších verzích (S, některé R) a v aktuální době i M (LE37M87BD). Co je ale dost smutný, že úhly jsou mnohem lepší než ty fantastické S-IPS Philipsu. Stačí se jít podívat do Datartu nebo Electro Worldu, mrknout na zadní stranu Samsunga jestli je na štítku značka A a porovnat.
Koupil jsem si jeden z top modelů Philipsu v domnění, že takovou základní vlastnost, jako jsou úhly, nebude třeba řešit, ale abych vyloženě musel překopávat barák, abych musel sledovat obraz přímo v rovině středu obrazovky jsem tedy nečekal a úhly mě odrovnal, což považuju u panelu za takové peníze vyloženě ostudu. Nechci tu od Philipse nikoho odrazovat, své zastánce a spokojené majitele určitě má a další si najde, ale když pominu, že mě tu pár majitelů ubezpečovalo, že šednutí černé je pouze v extrémních úhlech ale pak jsem se nakonec sám přesvědčil, že stačí opravdu málo (měřeno 20 stupňů od spodu) a šednutí je patrné po celém obraze i pro laika, tak je bohužel pro mě Philips pouze parodií na kvalitní LCD televize, kde se preferuje Ambilight před samotnou kvalitou obrazu a především pohodlí diváka.
9732D už je v krabici a čeká na dnešní odvoz. Nebudu vracením litovat ani minutu, což o Panasonicu TX-37LZD70F říct nemůžu. Obrazově byl na tom Panasonic v DVB-T subjektivně lepší včetně barevného podání. U Philipsu se projevovala ta mozaikovitost třeba na ksichtech, když byli zabírány více v detailu jak jsem již popsal, pokud jsem vypnul Natural HD (tím mi zešedlo i 100Hz), tak jsem nezpozoroval žádný rozdíl v obraze. I ve FullHD mi Panasonic přišel barevně i obrazově vyváženější než Philips. Co se týče samotných úhlů, tak u Panasonica bez debat. USB, 3x HDMI, Ambilight a časté aktualizace u Philipsu hold oželím, protože ten finanční rozdíl se nevyplatí a raději si za zbytek peněz koupím PS3.