LCD TV Philips 42PFL9732 D

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod POiNTER 21. 10. 2007 17:42

Martin.Z: V tych CINEOSoch je S-IPS od LG.Philips.... je asi pochopitelne ze do najvyssich modelov si chce Philips montovat aspon z casti svoje panely. Mozno je to pre nich nevyhoda, ale predsa len je to IPS... do nizsich rad sa myslim uz montuju aj AMVA panely od AUO optronics. Je mozne ze sa nakoniec prejde na ine panely aj u vyssich radov (ale to su len take moje hypotezy)

Nieco o technologii A-MVA:
Pokud o této technologii slyšíte poprvé, není se ani čemu divit. Technologie je opravdu velmi mladá a příliš monitorů ji prozatím nemá. Jde vlastně o vylepšenou technologii Prem.MVA od AU Optronics. Stejně jako u S-PVA byl zvýšen počet domén na osm a tím zlepšeny pozorovací úhly. Také jsou výrazně vylepšeny barvy a jsou srovnatelné s S-PVA panely. V praxi však tuto technologii viděl opravdu málokdo, a tak vynášet finální rozsudek je předčasné. Je to však přímí konkurent pro S-PVA panely, a tak lze očekávat vyrovnané výsledky, technologicky jsou na tom prakticky stejně.k/quote]

Zdroj: http://www.svethardware.cz/art_doc-7ADD ... A4AC4.html
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 22. 10. 2007 01:54

AUO panely se dávají i do LCD Samsung nižších verzích (S, některé R) a v aktuální době i M (LE37M87BD). Co je ale dost smutný, že úhly jsou mnohem lepší než ty fantastické S-IPS Philipsu. Stačí se jít podívat do Datartu nebo Electro Worldu, mrknout na zadní stranu Samsunga jestli je na štítku značka A a porovnat.

Koupil jsem si jeden z top modelů Philipsu v domnění, že takovou základní vlastnost, jako jsou úhly, nebude třeba řešit, ale abych vyloženě musel překopávat barák, abych musel sledovat obraz přímo v rovině středu obrazovky jsem tedy nečekal a úhly mě odrovnal, což považuju u panelu za takové peníze vyloženě ostudu. Nechci tu od Philipse nikoho odrazovat, své zastánce a spokojené majitele určitě má a další si najde, ale když pominu, že mě tu pár majitelů ubezpečovalo, že šednutí černé je pouze v extrémních úhlech ale pak jsem se nakonec sám přesvědčil, že stačí opravdu málo (měřeno 20 stupňů od spodu) a šednutí je patrné po celém obraze i pro laika, tak je bohužel pro mě Philips pouze parodií na kvalitní LCD televize, kde se preferuje Ambilight před samotnou kvalitou obrazu a především pohodlí diváka.

9732D už je v krabici a čeká na dnešní odvoz. Nebudu vracením litovat ani minutu, což o Panasonicu TX-37LZD70F říct nemůžu. Obrazově byl na tom Panasonic v DVB-T subjektivně lepší včetně barevného podání. U Philipsu se projevovala ta mozaikovitost třeba na ksichtech, když byli zabírány více v detailu jak jsem již popsal, pokud jsem vypnul Natural HD (tím mi zešedlo i 100Hz), tak jsem nezpozoroval žádný rozdíl v obraze. I ve FullHD mi Panasonic přišel barevně i obrazově vyváženější než Philips. Co se týče samotných úhlů, tak u Panasonica bez debat. USB, 3x HDMI, Ambilight a časté aktualizace u Philipsu hold oželím, protože ten finanční rozdíl se nevyplatí a raději si za zbytek peněz koupím PS3.
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 22. 10. 2007 08:38

Petr.Sybol: Sorry, ale zacinam mat pocit, ze si mal nejaky vadny kus.. :) ...ked tu spominas tu mozaikovitost.
A keby si vypol HD Natural Motion... pri pohyboch som si 100% isty, ze by si musel pozorovat rozdiel ... a to vyrazny.

PS: Ale v pohode... je to tvoj nazor... :wink:
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Daryl 22. 10. 2007 08:43

No, já na to koukám, opakuji po několikáté, z úhlu cca 30° a střed mám výš, než v úrovni očí. A takto mám mírně sešednutý pouze a jen pravý horní okraj obrazovky. Výrazné šednutí celého obrazu pozoruji pouze při extrémních úhlech. Ale jinak tady je celá recenze 9732D i s fotem umístění na zdi. http://www.golias.cz/index.php?modul=au ... ek&id=2891

//Pointer: já tam mám taky nějakou tu mozaikovitost v ksichtech, ale pouze a jen na nekvalitním signálu analogovém. Přepnu-li na UPC digital, nebo DVD, tak to tam není.

//al.ish: Sloučeny příspěvky. Používej volbu Editovat.
Daryl
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 22. 10. 2007 09:33

Daryl: No ja som si to na 32PFL9632D nevsimol (pustal som analog/DVBT)... a co som skusal 47PFL9732D, tak tam som zase pustal len DVD... pricom som to tiez nevidel.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 22. 10. 2007 09:58

POiNTER píše:Petr.Sybol: Sorry, ale zacinam mat pocit, ze si mal nejaky vadny kus.. :) ...ked tu spominas tu mozaikovitost.
A keby si vypol HD Natural Motion... pri pohyboch som si 100% isty, ze by si musel pozorovat rozdiel ... a to vyrazny.

PS: Ale v pohode... je to tvoj nazor... :wink:

Myslím, že se nejedná o vadný kus. Natural Motion jsem vypnul na chvíli a pak střídavě zapínal/vypínal a změny jsem si nevšimnul. Myslím, že nic rychlého nedávali a po pravdě jsem to nijak dlouho netestoval.
To mozaikování se projevovalo v některých případech u těch ksichtů, pak to vypadalo jakoby obličej byl popálený. Kvalitu signálu mám jak na DVB-T i analog vynikající. Nedělalo to ovšem pořád, jen v některých případech. Třeba reklama na kosmetiku Avon, kde ty děvečky byli tvářemi pěkně blízko byla naprosto bezchybná. Ty divné artefakty na ksichtech se projevovali jen někdy.
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod Daryl 22. 10. 2007 10:11

Pointer: ale já nic neříkám :D . Já jen, že na DVB-T, DVB-C a z DVD to není, jen se něco takovýho objevuje při analogu. A tím jsem si odpověděl, že to je prostě kvalitou signálu a neřeším to, jen jsem reagoval na příspěvek :wink: :D

//TO Petr.Sybol: když tedy děvečky v reklamě byly super a jinde byly ti divné artefakty, pak to asi nebude TV, ale asi nečím jiným.

//al.ish: Sloučeny příspěvky. Používej volbu Editovat.
Daryl
Junior

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 22. 10. 2007 10:25

Jasný, to vyloučit nemůžu. Otázka je čím? Signál mám dost kvalitní, kabeláž také. Dál nevím.

//al.ish: Smazána citace. Nepoužívej citaci pokud reaguješ na předchozí příspěvek.
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod Daryl 22. 10. 2007 10:34

No já také ne. Třeba by věděl nějaký odborník, co a jak.
Daryl
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 22. 10. 2007 10:34

Daryl: JJ v pohode... tvoje skusenosti beriem, pretoze tu TV mas doma uz pomerne dlho ;)
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 22. 10. 2007 10:49

Já jí nemusím mít doma dlouho, aby mé zkušenosti byli snad více či méně věrohodné. Tvá poznámka jako zastánce Philipsu je trefná, ale jaksi nemá žádnou logiku. Udělal jsem si obrázek víceménně dost rychle. Ať byli artefakty způsobenéať už samotnou TV či něčím jiným, vrátil jsem ji hlavně z důvodu špatných úhlů a ty kvalitním/nekvalitním signálem bohužel neovlivním. Takže se omlouvám, že jsem Vám tu popíchnul Philipse.

//al.ish: Smazána citace. Nepoužívej citaci pokud reaguješ na předchozí příspěvek.
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod Daryl 22. 10. 2007 11:04

Petr.Sybol: každý má na TV svůj názor. To, co popisuješ mi dělalo také - artefakty, popáleniny a podobné. Ale zab mne, nevím, co jsem s tím udělal, ale už mi to prostě nedělá. A když se něco takového objeví, pak jen v případě, že TV vysílají nekvalitní záznam.
Každý máme svůj názor a každý se svobodně můžeme rozhodnout, kterou že to Tv koupíme. Já ti jen držím palce, abys koupil pro tebe dobrou.
Daryl
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 22. 10. 2007 11:39

Petr.Sybol: V tom predchadzajucom prispevku, to nebolo myslene, tak ze by som narazal na teba. Len som sa tam s Darylom o niecom dohadoval (ohladne toho mozaikovania) a len som mu chcel napisat, ze ok... ze to respektujem. Mozno to vyznelo tak, ze narazam na teba, ale to nie... tebe som uz tiez parkrat napisal nieco v tom zmysle ze tvoj nazor respektujem. :)

EDIT: Ludia, vazne mi nejde o to sa tu krvopotne bit a zastavat znacku Philips... a uz vobec nie to riesit nejaky Flame. Ak aj niekedy napisem prispevok, ktory vyzera tak, ze na niekoho utocim... nemyslim to tak... obcas sice chcem uviest veci na pravu mieru (resp. z mojho pohladu na pravu mieru)... ale dokazem respektovat aj nazor inych a nechcem sa naozaj hadat. :wink:
Ide mi predsa o to, aby toto forum bolo kvalitne.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Džanek 23. 10. 2007 18:00

pro POINTER : Chci se zeptat, jak to bylo u loňského modelu 37PF9731D s viditelností obrazu z ostřejšího úhlu. Respektive, jaký typ panelu tato LCD používala, protože teď zvažuji, jestli se tento loňský model má cenu ještě kupovat.
Díky
Džanek
Junior

Odeslat příspěvekod Gardfield 23. 10. 2007 19:37

Daryl: A nemohlo to byt nainstalovanim najnovsieho firmwaru?
Gardfield
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka