LCD TV Panasonic TX-37LZD70F Full HD

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod petar 9. 10. 2007 22:22

petar píše:Tak tahle LCD je taky můj favorit ke koupi. Taky mám na ni zálusk a čekám kdy ji uvidím na živo. V Panasonic obchodě na Vinohradské(Praha) mi říkali, že by ji měli mít v průbehu října (žádný konkrétní datum). Co se týká 100Hz technologie tak by ji měla mít - mělo by to být dané tím novým panelem IP Alpha.
Počízám, že bude stát méně než HITACHI L37X01 Full HD, která je mím dalším favoritem a která má skoro stejné parametry jako PANASONIC TX-37LZD70F Full HD.

Pánové, co vy na to? Kterou???Z/quote]
Tak dnes jsem šel náhodou kolem výše zmiňované prodejny Panasonicu a zrovna tam PANASONIC TX-37LZD70F Full HD měli vystavenou. Ochotná prodavačka - běželo promo z DVD nahraný full hd - nádhera prostě no comment, pak mi přepnula na digital chztaný anténou za výkladní skříní - musím říct, že jsem byl překvapený kvalitou obrazu v kladném slova smyslu - samozřejmě full hd vysílání to nebylo, ale jinak spokojenost, no a pak mi tam zapojila kabelový analog UPC - zase jsem byl kladně překvapený - obraz se totiž o nic nelišil proti tomu digitálnímu - byl jen malilinko rozostřenější, ale jinak obraz super.Porovnával jsem i z okolními plazmamy a rozdíl defacto žádný. Jo a cena 37.990,- Kč s DPH

No a pak jsem i během dne zjišťoval informace o Hitachi L37X01. Ta v prodeji ještě není, prý by ji mohli mít na skladech a v showroomech na předvádění běhen 14 dní. Od panasonicu má navíc motorické natáčení do stran, USB port. No ale ta cena mi vyrazila dech. Výše už jsem psal odkaz na její cenu http://www.profimedia-cz.cz/prodej.php?mai...d265e5d210
ale ta cena je bez DPH, takže s DPH 53.990,- Kč a to je teda pálka!!! Podle mého názoru rozdíl 16.000,- Kč za otočný stojan a USB je teda hodně.

Tak teď budu zjišťovat ještě cenu a parametry LCD TV Toshiba 37 C3035 DG
petar
Junior

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 26. 10. 2007 06:47

Od výrobce je panel nastaven v dynamickém módu podobně jako to mají Samsungy. Tento režim silně tahá oči, takže pro pohodové sledování nezbývá než přepnout na normalní režim zobrazení.

Co se týče běžných signálů, sleduji převážně DVB-T, se kterým jsem velmi spokojen. Řekl bych, že tuner a elektronika je velmi povedená. Ze sledovací vzdálenosti 2.5m je obraz celkem vydařený, ideálně bych si v některých případech (v závislosti na pořadu) představoval i ty 3m. Obraz je bez viditelného šumu i přes vypnutou fce redukci šumu. Celkové podání obrazu je přijemné, barvy jsou takové střídmé, naturální bez zbytečně velké saturace. Nezpozoroval jsem za celou dobu užívání žádné artefakty. Střední default hodnota ostrosti je subjektivně menší, než u Philips 9732D, titulky a malé texty v reklamách jsou hlavně dobře čitelné. Co se týče přehrávání DVD, kavlita je také vynikající. Automatické nastavení poměru funguje většinou spolehlivě (v některých případech se u TV Prima obraz více roztáhne, něco jako zoom, takže je potřeba nastavit poměr ručně). Povedený je režim poměru na střed, kde obraz není deformován. Co musím opakovat, jsou naprosto špičkové úhly, tam Philips PFL9732D silně zaostal i v běžných úhlech (20 stupňů od spoda, 10 zleva). Večer jsem koukal na basket a v rychlé pohyby jsou bez mazání a artefaktů za pohybem. Kvalitou obrazu mi Panasonic před Philipsem osobně přijde o poznání lepší.

Odezva DO včetně pohybů a reakcí v menu je velmi rychlá. Přepnutí DVB-T kanálu trvá cca. 1 až 1.5s. Listování mezi nastavením, zdroji vstupů a seznamu kanálů je okamžité. Co mě přijemně překvapilo je zpracovaní samotnéhu menu, hlavně co se týče designu a vyhlazenosti oproti některým konkurenčním TV. Při změně hodnot, např. kontrast, se převážná část menu zakryje a zůstane pouze aktivní zvolená hodnota s ukazatelem, takže snadněji vidíte obraz a jeho změnu. Nastavení není tak detailní jako bývá u Samsungu (tzn. více možností nastavení jednotlivých barev nebo úroveň podsvícení). Trošku mi chybí PIP, ale s tím jsem se už smířil. EPG je běžné, tzn. aktuální a následující pořad s popisem. Ladění stanic proběhlo bez problému v délce cca. 3min. Při naladění se automaticky vytváří dva profily (analogové služby, digitální služby). Můžete si dále vytvořit a pojmenovat svůj vlastní profil s oblíbenými programy. Kanály, které do profilu nechcete nebo je nesledujete, můžete jednoduše vyškrtat, tím je nesmažete, pouze nebudou v profilu viditelné. Přepnutí mezi analogem, DVB-T a Vaším profilem se provádí pouze tlačítkem "TV" na DO. Reakční doba přepnutí je velmi rychlá. Přesun a přejmenování kanálů je inutivní. Aktulizace firmware TV se provádí přes DVB-T, zatím není k dispozici nová verze a není ani ověřeno, zda je u nás aktualizace tohoto způsobu podporována.

FullHD asi nemá cenu nikterak dlouze komentovat. Mám přes HDMI připojen Xbox 360 a Playstation 3. Obraz mi přijde nádherný, subjektivně lépe vyvážený oproti Philipsu. Celkové podání obrazu je přijemné. Ostrost na střední default hodnotu je perfektní a velmi přijemná (při bližším zkoumání není v textu pozorováno přeostření), čitelnost je vynikající. V tomto zobrazení se navíc v menu objeví volba režimu prokládání. Barvy jsou nádherné. Odezva panelu a reakce v rychlích pohybech jsou bez sebemenšího problému, žádný náznak mazání nebo artefaktů (testován Flatout Ultimate Carnage, Gears of War, Call of Duty 4).
Při sledování Blu-Ray titulů je to řádná vychutnávka a totální pastva pro oči. Zatím mám film Hostel a Stealth. Brilantní ostrý obraz plný detailů. Panel podporuje režim 1080p/24Hz.

Každý vstup si ukládá své nastavení, což nejednoho také potěší. Dokonce i mezi profilem analogu a DVB-T. Při zapnutí Xbox 360 či PS3 se TV nepřepne na HDMI. Vstup je potřeba vybrat ručně. Je dobré, že po stisknutí AV si pamatuje Vámi zvolenou poslední volbu, takže nemusíte ani listovat. Jednotlivé vstupy si můžete pojmenovat či jim přiřadit profil využítí (např. GAME, PC), takže ve finále je zobrazeno např. HDMI 1 [GAME], HDMI 2 [PC]. HDMI je verze 1.3

Po zklamání z Philipsu, který ve stand-by režimu mírně bzučel (hold horší kousek) jsem se raději podíval i na tuto stránku. Po uvedení do stand-by režimu panel nevydává žádné pazvuky. Do stand-by režimu je potřeba déle podržet tlačítko power pro případ nechtěného stisknutí. DO se přijemně drží v ruce, tlačítka mají jistý stisk zakončená jemným klapnutím. Napájecí kabel panelu je integrovaný.

Co se týče technologie 100Hz, posílal jsem e-mail Panasonicu, kde ho kritizuji za klamavou specifikaci 100Hz, vzhledem k tomu, že se objevili spekulace u nás i v zahraničí, zda má či nemá 100Hz. Věc se má tak, že prý nemá 100Hz jak to mají softwarově ostatní TV, ale 100Hz je u tohoto modelu dáno samotnou technologií panelu. Apeluji na Panasonic, aby tuto věc více rozvedl.

Sečteno, podtrženo, jsem velmi spokojen. Zatím jsem nenašel chybku, nad kterou bych se pozastavil. Možná jen to, že mi brzy bude chybět třetí HDMI a větší šířka panelu díky repro po stranám. Na to, že se jedná o 37", je to dost těžká mrcha a do patra jsem si nevynesl.

EDIT: po připojení NTB VGA>VGA se zobrazí v menu další možnosti. Korekce jednotlivých RGB složek, horizontální-vertikální poloha, režim XGA nebo WXGA, nějaké hodiny, gamma korekce a mraky dalších věcí.

EDIT2: při propojení s PC (HDMI>DVI 10m) funguje pixelmapping 1:1 1920x1080 korektně.
Naposledy upravil Petr.Sybol dne 19. 11. 2007 16:08, celkově upraveno 3
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 26. 10. 2007 10:20

Petr.Sybol píše:Musím říci, že je ve finále skoro stejné jako u Philips 9732D, který proklamuje v manuálu navíc připomenutí oblíbeného programu nebo EPG až na 8 dní. Tato funkce tam nebyla, ač byla v manuálu popsána. a/quote] Tuto funkciu musi poskytovat poskytovatel DVB-T vysielania... inak TV nema odkial vediet co bude najblizsich 8dni. V CZ ani SK to este nefunguje.

Petr.Sybol píše:Aktulizace firmware TV se provádí přes DVB-T, zatím není k dispozici nová verze. e/quote]
Tak isto to musi poskytovat poskytovatel DVB-T ... co pochybujem ze bude tak skoro. Takze aj ked novy firmware bude, tak to nezistis. Mimochodom aj Philips ma tuto moznost.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 26. 10. 2007 11:38

Myslel jsem si to. Díky za potvrzení. :wink:

//al.ish: Odstraněna citace. Nepoužívej citaci pokud reaguješ na předchozí příspěvek.
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod petar 26. 10. 2007 22:59

Po dlouhých úvahách a mnoha čteních na fórách mám vybraného PHILIPSA 37PFL9732D, ale co mně zaráží, že takhle super vybavená televize nemá PIP ani PAP :( :( :(

Minulou sobotu jsem v Electrowordu, měli tam vedle sebe vystavené dva Philipsi: 37PF9731D( ne 37PFL9732D) a 42PFL9732D. Tu 37-čku prodávali jako poslední kousek za 44.444,- Kč. Cenu té 42 jsi už nepamatuju. Ale co jsem chtěl napsat, že rozdíl mezi těmito dvouma televizema byl v pozorovacích uhlech. U 37 (starý model) bylo koukání ze strany opravdu příšerné - obraz zešednul. U 42 (nový model) se u pozorování ze stran obraz neměnil. Jinak u obou obraz zepředu vynikající. :D :D :D

Nevíte někdo kde je k shlédnutí v Praze PHILIPS 37PFL9732D ???
petar
Junior

Odeslat příspěvekod Gardfield 27. 10. 2007 00:25

myslim ze PIP ci PAP je zbytocny, hlavne pri prichode novych set-top boxov, ktore toto maju v sebe alebo ip televizie.
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 27. 10. 2007 00:47

petar píše:Po dlouhých úvahách a mnoha čteních na fórách mám vybraného PHILIPSA 37PFL9732D, ale co mně zaráží, že takhle super vybavená televize nemá PIP ani PAP :( :( :(

Minulou sobotu jsem v Electrowordu, měli tam vedle sebe vystavené dva Philipsi: 37PF9731D( ne 37PFL9732D) a 42PFL9732D. Tu 37-čku prodávali jako poslední kousek za 44.444,- Kč. Cenu té 42 jsi už nepamatuju. Ale co jsem chtěl napsat, že rozdíl mezi těmito dvouma televizema byl v pozorovacích uhlech. U 37 (starý model) bylo koukání ze strany opravdu příšerné - obraz zešednul. U 42 (nový model) se u pozorování ze stran obraz neměnil. Jinak u obou obraz zepředu vynikající. :D :D :D

Nevíte někdo kde je k shlédnutí v Praze PHILIPS 37PFL9732D ??? /quote]

PIP mi docela také bude chybět. Pro některé lidi je to dost návyková věc a TV bez této funkce by nekoupili.

petar: ty jsi nezpozoroval žádné šednutí u 9732D modelu při sledování ze strany nebo ze spodu? Tak to mám asi extrémní oči nebo šedý zákal :lol: Já jsem také dal na diskusní fóra, kde mi ji majitelé doporučovali a dopadlo to tak, že jsem Philipse krátce po zakoupení vrátil. Připadalo m to jako zlý sen, úhly jak na TN panelu za 4 000Kč. TV za 50 kolíků si přeci nebudou hanit, důležitý je Ambilight :wink:
Přeju Ti šťastný výběr, ale alespoň ti doporučím, aby jsi se na ty úhly pořádně zaměřil, doma by mohlo být pozdě. 37" 9732D jsem nikde vystavenou zatím neviděl.
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod petar 27. 10. 2007 08:31

Koupenou ji ještě nemám, ale je to nej favorit i co se k vybavenosti týká (USB, čtečka, HDMI 1.3) - to žádná jiná TV nemá, 100 HZ technologie a samozřejmě FullHD.

No a k těm úhlům - ten rozdíl tam opravdu je - a právě tohle porovnání mně přiklonilo k nákupu nejnovějšího modelu. Rozdíl v pohledu byl opravdu markantní. Obě televize měly stejné připojení a stejné nastavení (to jen pro objektivitu).
petar
Junior

Odeslat příspěvekod Doktor1962 31. 10. 2007 12:04

Kluci a co tahle Philipska 37FL7662D
Myslíte,že je horší,než ty,které tu uvádíte?
Doktor1962
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Olda99 8. 11. 2007 11:01

Vzhledem k tomu, že mi odešla má stará televize, mám jako finalistu mého výběru Panasonic TX-37LZD70F. Popis od Petra Sybola je velmi vyčerpávající nicméně mám, několik doplňujících dotazů.
Jde mi především o zobrazování méně kvalitních zdrojů signálu, jako například videokazeta s domácím videem, nebo vypálené DVD - je to koukatelné a dá se obraz ještě nějakým způsobem vyladit, ŕespektive přepnout do jiného rozlišení než je full HD?

Je režim rozlišení full HD aktivní při příjmu analogové televize a DVB-T? Dá se přepnout na nižší rozlišení a nedojde potom k zašumění obrazu?

Mé dotazy vyplývají z obavy z full HD rozlišení o němž jsem se dočetl, že ve výše uvedených případech je obraz je daleko méně kvalitní než při nižším rozlišení. Nerad bych koupil něco, co by mě při běžném užívání štvalo.

A ještě jedna praktická: jaká je optimální náhrada televize s uhlopříčkou 72 cm (4:3). Je to uhlopříčka 16:9 37", 40" nebo 42"?

Díky za odpovědi.
Olda99
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Krayzie 8. 11. 2007 11:54

2 Olda99: TV je v tejto dobe spotrebna elektronika, nie ako v minulosti, kedy sa TV kupovala na 10-15 rokov, prip. kym nedosluzila.
Pokial nie si vyslovene fanusik do novych technologii a v podstate sa spoliehas iba na to, co je bezne dostupne (myslim tym TV vysielanie), nema pre teba full HD vobec vyznam, pri 37" full HD to plati 2 krat. Kazdy signal sa musi prepocitat na nativne rozlisenie panela v TV, t.j. aj video 320x240 (len tak som to sem splechol) sa musi prepocitat na 1920x1080. Preto pre drvivu vacsinu ludi si myslim, ze uplne staci lacny HD ready TV, prip. najlepsie urobia ak ostanu pri starych CRT TV. Potencial FULL HD je az v HD-DVD a Blu-ray diskoch, cize 1080p a pokial tie nebudu bezne dostupne v pozicovniach na takej urovni ako DVD, nema to vyznam. Taktiez uhlopriecka 37" a full HD nema absolutne ziadny vyznam pre niekoho kto pozera TV vysielanie a este k tomu zo vzdialenosti 3m a viac.
Ak si stahujes HD ripy z netu (ako ja) moze to byt uz zaujimavejsie, ale stale, pokial ten TV nie je aspon z polovice casu vyuzivany ako monitor k PC, tak full HD ma v podstate vyznam az od 50" a viac.
If murder makes me richer then I'll be a killer.
Krayzie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 8. 11. 2007 12:00

Přepnout na nižší rozlišení, to by bylo hezké, ale taková funkce neexistuje. Já bych z toho takové obavy neměl. Myslím, si, že VHS bude docela hnus (nezkoušel jsem) a klasické DVD nevypadá vůbec špatně. Pokud ale kupuješ TV primárně pro VHS, DVD, DVB-T, tak jsi nejspíš na špatném místě a FullHD bude pro tebe zbytečnost.
To co napsal Krayzie, rozhodně souhlas.
Petr.Sybol
Junior

Odeslat příspěvekod suvel 8. 11. 2007 12:54

Panasonic slibuje, že v nejbližších dnech (píšu o tom v jiném vlákně) bude pro stávající plasmy a LCD k dispozici rozšíření, které umožní příjem HDTV 1080i, šířené prostřednictvím DVB-T (v současnosti zkušební vysílání ČT1 a Nova v mpeg4, od nového roku snad již standardně jako placené vysílání). Tohle je úplně nová TV - umí HDTV a mpeg4?

To Krayzie: Už jenom proto, že se vysílá a stále více bude vysílat HDTV (DVB-T, DVB-S, DVB-C) a čím dál víc STB je už na to připraveno, není Full HD zbytečnost. A ceny BD budou taky strmě klesat, vzpomeň na začátky DVD...
Naposledy upravil suvel dne 8. 11. 2007 14:04, celkově upraveno 1
suvel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Olda99 8. 11. 2007 13:50

to Krayzie a petr.sobol. Moc díky za odpovědi. Panasonic ale v rozměru 37" nedělá jiné LCD (mimo verze bez dvb-t). Je to sice mimo tohle vlákno ale můžete mi doporučit jiné lcd nebo případně plazmu 37"-42" která by stála za nákup pro běžného spotřebitele?
Olda99
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Krayzie 8. 11. 2007 14:00

2 Olda99: Co na tom chces, resp. budes sledovat? Analogovu kablovku, DVB-T, DVB-S, DVB-S2, DVB-C, DVD?
If murder makes me richer then I'll be a killer.
Krayzie
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka