LCD TV Philips 42PFL9732 D

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod popel 28. 10. 2007 12:47

Ahoj, nene mam 42, 37 byla pro mne mala :)
jsem z Moravy a mam ji z netu.
A k tomu hluku, nic neslysim... kdyz jsem si to tady precetl tak jsem sel k vyple TV a slysel jsem jak si trafo bzuka, ale u vsech rohatych kdo posloucha pri vyple TV jestli bruci??? A pokud jsem nejaky chytrak napise, ze ji ma v loznici, heh ci je to chyba? Telka v loznici nema co delat. Tam se maji odehravat jine sceny a ne ty televizni....
A notoricky televizni spaci usnou u telky i v hutich takze jim bruma si taky vadit nebude, ze :D
popel
Junior

Odeslat příspěvekod petar 29. 10. 2007 17:01

Máš ji z netu - taky jsi mohl napsat konkrétně od koho a za kolik. Jo a chtěl jsem se ještě zeptat jestli máš otočný stojan.
Já byl dnes ve skladu internetového obchodu Kasa.cz, ptal jsem se prodavače na ten otočný stojan, ale ten samozřejmě o ničem nevěděl. Mám pocit, že jsem někde četl, že to je na objednání.
petar
Junior

Odeslat příspěvekod Gardfield 29. 10. 2007 18:53

TV uz pri dodani je na stojane a otocnom - treba len "vybrat" taku zltu poistku. Ale o tom sa tu uz tiez pisalo.
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod petar 30. 10. 2007 07:43

Sorry, už jsem to našel taky v specifikaci výrobku.
Škoda, že to natáčení nejde ovládat elektricky dálkovým ovládačem ( HITACHI to umí), ale to by jsem chtěl už asi hodně.
Jinak " dizajnově" je opravdu nádherná a doufám, že bude i po technické a obrazové stránce suprová.

Jen nevím jestli počkat s koupí - cena před Vánocema by mohla jít dolů - co vy na to ??
petar
Junior

Odeslat příspěvekod Daryl 30. 10. 2007 08:14

Petar: to otáčení uměl i Philips. Mám 32PF9830 a stojan se otáčí elektricky, ovládá se to dálkáčem od TV. A jinak Philips uměl i jiné věci: PIP dvoutunerový, lépe vyřešené nastavování obrazu a zvuku. A teď - škoda mluvit. A nějaké argumenty, proč už nemají elektricky otočný stojan, nebo proč není PIP, tak tyhle argumenty u mne neobstojí, myslím si o tom své.

Pointer: prosím tě, když tedy asi tato TV nemá HDMEI CEC, to je tedy důvod, proč se mi automaticky nepřepíná HDMI vstup, když zapnu DVD, jako tomu je u scartu? Jinak v servisním menu je HDMI-CEC, ale je vypnuté, nevýš náhodou proč? Díky.
Daryl
Junior

Odeslat příspěvekod petar 30. 10. 2007 08:36

Daryl píše:Petar: to otáčení uměl i Philips. Mám 32PF9830 a stojan se otáčí elektricky, ovládá se to dálkáčem od TV. A jinak Philips uměl i jiné věci: PIP dvoutunerový, lépe vyřešené nastavování obrazu a zvuku. A teď - škoda mluvit. A nějaké argumenty, proč už nemají elektricky otočný stojan, nebo proč není PIP, tak tyhle argumenty u mne neobstojí, myslím si o tom své.n/quote]

Tak dle číselný řady, bych řekl, že je to vyšší modelová řada než 9732, ale dle výbavy - není 100Hz a není FullHD, tak to je řada starší - mám pravdu nebo se pletu??
Tak tu 32PF9830 - ku s takovou výbavou jakou má + kdyby byla FullHD a 100Hz bych bral okamžitě.
Nevím proč to PIP a el. otočný stojan neudělali i k těm FullHD- čkám?

Nebo ví někdo jestli je takhle nějaký model vybavený??
petar
Junior

Odeslat příspěvekod Daryl 30. 10. 2007 08:46

to Petar: No, viděl jsem na vlastní oči FullHD s PIPama a dost mne to tedy u Philipse namíchlo, že to nemá.
A jinak 9830 a 9732 - první značí nejvyšší třídu a poslední značí rok. Druhá má značit ambilight - tedy x7xx je surround, x6xx je stereo ambilight. Ale co značí x8xx u 9830, to nevím :wink: . Jinak Full tedy 9830 v mé velikosti není, to byla myslím až ta větší, za kterou dostal Philips Eisu.
Jo, kdyby měla tyhle věci, co ta moje předešlá, bylo by to super.
Daryl
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 30. 10. 2007 10:30

Daryl píše:Petar: to otáčení uměl i Philips. Mám 32PF9830 a stojan se otáčí elektricky, ovládá se to dálkáčem od TV. A jinak Philips uměl i jiné věci: PIP dvoutunerový, lépe vyřešené nastavování obrazu a zvuku. A teď - škoda mluvit. A nějaké argumenty, proč už nemají elektricky otočný stojan, nebo proč není PIP, tak tyhle argumenty u mne neobstojí, myslím si o tom své.n/quote] Preco sa odstranilo elektricke ovladanie... osobne si myslim ze boli dva hlavne dovody... hlavny dovod bol asi ten, ze vacsina ludi si TV vesala kvoli Amblightu na stenu... ten elektricky ovladatelny stojan vyuzivala male percento ludi... ked si si totiz TV natocil... efekt ambightu sa okamzite stracal.
Druhy dovod, ktory zaroven suvisi s tym prvym, bolo znizenie nakladov... resp. naco si ma clovek priplatit 5000sk aj viac (moj odhad pre predajnu cenu elektronickeho natacania), ked ho vacsina ani nevybalila z krabice a zavesila si TV rovno na stenu. Jednoduchsie je predsa si elektronicke natacanie dokupit... napr. vogel's spolupracuje s Philipsom a vyraba stoliky, kde su elektronicke natacania zabudovane. (nech si to kupi len ten, kto to vyslovene potrebuje)
Odstranenie 2tuneroveho PIPu ma tiez dovod... mohli tam sice ponechat aspon PIP v podobe externych vstupov... to je skoda.. to uznavam... ale 2tunerovy PIP nema uz v modernej dobe svoj vyznam... prechadza sa na digitalne vysielanie a pri tom ti je 2tunerovy PIP zbytocny... nebude fungovat s digitalom. (jedine ze by bol 2tunerovy DVB-T) Doba je taka ze sa proste prechadza na externe STB (digitalne kablovky, IPTV, satelity) a tie vacsinou PIP maju. A opat sa tym zredukovala cena.

Daryl píše:Pointer: prosím tě, když tedy asi tato TV nemá HDMEI CEC, to je tedy důvod, proč se mi automaticky nepřepíná HDMI vstup, když zapnu DVD, jako tomu je u scartu? Jinak v servisním menu je HDMI-CEC, ale je vypnuté, nevýš náhodou proč? Díky.d/quote]
To s tym CEC este stale preverujem... ak tam nie je, je to dovod, preco sa TV neprepne na HDMI vstup... je mozne ze je softwerovo z nejakych dovodov vypnuty... podla poslednych info by tam mal byt, ale skusal som to a neprepina ani mne.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod popel 30. 10. 2007 11:21

Koupil jsem ji tady http://www.dno.cz, byla tam nejlevnejsi a byla skladem :)
Za dva dny jsem ji mel doma.
popel
Junior

Odeslat příspěvekod Daryl 30. 10. 2007 11:43

to Pointer: mám teď HTS8100 a také se stále nepřepíná. Ale v servisním menu jsem si všiml, že je HDMI-CEC OFF. Trochu nechápu.

Píšeš, že se dá dokoupit otočný stojan..... No, tak mi prosím tě poraď, kde mám koupit stojan, abych na něm měl 42PFL9732D a pod ním HTS8100. Na obrázcích to vidím prezentované, ale nikde to nemohu najít. A na stávající u TV se ono kino nevejde. Velké díky.

PIP: já vím, že 2tunerový ne, ale z EXT zdrojů to tam mohlo být. U té jiné značky, co jsem měl možnost vidět, to tam měli dobře propracované a já jen bledl závistí :wink: . Ale zase tam nešlo zapnout kompenzaci pohybu v 1080, čili jsem zase závidět přestal, protože tohle je u 9732D velice kvalitní. A dívat se na trhavý pohyb by se mi rozhodně nechtělo.
Daryl
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 30. 10. 2007 13:07

Daryl píše:Píšeš, že se dá dokoupit otočný stojan..... No, tak mi prosím tě poraď, kde mám koupit stojan, abych na něm měl 42PFL9732D a pod ním HTS8100. Na obrázcích to vidím prezentované, ale nikde to nemohu najít. A na stávající u TV se ono kino nevejde. Velké díky.o/quote]
Ten stojan ktory spominas ma oznacenie STS8000
http://www.p4c.philips.com/files/s/sts8 ... 0_rtf_.jpg
Neviem ci sa bude predavat aj u nas, ale ak ano, tak asi az od decembra... najlepsie bude asi zavolat do Philips CZ a spytat sa na tento produkt... ci sa bude dat kupit aspon na objednavku. Ak by o tom nic nevedeli, dozaduj sa kontaktu na sales odelenie (sales managera)
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Daryl 30. 10. 2007 14:24

To Pointer: děkuji za radu :D
Daryl
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 2. 11. 2007 12:17

Takze zistoval som trochu, ako je to s tym HDMI CEC ... a vraj je to takto... HDMI CEC to ma, ale musite mat HDMI kabel ktory je certifikovany ako HDMI 1.3a, resp. Categoria 2. Zaroven to musi podporovat aj dany prehravac. (to je jasne). Co sa tyka tej HTS8100... s tymto kablom by CEC uz malo fungovat... tuto informaciu mi dal clovek, ktory to skusal v spojeni 42PFL9900D + HTS8100 ... CEC fungoval... ale ked pripojil obycajny noname HDMI kabel, tak CEC nefungoval.
Predpokladam teda, ze v kombinacia 42PFL9732D (ma rovnaky engine ako 42PFL9900D) + HTS8100 + HDMI certifkovany na 1.3a (category 2) bude fungovat.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Daryl 2. 11. 2007 13:12

TO Pointer: velké díky, ale jak mám poznat ten kabel, když se v těch kabelech nevyznám?
Daryl
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 2. 11. 2007 15:35

Daryl: Neni zac... podla novych specifikacii, by mali byt HDMI kable oznacene... ale zrejme budu len tie novsie... predpokladam ze na baleni bude nejake logo s napisom HDMI 1.3a certified ... pripadne sa moze spominat ako Category 2. (ten bol zavedeny az pri HDMI 1.3).
Ja som uz dlhsie po kabloch nepozeral, takze neviem... ale ked zadas hdmi 1.3a certified do google, tak toho najde pomerne dost.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka