Philips 32PFL9632D vs. Samsung LE32M86BD vs. Sony 32D3000

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod POiNTER 14. 10. 2007 13:32

THeBaNDiT: MoviePlus je funkcia pre odstranovanie sekania (ako pises).. toto sekanie sa nazyva film judder ... alebo judder efect. Ludia su na to zvyknuty (maju na to uz prisposobeny zrak), takze im to prilis nevadi a neuvedomuju si to. Mne osobne to vsak dost vadi. MoviePlus priniesol Samsung len tento rok.. a je to (nechcem tvrdit ze okopirovana, ale myslim si to) vlastne ta ista funkcia ako Digital Natural Motion (DNM)... avsak DNM ..resp. jeho predchodcu Natural Motion vyvinula firma Philips pred viac ako 10timi rokmi... a v 96tom za to ziskala cenu EISA za video inovaciu roka. Tym chcem povedat, ze je uz s vyvojom tejto technologie ovela dalej a vytvara aj o dost menej artefaktov (tiez lepsie funguje napr. v diagonalnom pohybe a pri zlozitejsich struktorach objektov).
Co sa tyka tych artefaktov...len na vysvetlenie, ide o take rozpadnutie kosticiek okolo objektu, ktory sa pohybuje. (urcite si to vsimnes) Je to neziaduci jav, ktory sa bohuzial neda uplne odstranit... ale viem ze najme pri Rkovych samsungoch je to dost kritizovane. Co je tiez nevyhoda Samsungu...ze sa da tato funkcia bud zapnut alebo vypnut... no pri Philipse sa da nastavit na minimum, alebo maximum alebo off. (a najme to minimum je dobry kompromis)
Ale inak je Rkovy model slusna TV... a za relativne malo penazi.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod rege245 18. 10. 2007 12:48

To Pointer:
kedze mi nikto neodpisal, dal som si namahu porovnat telky kedze ten obraz samsungu sa mi nezdal.
Porovnaval som Samsung LE- 32R86BDX a Sony KDL-3S3000K, a zistil som ze samsung ma uzasnu ciernu, ale kazdu farbu tmavsieho odtienu hadze do ciernej a kazda tvar je cervena.... no len do tej chvile co som zmenil nastavenia jasu, kontrastu atd...... takze ak si porovnaval farby tych prijimacov s vyrobnym nastavenim, tak tvoj test stoji za dve veci...
rege245
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod THeBaNDiT 18. 10. 2007 13:59

suhlasim s tym, ze Samsung ma velmi vela moznosti nastavenia vlastnosti obrazu... snad kazdy si naladi, co ako potrebuje. :) 8)
zive: HP Envy x360 Conv. 13" (Ryzen5 4500U, RAM 8GB, GF AMD Radeon)
digiarena: Nikon D5000 + 18-105mm DX VR + 55-300 DX VRII + SB-700
avmania: Samsung QE55Q80T + Nvidia Shield TV 2017 + ONKYO TX-NR414 + Jamo S426 HCS3
mobilmania: Samsung Galaxy S22U
THeBaNDiT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod POiNTER 18. 10. 2007 17:37

rege245: Testoval som v defaultnom nastaveni... avsak samsung ma v defaultnom nataveni vsetky parametre tak, aby sa obraz co najlepsie predaval... a viac z toho uz nevyzmykas... to sa vsak neda povedat o defaultnom nastaveni Philipsu a Sony... tam je este co zlepsovat. Takze asi tak. Samozrejme ze som skusal aj znizit jas a farby, ale potom sa mi zase ukazali ine neziaduce vlastnosti.
Co sa tyka toho testu... ak je ti na dve veci, ok :) ... vyjadril som sa v uvode ako sa veci maju a kazdy nech si urobi svoj nazor a postoj. Ja nechcem nikoho ovplyvnovat. Napisal som len to, ako som to videl.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod beat 18. 10. 2007 18:39

POiNTER: Promiň..ale děláš, jako kdyby nikdo jinej než PHILIPS neuměl dělat televize.
Možná neumí. Já teda nemám "M" od Samsunga, mám nižší model, ale takhle "blbě" teda nehraje :mrgreen:
No nic. Chápu, že ti učaroval PHILIPS a Samsunga nemáš rád. Tohle se dělo dřív i u mobilů Samsung. Pak lidé jeho kvality uznali a už je z něj dvojka na trhu.
Neříkám že PHILIPS nemůže mít nějaké televize lepší než Samsung. Ale to co ukazuješ na fotkách a ještě napsat, že má Samsung standartní nastavení takové, že z něj lepší neuděláš je prostě silně zavádějící...
beat
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 18. 10. 2007 19:41

beat: nechcem tu vyvolat ziaden flame... nevravim ze ma Samsung zly obraz... su to dobre televizory... len mi obcas lezie na nervy ich marketingova politka... ale nechajme to tak....
Co sa tyka toho standartneho nastavenia..... napisal som tam jasne ze "tak aby sa obraz co najlepsie predaval" ... to vsak neznamena ze niekomu sa nemoze pacit viac, menej kontrastny, ci menej saturovany... ale realita je proste taka, ze sa predava najviac to, co najviac ziari ... a tam mal Philips aj Sony este svoje rezervy... ale nechajme to tak... nechcem tu flame... ja z toho nic nemam... ze som si dal tu namahu a spisal tu k tomu par viet a nafotil nejake fotky... chcel som sa len podelit o moje poznatky... vazne mi to za to nestoji

EDIT: Inak ak si myslis, ze uprednostnujem len Philips... tak si precitaj napr. tento prispevok:
http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?t=67435
Naposledy upravil POiNTER dne 18. 10. 2007 20:04, celkově upraveno 1
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod POiNTER 18. 10. 2007 19:54

Len tak mimochodom ma este napadla jedna vec... trochu odveci... ale ked som tu uz pisal o Natural Motion... spomeniem ju... dnes som sa pozeral na takmer zakladny model Sharpu... WD1 ... a bol som prekvapeny, ako dobre dokazal odstranit judder efect... pritom sharp o tom skoro ani nehovori, ze ma takuto funkciu... testovacie DVD spracoval rovnako ako Philips. Nemal problemy ani so zlozitymi strukturami, ci diagonalnym pohybom... dost ma to prekvapilo, kedze ide o takmer zakladny model.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod beat 18. 10. 2007 20:15

POiNTER: V tom případě se omlouvám, protože jak to vypadá, asi jsem tě špatně pochopil. Já nesnáším přesaturovaný a přesvícený obraz. Rád fotím a všechny fotky "ztmavuju" ubráním expozice. To samé u televize. Ubírám barvy a jas.
Když se podívám na ty fotky s tou "tváří starého pána" tak je na pozadí vidět, jak má Samsung viditelné detaily, kdežto PHILIPS tam má tmu. Takže Samsung přesvícený. Tohle ale není porovnání televize, nýbrž různého nastavení televize. O kvalitě TV jako takové to nevypovídá zhola nic. O "kalibraci" barev se bavit nebudu, protože to asi moc lidí nedělá. Já se na to chystám časem a budu to asi ladit podle Eiza :D

Ještě bych měl dotaz. Kde jdou sehnat ty "DEMA" která se pouštějí v prodejnách? Nevěděl bys, kde sehnat ten "koncert" který běhá i s logem Samsung třeba v DatArtech? :wink:
beat
Junior

Odeslat příspěvekod Eyo 20. 10. 2007 15:40

Mozno, ze sa predava lepsie co najviac kontrastny obraz u Samsungu, ale hovorit, ze sa viac z toho vytlacit neda je absolutna hlupost. Co ma taketo tvrdenie u odbornika akym je Pointer dost zaraza. Hral som sa s nasavenim obrazu asi tyzden kym sa mi ho podarilo uplne vychytat a ten rozdiel sa s defaultnym (obraz v default je uplny grc) neda porovnavat ani nahodou a to si dokonca vsimol aj moj "farboslepy" otec.
Eyo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 20. 10. 2007 18:40

Eyo: Este raz pripominam, ze som tym vyzmykanim obrazu myslel toto: "tak aby sa obraz co najlepsie predaval". V obchode su odlisne svetelne podmienky a vacsinou su televizory pozapinane vedla seba... takze obraz musi co najviac "ziarit" aby pri tych ostatnych vyzeral co najlepsie. Ked to donesies domov, tak si to sice vyladis podla seba ... ale ver mi, ze keby si to tvoje nastavenie doniesol do obchodu... tak by sa pri ostatnych stracal. Ja uz neviem ako inak to mam vysvetlit....

EDIT: Inak nepovazujem sa za odbornika :wink:
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod rege245 20. 10. 2007 19:00

inac mam na vas odbornikov este jednu otazku: Ma nejaky vyznam si priplacat 100 Hz, funkcie na spracovanie obrazu, a neviem co vsetko , ked pri prechode na HD zdroj signalu mi to bude nanic? ak sa mylim ma opravte, ale tieto funkcie vylepsuju obraz len z SD zdroja ( terestrial, dvd) ....
rege245
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 20. 10. 2007 19:01

rege245: 100Hz funguje aj pri HD zdroji.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod rege245 20. 10. 2007 19:32

tak teraz neviem, HD standard je zobrazovany 50 alebo 60 Hz , ludske oko nema sancu vidiet blikanie, odozva LCD je okolo 8 ms, tiez to moje oko nepostrehne, myslis ze zapnut 100 Hz pri HD zdroji nejak vylepsi obraz? skor by som povedal ze nastane ten "telenovelovy efekt" popisovany vyssie...
rege245
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eyo 20. 10. 2007 19:35

Pointer: Ok, z toho ako si to napisal sa to jednodznacne nedalo pochopit. Nic v zlom, len mi potom neje do hlavy ake malo to foto porovnanie zmysel, ktory obraz vyzera v default zobrazeni lepsie? Trochu useless a zavadzajuce. :)
Eyo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eye_of_the_beholder 22. 10. 2007 21:02

zatím ve všech testech zahraničních i českých (Stereo&Video] dostala ta Sony jedno z nejvyšších hodnocení, tak nevím no. Spíš me vadí to, že všechný tyhle lcd stojí u nás i o 5 000 ,- víc než na zahraničních e-shopech.
Eye_of_the_beholder
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka