Best FullHD LCD @ 46" do 100 000,-

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jameson 9. 10. 2007 18:50

Diky moc Pointer za pochopenie, presne z dovodov, ktore pises (flame LCD vs. plazma) som o dovodov nepisal, lebo by sa toho chytilo 10 plazmistov a zacali by mi nadavat, aky som somar, na co by sa ozvalo 10 LCDckarov a zacali by nadavat tym plazmistom atd... Je to ako AMD a Intel, Linux a Windows, Nvidia a ATI... Preto proste LCD lebo LCD a basta (sorry Krayzie). Ten 47PFL9732D vyzera fakt dobre, jedine co ma tam mrzi je, ze nema PIP, kazdopadne, diky moc za tip s TPD, urcite tam skocim pozriet!
Jameson
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 9. 10. 2007 19:04

Jameson: To je v pohode... ide mi o to aby sme tu boli ako komunita ludi, ktori aj ked maju na urcite veci rozne nazori, vedia sa medzi sebou dohodnut a respektovat rozhodnutia druhych.

K veci... ano PIP sa uz nerobi... dovodov je viac... este v minulorocnych modeoloch 9731 a 9831 boli 2tunerove PIP, ktore mohli fungovat ako Analog + analog alebo Analog + digital.
V tochto rocnych modeloch sa od toho ustupilo... ten analog + digital tam sice mohol ostat... ale zase kto bude kukat analog, ked uz raz ma digital :) ... a tiez zrejme slo o znizenie vyrobnych nakladov.
Na druhej stran (a to je dolezitejsie) si vela ludi neuvedomuje ze buducnost je najme v poskytovani TV prostrednictvom kablovych a IPTV spolocnosti. (napr. Orange HomeBox, Magio, UPC digital)... pri tychto systemoch je PIP vlastne k nicomu... tak isto ako aj analogovy a digitalny tuner v TV. Pricom Orange aj Magio maju PIP zabudovany uz priamo vo svojich koncovych zariadeniach... a urcite to bude mat neskor aj UPC.
Takze PIP by som prilis neriesil, pokial budes vyuzivat jedneho z tychto providerov.
A 2tunerovy digitalny PIP mometalne nema asi nikto :)

Co sa tyka toho TPD... este chvilu pockaj... dojde im dalsi kus 47PFL9732D zrejme az buduci tyzden. Teraz je tam hola stena. Ked pride novy... tak ho hned vyvesia (na vyvesene modely sa da dohodnut zlava)... potom dojdi a mozno by si sa dohodol aj na takej zlave ze vysledna cena bude na tebou pozadovanej urovni :)
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oldboy 10. 10. 2007 07:41

...ja len aby som ti ušetril pár korún ešte odporúčam internetový obchod, kde môžeš ušetriť aj niekoľko desiatok tisíc Sk.
Philips 42PFL9732D - EISA 2007/2008
Sony Playstation 3 - EISA 2007/2008
YAMAHA RX-V450
oldboy
Junior

Odeslat příspěvekod Jameson 10. 10. 2007 12:45

Chcel by som sa spytat, ak mate skusenosti s tymto (alebo podobnym) TV, existuje tu taka moznost, aby hrala hudba z flashky ci USB a ambilight fungoval pri vypnutom TV ako farebny ekvalizer (proste robil "atmosferu" k hudbe)? Pozeral som manual, tam vsak pisu iba o tom, ze ambilight moze ostat svietit s vypnutym TV na predvolenu farbu, no o nejakych efektoch nikde nebola rec... Pricom myslim, ze by to bola celkom brutalna funkcia :-) (ano, jasne, da sa to nejako poriesit pripojenim PC ako mediacenter aj s efektami na TV, ale mna by prave zaujimala ta atmosfericka farebna hudba s vypnutym TV, nech to nerusi :-) )
Jameson
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 10. 10. 2007 12:57

Jameson: Taketo vychytavky tam bohuzial nie su. Hudba sa da prehravat len ked je TV zapnuta a pocas prehravania hudby sa ani neda ovladat Ambilight... proste je bud on alebo off.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ggabo 12. 10. 2007 21:34

pokial sa bavime na temu lcd, tak toto su alternativy:
- samsung LE46F86BD
- toshiba 47Z3030D
- sharp lc-46xl2e
- sony kdl-46X3500 resp. 3000
a potom este ten philips 46pfl9732d

najlepsie si ale s PAL signalom poradi ten sharp
ciernu ma najlepsiu samsung a toshiba

ja osobne som fanusik sharp a vlastnim aktualne od nich aj lcd, sice nie xl2, lebo nieje na trhu, ale co nebolo za chvilku moze byt ...

predtym som mal samsung lcd a ..... :-)
ggabo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cecil 29. 10. 2007 12:17

ggabo: ktorý model Sharpu máš a ako si s ním spokojný? Ja sa rozhodujem medzi 42XL2E a 46XL2E, len neviem, či 46-ka na 3,5 m nebude veľká.
Ďalším vo výbere je Sony 46V3000, alebo 40W3000.
Neviem sa rozhodnúť. Veľmi rád privítam akýkoľvek názor, ktorý mi pomože pri výbere.
Cecil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RoPo 5. 11. 2007 22:40

Jsem zastánce plazem. Zmiňovaný PANASONIC TH-50PZ700E a nové modely kuro od Pioneeru jsou fajn, ale po zjištění, že se už reálně dodávají a jsou dostupné LCD s LED podsvětlením mě dostal model:
Samsung LE52F96BD

Reálně jsem jej ještě neviděl, ale co znám LCD panely od Samsungu v PC si myslím, že to je dobrý stroj.

Kontrast 500.000:1, dle info z http://www.samsung.cz. Spotřeba 310W. Cena kolem 100k. Společně s motorickým auto mount wall si myslím, že by to nebyla vůbec špatná volba.

Co vy tady na to?
RoPo
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 5. 11. 2007 22:47

RoPo: Tu je k tomu modelu seriozna recenzia
http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE52F96BD/

To LED SmartLight je mozne vypnut... chlapci od Samsungu asi vedeli preco tam tuto moznost dali :)
SUMMARY píše:CONS
> [LED SmartLighting] causes flare around bright objects
> [LED SmartLighting] causes black level fluctuation
> Shadow detail less defined cf. some other LCDs/ plasmas

Ale inak hodnotim zavadzanie LED technologii do LCD, ako velmi pozitivny krok.. ktoremu ale velmi dobre hra do karat aj samotny marketing okolo carovneho slovicka LED :)
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod RoPo 5. 11. 2007 23:00

POiNTER, díky. Pročtu. Smartlight bych vypnul. Je z principu jasné, že se obraz může kolem detailů "rozpíjet".

Má tady někdo změřenou spotřebu nějakého modelu plazmy od uhlopříčky 42" nahoru?

Jsem na vážkách zda plazmu, které jsem byl vždy zastánce, něco od Panasonicu např. PANASONIC TH-50PZ700E nebo Samsung LE52F96BD jako zastánce nové nastupující technologie LCD.
"Blikání rámu" u Philipse mě nebere. Vím, že se dá vypnout. Tak proč kupovat nevyužité "blikátko".

U plazmy se mě líbí "skleněný" povrch. Dobrá to volba pro domácí údržbu. Některé modely LCD jsou tak s povrchem, který se může jednoduše stírat ("matlat"). Snad mají překryvné sklo či nějaký velice dobře světlo propustný plast.

Co tedy?
RoPo
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 5. 11. 2007 23:23

RoPo: Niektore Samsungy maju tzv. Super Clear panel (patri medzi ne aj LE52F96BD)... marketingovy pokec sice hovori o tom ze je to "pro sytější barvy a věrnější podání černé" ...ale skutocnosti je to v podstate reflexna vrstva, skoro ako pri plazmach. Takze ak sa ti to paci... nech sa paci.
Takto nejak potom vyzeraju odrazy (ktore mne osobne vadia)
http://www.hdtvtest.co.uk/image/hdtv/Sa ... -front.jpg

Co sa tyka toho "blikani ramu" u Philipse :) ... to ta ani nemoze brat, pokial si to nemal moznost sledovat dlhsi cas pekne v noci pri nejakom akcnom filme :) ... ale s podobnym skepticizmom som sa uz neraz stretol :) (posledne to bol jeden redaktor, ktoremu som na tom pustil par videi a rychlo zmenil nazor)...
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod RoPo 5. 11. 2007 23:28

POiNTER: Koukal jsem na to asi na dvouch filmech u známého, který má Philipse s tím "blikáním" (ambilight). Prostě se mě to nelíbí. Ber to tak, že každému vyhovuje něco jiného.
RoPo
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 5. 11. 2007 23:31

Ropo: Ja som myslel ze hovoris o AUREA... :) ... ale chapem ze klasicky ambilight ta nemus az tak brat...
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod RoPo 5. 11. 2007 23:32

Aha... ona je ještě nějaká Aurea? :) Tak to jsem neviděl.
Jaký je rozdíl mezi ambilightem a aureaou?
RoPo
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 5. 11. 2007 23:54

RoPo: Aurea ma ram ktory svieti + svieti aj na stenu... ale s tym, ze dokaze vyprodukovat niekolko farieb na kazdej strane naraz. Netvrdim, ze sa ti to musi pacit, ale zatial kazdemu komu som to ukazoval (aj ked niektori z nich mali predstutky) sa to pacilo.
Tu je k tomu thread a par fotiek co som nafotil (bohuzial nie za uplnej tmy):
http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?t= ... c&start=15
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka