Philips 32PFL9632D vs. Samsung LE32M86BD vs. Sony 32D3000

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vlasdoli 6. 2. 2008 01:53

Ahoj

Dovolim si tvrdit ze toto porovnani je uplne k nicemu, protoze pokud jsi u Samsunga nechal nastaven "dynamicky mod" tak jsi porovnaval hrusky s traktory, skoda tveho usili.

vd
vlasdoli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 6. 2. 2008 08:21

vlasdoli: mozno by bolo dobre precitat si uplne prvy prispevok..ze co som vlastne porovnaval a za akych podmienok (cely - najme casti kde pisem o nastaveniach)... nie sa len pozriet na obrazky (ktore sa tykali defaultneho nastavenia).
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Karl 7. 2. 2008 19:03

Ahoj.Vlastním Samsung LE32M87 a co mě zajímá:100Hz obvod a funkce Movie Plus jsou dvě odlišné věci.Je to tak?Movie Plus se dá vypnout/zapnout, 100Hz je na pevno (je tam vůbec 100Hz???).Osobně Movie Plus vypínám,obraz je potom takový nepřirozený (jakoby zrychlenější pohyby) a také ty duchy... Jaký má tedy POiNTER na toto názor? A ještě jedna věc.Dozvěděl jsem se,bohužel až po koupi :cry: - že Samsung používá panely od různých výrobců! Já jsem se dozvěděl, že mám panel od AU Optronics, tedy nějaký A-MVA (a to možná,ne-li horší).Prý se to pozná vzadu na typ.štítku.Pokud je tam S je to od Samsungu S-PVA, pokud A je to od AU Optronics, C - už ani nevím.Jaký panel měl POiNTER v době testu u Samsungu?Já s tv docela spokojenost,až na ty pozorovací úhly.Tak typl bych 100-max 110°. Dík za odpovědi a za názor.
Karl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod max.c 28. 2. 2008 15:06

Dle vyjádření ze Samsung.cz (e-mail), má tato TV 100Hz ,ač to na jejich stránkách nikde není, pouze v katalogu který lze stáhnout
v PDF. Co se týká Movie Plus, což je funkce, kvůli které jsem se rozhodl zrovna pro tuto TV, je to tedy lepší vypnout, nějak se jim to nepodařilo. Vytváří různé artefakty a pohyby, kolem postav se to divně vlní a vůbec to vypadá jak když je tam zamaskovaný Predátor.
Jak je zde někde výše napsáno, obraz vypadá jak z telenovely, čímž tedy nechci rozhodně říci že špatný, až mě překvapilo, jak je obraz
z kabelovky dobrý, na LCD určitě, samozřejmě kanál od kanálu.
Z digitálního kabelu od Karneval/UPC je to ještě trochu lepší. Celkově si myslím že je to povedená TV, má svoje mouchy, třeba dost pomalé reakce při přepínání, odlesky rámu, již zmíněné MP, celkem zmatený návod, respektive moc nevysvětlující, ale to jsou asi detaily. Co se týká panelu, dle jejich vyjádření má tato TV panel S-PVA.
max.c
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 28. 2. 2008 17:09

Karl píše:.....
Karl: Neviem aky som mal panel... ale bol to jeden z prvych kusov, takze predpokladam ze tam bol S. Co sa tyka A-MVA panelov od AU Optronics, tie by mali byt kvalitativne velmi podobne S-PVA (ak nie lepsie)... aspon co som zatial pocul a videl (aj ked to co som videl neviem na 100% ci bol A-MVA).

A-MVA píše:Pokud o této technologii slyšíte poprvé, není se ani čemu divit. Technologie je opravdu velmi mladá a příliš monitorů ji prozatím nemá. Jde vlastně o vylepšenou technologii Prem.MVA od AU Optronics. Stejně jako u S-PVA byl zvýšen počet domén na osm a tím zlepšeny pozorovací úhly. Také jsou výrazně vylepšeny barvy a jsou srovnatelné s S-PVA panely. V praxi však tuto technologii viděl opravdu málokdo, a tak vynášet finální rozsudek je předčasné. Je to však přímí konkurent pro S-PVA panely, a tak lze očekávat vyrovnané výsledky, technologicky jsou na tom prakticky stejně.k/quote]

http://www.svethardware.cz/art_doc-7ADD ... A4AC4.html
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jaroslav 1. 3. 2008 16:03

Po dlouhem studovani ruznych diskusi, testu a zkusenosti jsem koupil Phillips 32PFL 9632D. Od včerejška si s tim hraji, ladim, zkousim - zatim plna spokojenost. Obraz hezky, netrha ani v rychlych scenach a barvy nadherne. Narazil jsem jen na dva problemky. Treba mi nekdo z Vas tady na foru dokaze poradit:

a) pri propojeni pres SCART z domaciho kina jde obraz suprove, ale nedokazu spustit zvuk z reproduktoru samotneho TV. Mam bedynky domaciho kina, ktere hraji normalne, ale z TV ani pipnuti. Pri TV vysilani digitalnim i analogovem je zvuk bez problemu. Zkousel jsem vse mozne, uz nevim co dal.....

b) pri sledovani hudby je patrne zpozdeni obrazu za zvukem z repraku domaciho kina. Cetl jsem nekde, ze TV si hraje se signalem obrazu, vselijak ho upravuje a pak pousti na obrazovku. Ale zvuk neceka a vali se z beden domaciho kina primo v realnem case. U filmu to tak nevadi, ale u hudby na mne jako byvaleho muzikanta pusobi dost blbe, kdyz se zvuk bubnu nekryje s uderem palicky. Zkousel jsem nektere efekty vypnout abych urychlil zpracovani obrazu, ale nepozoruji zlepseni.

Diky moc za vsechny podnety a rady.

Jarda
Jaroslav
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pvopv 16. 3. 2008 13:09

Zdravim,
Chcem sa opytat preco je cena tohto LCD TV na Slovensku taka vysoka( 41000 Sk,- a viac) ked na http://www.pixmania.sk stoji len 32624 Sk,- vrátane DPH. Nie je to divne?
pvopv
Kolemjdoucí

Předchozí stránka