LCD TV Philips 42PFL9732 D

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 20. 10. 2007 20:25

Měl jsem novinku Panasonic 37" 37LZD70F. Celkově obraz byl takový vyváženější. Ostrost byla hruba stejná jako na Philipsu, ale nezpozorovával jsem z 2,5m žádné artefakty.

Martin.Z: jsem na tom stejně, kdybych nechtěl připojit PC, tak vezmu jednoznačně plazmu.

Můj závěr je nejspíš takový, že se snad vrátím k 37LZD70F.
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod igorv 20. 10. 2007 20:40

Petr.Sybol: Daj si pozor aj na Panasonic. Mam na mysli kvalitu jednotlivych bodov na obrazovke. Pred 2 dnami som sa bol pozriet na on-line vystavene LCD/Plazma TV v Nay a zazil som doslova sok. Jeden z vystavenych TV mal doslova brutalnu chybu v zobrazovani. V horizontalnom strede boli nefuncne viacere susedne pasy po celej vyske TV. Tie pasy svietili, ale chybala im vzdy nejaka komponenta farby. To nevyzeralo na vadu displeja, ale na vadu chipsetu. Tym TV bol Panasonic TH-50PV70 a to o par dni mi pride tiez Panasonic - 42'.
igorv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martin.Z 20. 10. 2007 20:55

Myslíte že ty dnešní plazmy jsou pořád tak střašně náchylné na statický obraz ? Můj další kandidát na TV je Panasonic 42PX700E (nebo full hd 42PZ700E) u kterého chci htpc, přes který budu pouštět všechen multimediální obsah (DVD, MKV, AVI, hudbu). To by neměl být problém, ale když už tam to PC bude, tak bych se rád podíval na web a tam je statických elementů mnohem více.
Martin.Z
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 20. 10. 2007 23:11

Petr.Sybol: Tie artefakty boli s najvacsou pravdepodobnostou sposobene HD Natural Motion... panasonic (pokial viem) nema obvody na kompenzaciu judder effectu, tak preto si ich tam nepozoroval.

Snad ti tvoja dalsia volba bude plne vyhovavat.. drzim palce
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 21. 10. 2007 02:00

A co si z toho mám odnést? Ik dyž HD Natural vypínám/zapínám tak nevidím žádný rozdíl v obraze.

//al.ish: Smazána citace. Nepoužívej citaci pokud reaguješ na předchozí příspěvek.
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod fwefw 21. 10. 2007 10:36

Je zajímavé, že přístroj, který trpý tolika obrazovými defekty a v takové míře, že se stává těžce sledovatelným, jak popsal p.sybol obdržel významné ocenění, obzvlášť když poskytují přístroje i o třetinu levnější lepší a vyváženější obraz.

to Petr.Sybol : A zkoušel jsi jít do samsungu, resp. proč ne ? Co jsem se byl dívat v kamenných obchodech, tak tam subjektivně v rámci lcd obrazovek u mě vedou.
fwefw
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 21. 10. 2007 11:34

fwefw: "Tolika obrazovymi defekty"? ... sorry ale ja viem len o tych pozorovacich uhloch... vsetko ostatne je len o nastaveni.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Martin.Z 21. 10. 2007 11:58

Petr Sybol použil nastavení, které tu používají dva lidé v naprosté spokojenosti a ani to nepřesvědčilo v tom, aby si TV nechal. Má tedy smůlu na kus nebo má kritičtější oko ?
Jaká to škoda že tu 42pfl nemůžu vidět na vlastní oči. Žádný obchod v mém okoolí ji nedrží skladem :(
Martin.Z
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 21. 10. 2007 12:08

Martin.Z: Ak sa nemylim, tak Peter.Sybol spominal len tie uhly a artefakty, ktore (v tom som si skoro isty) vznikaju kvoli HD Natural Motion... trebalo by si to porovnat s funkciou Movie Plus u Samsungu... a potom by si videl, kde vznika viac artefaktov.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Martin.Z 21. 10. 2007 12:40

Pointere, já se asi nakonec vypravím za tebou do Bratislavy a podívám se na vlastní oči ;) Jakou má adresu ta prodejna, kterou jsi tu už několikrát vzpomněl ?
Martin.Z
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 21. 10. 2007 13:12

Martin.Z: Spominal som TPD (Farského 26)... avsak momentalne tam maju len 37PFL9732D ... a ta sa moze rychlo predat. Dalsie 9kove modely pridu az neskor (predavaju sa totiz rychlejsie ako sa ocakvalo... behom 3tyzdnov sa v TPD predali 3x 47PFL9732D). NAYka ich zatial nema... maju len AUREA ... CINEOSi sa daju len na objednavku. Mozno bude mat PLAY v Ziline. DATART myslim tiez nie (tam sa to ani neoplati predavat). A male obchody...tak na tie treba zatial zabudnut.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Martin.Z 21. 10. 2007 18:14

Dnes jsem jel přes Zlín a tak jsem se stavil v H-Centru. Jaké překvapení, měli skladem 47pfl9732 ! Nechal jsem si na tom pustit analog, 1080 a DVD. A moje dojmy ? Petr Sybol měl pravdu, pozorovací úhly jsou docela tragické :( Stál jsem přesně uprostřed panelu, udělal krok doprava a obraz zešedl, při druhém kroku už to vypadalo jako na supermarketovem TN-F LCD za 3000 :( !

Nechal jsem si vedle toho postavit LCD Panasonic 37LZD70E a ten byl o velkou třídu lepší ! Dalo se na něj dívat z jakéhokoliv úhlu a obraz byl perfektní ! Taky celkové barevné vyznění mi přišlo lepší u toho Panasonicu.

Internetové ceny jsou u 37" úhlopříček zhruba 52k za Philips a 36k za Panasonic. Pro mě je tedy pfl9732 řada mimo hru. Byl jsem ochotný ji koupit, ale cena by musela odpovídat kvalitě. Po dnešním zkušebním pohledu nechápu, jak mohla dostat cenu EISA za LCD panel roku.
Martin.Z
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 21. 10. 2007 18:29

Martin.Z píše:Po dnešním zkušebním pohledu nechápu, jak mohla dostat cenu EISA za LCD panel roku.r/quote]
Pretoze sa tam nehodnotia len pozorovacie uhly... :) ... mozno keby si si pustil nejake dynamicke sceny... Philips ziskal tu cenu hlavne za processing Perfect Pixel HD... spracovanie pohybov a pohybova ostrost.

Ale nejdem sa uz dalej vyjadrovat k tomu... :) ... kazdi nech si kupi co chce... dnes nemam dobru naladu, tak sa na mna nehnevajte :)
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Martin.Z 21. 10. 2007 18:34

Otázkou tedy je, když mají tak dokonalé procesory na vylepšení obrazu tak proč to pak pokazí špatným typem LCD technologie ? Nepřišlo mi to ani jako S-PVA, spíš jako TN-F. Panasonic má IPS Alpha a opravdu to vypadá mnohem lépe.
Martin.Z
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 21. 10. 2007 18:35

Martin.Z píše:Dnes jsem jel přes Zlín a tak jsem se stavil v H-Centru. Jaké překvapení, měli skladem 47pfl9732 ! Nechal jsem si na tom pustit analog, 1080 a DVD. A moje dojmy ? Petr Sybol měl pravdu, pozorovací úhly jsou docela tragické :( Stál jsem přesně uprostřed panelu, udělal krok doprava a obraz zešedl, při druhém kroku už to vypadalo jako na supermarketovem TN-F LCD za 3000 :( !

Nechal jsem si vedle toho postavit LCD Panasonic 37LZD70E a ten byl o velkou třídu lepší ! Dalo se na něj dívat z jakéhokoliv úhlu a obraz byl perfektní ! Taky celkové barevné vyznění mi přišlo lepší u toho Panasonicu.

Internetové ceny jsou u 37" úhlopříček zhruba 52k za Philips a 36k za Panasonic. Pro mě je tedy pfl9732 řada mimo hru. Byl jsem ochotný ji koupit, ale cena by musela odpovídat kvalitě. Po dnešním zkušebním pohledu nechápu, jak mohla dostat cenu EISA za LCD panel roku.
Petr.Sybol
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka