Philips 32PFL9632D vs. Samsung LE32M86BD vs. Sony 32D3000

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod p.step 11. 10. 2007 03:56

pointer: Má 32PFL9632 vstup D-Sub? Podle parametrů to vypadá, že má jen HDMI. Jinak dík za vysvětlení 100Hz Clear LCD.
HP nx7400 - EY505ES, SE T630
p.step
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod avfi 11. 10. 2007 08:26

Bohuzial D-Sub ani priamy DVI nema, ma len 3x HDMI (vsetky vzadu).
avfi
Junior

Odeslat příspěvekod anton123 11. 10. 2007 11:08

To POiNTER: Premyslal som nad kupou Philipsa 32PFL9632D ale zarazilo ma to ze na zahranicných forach je dost staznosti na neprijemny brum pocas prevadzky TV a aj brum (ci piskanie) v standby. Mal som kedysi podobny problem s CRT Loewe, tam bola chyba v zdroji (v celej vyrobenej serii). Nevies nahodou nieco o tomto probleme s 32PFL9632D, nerad by som zase nieco reklamoval.
anton123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 11. 10. 2007 11:20

anton123: Mozno sa to lisi od kusu... ja som mal 32PFL9632D doma zhruba 3noci... pricom som spal od neho asi 2,5 metra a TV som vypinal do rezimu stand-by, no ziaden brum som neregistroval.
Pocas prevadzky je mozne ze je nejaky brum... ale TV mi vacsinou hrala dost nahlas, takze tiez som to nejako moc neregistroval.
Viem ze v minulosti brum vytvaral ambilight... no myslim ze po dosadeni LED sa to vyriesilo...
... je to teda skor otazka na ostatnych, co tu maju 9732D... nech to odskusaju. Ja teraz k 9632D uz pristup nemam.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Daryl 11. 10. 2007 11:45

anton123 a Pointer: u 42PFL9732D nijaký brum při provozu nemám, v stendby také nijaké pískání nepozoruji. Asi to bude kus od kusu. Také jsem na německém fóru o tomto problému četl.
Daryl
Junior

Odeslat příspěvekod Gardfield 11. 10. 2007 17:20

jj tiez nic nemam - myslim nejaky ten brum :D
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod oldboy 11. 10. 2007 18:15

Tiež nemám brum, zatiaľ maximálna spokojnosť.
Philips 42PFL9732D - EISA 2007/2008
Sony Playstation 3 - EISA 2007/2008
YAMAHA RX-V450
oldboy
Junior

Odeslat příspěvekod nerozhodný 11. 10. 2007 21:57

Zdravím,potřeboval bych poradit jakou LCD - Panasonic
TX-32LXD700F nebo Philips 32PFL 9632D ? Bohužel běžně v obchodech není možné tyto dražší typy vedle sebe srovnávat.Zatím jsem spíše nakloněn k Philipsu z důvodu zřejmě vyšší pohybové ostrosti.Jde mi především a pochopitelně o kvalitu obrazu.Také začíná na trhu Sharp LC-32X20E v plném HD - ten ale není 100Hz, takže nevím.
Děkuji za radu.
nerozhodný
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vettriano 12. 10. 2007 06:55

Britsky trh je v Europe najdalej (najdiverzifikovanejsi). Na tejto review stranke kraluje Panak uz od marca!!!: http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/pa ... lxd700.htm
a medzi novsimi recenziami najdes 32inch Philips 32PFL5522D ktoremu vytykaju prave "poor motion handling capabilities" aj ked netvrdim, ze su v jednej vykonnostnej triede. S TX-32LXD700 nemozes stupit vedla. Ale aj tak by som taku telku nekupil bez toho aby som si to poriadne neokukal v obchode. Sorry, partly off the topic.
vettriano
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 12. 10. 2007 09:48

vettriano: 32PFL5522D je zakladny model... porovnavat ho s 9kovym modelom je sialene :)
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod rezis 12. 10. 2007 13:51

POiNTER píše:p.step:
100Hz ClearLCD funguje tak ze z plnych 50tich snimkov spravi plnych 100 snimkov, ale neopakuje 2x ten isty snimok...ale podobne ako HD Natural Motion, si medzisnimky digitalne vypocitava. (aj preto je 100Hz ClearLCD zavisle na zapnutom HD Natural Motion... ked je HD NM vypnute aj 100Hz je off).
Tym ze sa obraz musi castejsie prekeslovat... musia aj krystali castejsie reagovat na zmenu obrazu... co vytvara lepsiu pohybovu ostrost. To samotne slovo Clear v tejto funkcii znamena ze ma este aj obvod overdrive control... ten vytvara na krystaloch kratkodobe prepetie, cim ich nuti sa rychlejsie prepnut (kratkodobe preto, aby sa krystal nepretocil prilis a tym nevyprodukoval iny odtien)... cize vlastne 100Hz Clear LCD v sebe zdruzuje dve metody na urychleni prepinania krystalov a vdaka tejto metode sa udava hodnota 3ms odozva.
Pokial to len manualne prepinate v menu... nevyzera zmena az tak napadne. Ale ked si to skutocne porovnate s TV bez 100Hz tak je to dost vidno pri pohyboch. Mam na to testovacie DVDcka.
No a co kdyz to cele krmim z HDMI ?Ono uz u 100Hz byl problem z rozmazavanim obrazu . U toho to nebude tvorit nic jineho. Tedy nechapu jak muze dopocitat mezisnimek kdyz jeste ten dalsi nema. Leda ze by to tlacil do pameti ale tomu dost tak neverim.
rezis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 12. 10. 2007 14:31

rezis: Je jedno z akeho vstupu to krmis, pripadne ci ides z tunera. TV musi mat nejaky svoj (nazvyme ho) buffer, kde mu staci na zlomok sekundy ulozit snimok (A), skor nez bude zobrazeny... dalsi snimok (B) porovna s tym v buffery (A)... vyrata medzisnimok (AB), a nasledne zobrazi A, AB, B, ...atd...
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vettriano 13. 10. 2007 07:03

POiNTER píše:vettriano: 32PFL5522D je zakladny model... porovnavat ho s 9kovym modelom je sialene :)

Relax mate! Nielenze som ich neporovnaval, dokonca som kvoli TEBE uviedol, ze nie su z jednej kategorie, no ale co uz. Marna snaha. Nepochybujem o tom, ze peries v pracke Philips, len by som chcel vediet kolkokanalovy ma ambilight :?:
vettriano
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 13. 10. 2007 14:36

vettriano: Sak to som myslel zartovne ... bez urazky (preto ten smailik na konci vety)... ale ak ta to urazilo, tak sa ospravedlnujem :)
Myslim ze spojitost s Philipsom si u mna uz vacsina clenov vsimla a niekolkokrat som to uvadzal aj v mojich prispevkoch :)
32PFL9632D ma 2kanalovy ambilight. Pokial si niekto ziada skoro rovnaku TV ale bez Ambilightu, tak potom 32PFL7862D :)
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod THeBaNDiT 14. 10. 2007 12:52

Ked uz pisete o 100Hz LCD, medzisnimkoch, ostrosti i rozmazanosti a pod., mam doma LCDTV Samsung LE32R86BDX, ma okrem inych aj funkciu Movie Plus, ktora znamena (citujem):

[size=75]Movie Plus: Najväčšou slabinou LCD televízorov je rozmazaný pohyb pri rýchlych a dynamických scénach. Klasické filmy alebo video záznamy sa snímajú rýchlosťou 24, 25 alebo 30 snímok za sekundu. Televízor dokáže zobraziť viacej snímok za sekundu. Bežné televízory využívajú technológiu 3-2 alebo 2-2 Pull Down. Pri nej sa rovnaký snímok zobrazí dva alebo trikrát. Pri rýchlom pohybe však toto opakovanie spôsobuje chvenie. Technológia Movie Plus prepočítava pohybujúcu zložku prichádzajúceho signálu a „inteligentne“ interpoluje novú polohu pohybujúceho sa objektu.t/size]
zdroj: kliknete sem

Skusenosti z praxe: zapnutim tejto funkcie je obraz velmi plynuly, co ma za nasledok krasny subjektivne menej rozmazany (resp. ostrejsi) obraz... odporuca sa to najma pre pozeranie filmov (to vychadza uz z nazvu), avsak moj osobny postreh je, ze film potom nevyzera ako film (24 snimkov za sekundu, take to tradicne "sekanie" resp. fimova uzavierka alebo ako to nazvat), ale vyzera ako telenovela... niekomu sa to moze pacit, niekomu menej, funkcia sa da vypnut, aj bez nej je obraz vyborny, ja si na nu este musim urobit nazor... (a teda odpovedat si na otazku, ktory obraz je pre mna lepsi - ci "sekajuci/filmovy" alebo "telenovelovy/teleranovy" maximalne plynuly, inac su oba krasne)

S tymto LCDTV som velmi spokojny, za tyzden pouzivania a testovania nelutujem jeho kupu.
zive: HP Envy x360 Conv. 13" (Ryzen5 4500U, RAM 8GB, GF AMD Radeon)
digiarena: Nikon D5000 + 18-105mm DX VR + 55-300 DX VRII + SB-700
avmania: Samsung QE55Q80T + Nvidia Shield TV 2017 + ONKYO TX-NR414 + Jamo S426 HCS3
mobilmania: Samsung Galaxy S22U
THeBaNDiT
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka